Intel Pentium N3700 ili Core i3 4005U?

I3 definitivno. Mnogo bolji CPU po meni

Može li još koje mišljenje? Hvala

I3 u svakom slučaju.

umjesto 'mišljenja' (ako te zanima) tražiš teh. podatke.. klik.
ili usporediš bencheve ovisno što te zanima. (mišljenja i info na netu treba uzeti sa zrnom, šakom soli).
po klasifikaciji-nazivu, redosljed (cijena/snaga/mogućnosti .. +M-U napon), Atom, Celeron, Pentium, i3.. ali to vrijedi samo za istu jezgru/generaciju.
tako je ovaj pentač 4-core (svi su 'core').. u pravilu nova generacija pomakne za jednu stepenicu podjelu.. tad su 'slični'.. tj ovisi konkretan task, može biti brži na jednom ili drugom, ovisi dali mu je važan, clock, cache, instrukcije (SIMD) ili ukupno platforma jer i RAM+SSD+chipset utječu direktno na performanse sistema. CPU je 'samo' dio te formule.
+ N serija (nova) je zapravo nasljednik Atoma, za tablete, glavna razlika je u o(ne)mogućenim SIMDovima, dok s novim 5xxxU gubi su svim benchevima. Razlog je sasvim drugačija namjena, tablet-potrošnja.
+ ne postoji 'pravedna' usporedba CPUa, jer nije identičan ostatak platforme.

Kćeri za krizmu bi kumovi uzeli laptop. Imaju 2tisuce na što ću joj dodati još jednu. Recite mi molim vas koji od ova 2,HP 15-ac159nm ili asus x751sj-t402d? Ona bi htjela igrati wow,a nadam se i novi dio koji dolazi,ako je moguće!? Ako imate još koji prijedlog kaptola,cijeni bih! Hvala! Danko..

Ak se ne varam r5 330 je dosta slabiji od 920m, a opet i3 je bolji od pentiuma. Zato uzmi i3 + 920m npr. Lenovo 80QQ005LSC
Pozdrav!
Možete li mi reći, koji mi se procesor više isplati uzeti?
Laptop mi služi uglavnom za sve osim za igrice. Znači filmovi, surfanje (što podrazumijeva nekada i otvaranje po 9-10 prozora odjednom,kao u ovom slučaju kad pregledavam procesore na više stranica). Glavno mi je da laptop ne šteka, pa me zanima koji bi od ova dva procesora odrađivao bolji posao.
Iako je Intel Core kvalitetniji (koliko ja znam) inače od Intel Pentiuma, nekako mi se čini da ima više minusa od ovog Pentiuma, pa vas molim vaše mišljenje.