Intel Club (opća tema o procesorima)

Bome luda tišina zavladala ovde...
Reklo bi se da je degradirao ovaj dio podforuma

Novih proizvoda nema pa ljudi nemaju o cemu raspravljati, problema generalno nema s plavima pa se niti o tome ne piše a niti je u AMD temi ista bolje postali su 2x skuplji od plavih pa ih niti crveni bas ne kupuju, apsurdi s obje strane

Boris je prešao na Ryzena pa je na toj sekciji više

Boris je prešao na Ryzena pa je na toj sekciji više
Da ali s problemima

Da, ja imam uvijek barem jednog od oba tabora u svom domu, i samo konstantni problemi sa tim AMD-om, eto zbilja da čovjek poludi, nemožeš to koristiti, samo smeta ovo sve sami bedaci koji ga kupuju,....daj čovječe ko kakva baba narikača si sa tim neosnovanim i jednostranim konstatacijama, otvori oči, i oni konji kojima su ih stavili silom kad tad skinu one usmjerivače pogleda sa sebe.....

Da, ja imam uvijek barem jednog od oba tabora u svom domu, i samo konstantni problemi sa tim AMD-om, eto zbilja da čovjek poludi, nemožeš to koristiti, samo smeta ovo sve sami bedaci koji ga kupuju,....daj čovječe ko kakva baba narikača si sa tim neosnovanim i jednostranim konstatacijama, otvori oči, i oni konji kojima su ih stavili silom kad tad skinu one usmjerivače pogleda sa sebe.....
U redu je smiri strasti crveni dominiraju slazem se
https://forum.bug.hr/forum/board/razni-hardverski-problemi/29.aspx?sort=act

Ma nije sve crno i bijelo kolega, samo to, volim Intela za 100e koji parira i bude bolji čak u gamingu od Ryzena za 230e, uz cijenu dobre mbo no opet lijepo ja tako nešto imati mogućnost za posložiti....nebi se libio uzeti i 14600KF i mislim kako je super kupovina za 230e.....kada sve zbrojiš i oduzmeš sve je to tu negdje, no problema nemam nikakvih, kako sa driverima tako i sa ostalim na oba sistema....sve lijepo i stabilno radi...jedini minus kod Oc non K cpu je taj dupli hladni boot.

Kakav dupli hladni boot ?
imao sam 12400f na Strix b660g normalno se Pc palio, jednom stisnem gumb na kucistu i pc se upali za 11sek.

Na b760 i na z690 radi dupli but na 1 paljenje, kolegama isto, jednostavno je tako

Na b760 i na z690 radi dupli but na 1 paljenje, kolegama isto, jednostavno je tako
nije baš jednostavno tako
kolega ima 12400f na z690 ploči i boota normalno

Velis kolegama isto? pa kakve su to onda konfe i sto je sve utaknuto u tu plocu, jer na cijelom netu nema niti dva posta o toj jednostavnosti
Ocigledno ploca nemoze iz prve nesto ucitati pa to uspije iz druge.

Picajzla koju mbo ti kolega ima??

Ima ovdje i na još dosta mjesta govora o tome. Ja sam imao i imam osto ponašanje na b760 i na z690 Asrock pločama. Kolega je imao na b760 Asrocku i z690 Asusu te nakon tog saznanja sam prihvtio da je jednostavno tako i nema sekiranja oko toga.
Iznosim osobno iskustvo i od kolege sa pce, rdo saslušam vaša osobna tko ih ima.

U ploču je utaknut pimpek

daj čovječe ko kakva baba narikača si sa tim neosnovanim i jednostranim konstatacijama, otvori oči, i oni konji kojima su ih stavili silom kad tad skinu one usmjerivače pogleda sa sebe.....
Blinkeri, točnije
Koliko sam vidio, jedino je Torrente kupio najnoviji 1851 Intel CPU.
Svi ostali kupuju Amd.

Hvala kolega👍

Ima ovdje i na još dosta mjesta govora o tome. Ja sam imao i imam osto ponašanje na b760 i na z690 Asrock pločama. Kolega je imao na b760 Asrocku i z690 Asusu te nakon tog saznanja sam prihvtio da je jednostavno tako i nema sekiranja oko toga.
Iznosim osobno iskustvo i od kolege sa pce, rdo saslušam vaša osobna tko ih ima.
Ovo ovdje koliko vidim je samo extra loop radi krivog oc, znaci na asrock plocama mozes staviti koliko ce ti se boot ponavljati prije nego ploca resetira sve na default koji prolazi, kao sto rekoh neke postavke su krive na što tebe i tvoje frendove upucuje ploca s duplim ili vise resetiranjaKod mene se to iskljucivo desava kod krivih postavki u biosu koje neprolaze i kod mene je manualno namjesteno da ponavlja 2x! default je 5 na z790 sto je kod tebe to ti i frendovi trebate skuziti, cpu,hdd,ssd,ram itd itd..check ledice dali ima iti jedna ploca barem kao pocetak?

Nisi dobro shvatio. Ne radi se o tome. Učita sve kko je namješteno u biosu i ne radi se o krivom Oc. Dovoljno je uključiti opciju u biosu za BCLK OC i odmah će rditi dupli loop bez obzira povećao ga samo i za 1.
Dok ne probaš i ne vidiš ne znaš. Ne radi se o tome što si opisao. No ne smeta jer taj prvi loop je oko 5sekundi extra, ne strašno

Picajzla koju mbo ti kolega ima??
mislim da je msi z690pro-a
tek nedavno sam mu prebacio sve u novo kućište, ovo dolje je legendarni antec za koji ga godinama nisam uspijevao nagovoriti da se modernizira
ja mu slažem, testiram i održavam konfe, tako da znam kako se ponaša
Dovoljno je uključiti opciju u biosu za BCLK OC i odmah će rditi dupli loop bez obzira povećao ga samo i za 1.
ah, sad vidim tek da govoriš o nuspojavi klokanja
kod kolege je sve po defoltu postavljeno

Hmmmm mi ovdje govorimo o overclocku 12400f i drugih non K cpu 12gen i o mbo koje to podržavaju, te duplom bootu samo kod tih situacija....bilo je mbo od Asrocka B660 i Msi Mortar na ddr4 koje su podržavale i imaš par ploča sa ddr5 koje to podržavaju akao B760 Riptide, Asrock Z690 Taichi, i sl. ta MSI mbo koju si naveo to ne podržava koliko ja znam jer nema BCLK generator otključan....tako da ta tvoja konstatacija otpada

Hmmmm mi ovdje govorimo o overclocku 12400f i drugih non K cpu 12gen i o mbo koje to podržavaju, te duplom bootu samo kod tih situacija....bilo je mbo od Asrocka B660 i Msi Mortar na ddr4 koje su podržavale i imaš par ploča sa ddr5 koje to podržavaju akao B760 Riptide, Asrock Z690 Taichi, i sl. ta MSI mbo koju si naveo to ne podržava koliko ja znam jer nema BCLK generator otključan....tako da ta tvoja konstatacija otpada
je je, isprike, nisam skužio ono oc kad si prvi put rekao
sve mu je po defoltu