Procesori i MBO

Gigabyte GA-MA770-UD3 flash BIOS-a

dax_22 sri 9.9.2009 13:17

Pozdrav!

Imam navedenu ploču na kojoj je trenutno Athlon X2 6000+ i sve super radi...

Jučer sam kupio Phenom II X3 720BE i prije nego ga ugradim moram flashati bios. Sada je na ploči F3 tako da sam lijepo sa

Gigabyteove stranice skinuo najnoviji bios za moj model ploče (F8) i napravio flash preko Q-Flasha. Sve je prošlo u najboljem

redu, dobio sam poruku !! Copy BIOS completed - Pass !!, restartao komp, vratio u biosu postavke kao prije, no prilikom bootanja

dobivam poruku Main BIOS Checksum Error...

Srećom, ploča ima dual bios pa se nakon te poruke loada stari backup bios (F3) i onda sam opet na početku...

Ima li itko kakvu ideju za rješenje ovog problema?

Mislio sam možda probat flashat na F6 verziju jer je ta zadnja prije F8...

fabijan654321 sri 9.9.2009 13:20
dax_22 kaže...

Pozdrav!

Jučer sam kupio Phenom II X3 720BE i prije nego ga ugradim moram flashati bios. Sada je na ploči F3 tako da sam lijepo sa

Gigabyteove stranice skinuo najnoviji bios za moj model ploče (F8) i napravio flash preko Q-Flasha. Sve je prošlo u najboljem

redu, dobio sam poruku !! Copy BIOS completed - Pass !!, restartao komp, vratio u biosu postavke kao prije, no prilikom bootanja

Srećom, ploča ima dual bios pa se nakon te poruke loada stari backup bios (F3) i onda sam opet na početku...

Mislio sam  možda probat flashat na F6 verziju jer je ta zadnja prije F8...

Probaj napraviti ručni Clear CMOS kako je opisano u priručnike ploče, ako to neide, onda ponovni flash.

pirat sri 9.9.2009 13:22
dax_22 kaže...

Pozdrav!

Mislio sam možda probat flashat na F6 verziju jer je ta zadnja prije F8...

Ja imam tu ploču i taj proc i nisam trebao flashat bios.

Oly_E3 sri 9.9.2009 13:26
pirat kaže...

Ja imam tu ploču i taj proc i nisam trebao flashat bios.

Također imam tu ploču, ali ima Phenom X4 920... (i naravno bez flasha, ali nemam pojma koji imam BIOS, nisam se obazirao na to). Uglavnom kada se mjenja sa dvojezgrenog (u tvom slučaju) na višejezgrenit tada je potreban reinstal Windowsa.

dax_22 sri 9.9.2009 13:33

Koja je tvoja rev 1.0 ili rev 2.0? Jer imaju različite biose. Moja je 1.0 i na CPU support listi piše da podržava

Phenom II X3 720 od biosa F5 nadalje a ja imam F3 tako da ne znam dali bi radilo bez flasha...

fabijan654321 sri 9.9.2009 13:40
Oly_E3 kaže...
pirat kaže...

Uglavnom kada se mjenja sa dvojezgrenog (u tvom slučaju) na višejezgrenit tada je potreban reinstal Windowsa.

Ne, LOL! Samo se prije toga u Device Manageru deinstalira Procesor, ugasi komp, ugradi procesor, i gotovo. Netreba reinstal windowsa.

Fake_Alert sri 9.9.2009 15:11

Sta mislite,oce li i meni bit slican problem kad su mjenjat proc al idem opet na duala,4000+ x2-Phenom 545 i moram ga flashat ako ce se mozda jezgra otkljucat...Sta sve trebam napravit da normalno radi da nebi imao slicnih problema kao on.

dax_22 sri 9.9.2009 15:20
Fake_Alert kaže...

Sta mislite,oce li i meni bit slican problem kad su mjenjat proc al idem opet na duala,4000+ x2-Phenom 545 i moram ga flashat ako ce se mozda jezgra otkljucat...Sta sve trebam napravit da normalno radi da nebi imao slicnih problema kao on.

Mislim da na našoj ploči ne možeš otključavat jezgre. Treba ti ploča sa 790 chipsetom, odnosno SB750. Može se mislim i na SB710 ako se ne varam...

Fake_Alert sri 9.9.2009 18:48
dax_22 kaže...
Fake_Alert kaže...

Mislim da na našoj ploči ne možeš otključavat jezgre. Treba ti ploča sa 790 chipsetom, odnosno SB750. Može se mislim i na SB710 ako se ne varam...

Moze se sam sa rev 2.0 a ja to iam,sad me zanima ovo kaj sam pitao.ak znas reci

dax_22 čet 10.9.2009 21:08
Fake_Alert kaže...
dax_22 kaže...
Fake_Alert kaže...

Moze se sam sa rev 2.0 a ja to iam,sad me zanima ovo kaj sam pitao.ak znas reci

Gledaj, ne znači da ćeš i ti imati problema.

Skini sa Gigabyteove stranice najnoviji bios, extractaj ga na disketu i preko Q-flasha napraviš flash i to je to.

Sve ti lijepo piše u knjižici od matične.

Sretno flashanje!

dark_wizz čet 5.4.2012 11:18

Ljudi pomagajte! Matična je 770-ud3 rev 2.1. Na njoj je bio Athlon II 250, međutim dobio sam 960t i normalno moram stavit novi bios (FKD) jer je na njoj bio onaj prvi iz 2009-e. Skinem ja bios, napravim USB za flash biosa, odem u bios, update, sve krene lijepo, dođe do 95% i nestane struje. Naravno nakon toga dobijam samo crnu sliku na ekranu a ne čuju se ni post beepovi. Što mi je činiti i dali je matična otišla u vječna lovišta?