Fx-8150 vs Fx-8320

Fx-8320 je ocito bolji zato sto je to novi procesor.

Da tako razmisljam nebi otvorio ovaj topic, rastavili, sastavili,povecali clock,smanjili potrosnju, i sta? Mene boli briga sto je nov mene zanima kako se ponasa na istim frekvencijama ko starija generacija, jer planiram uzet u ponedjeljak proc, samo me zanimaju perfomanse, da se ne zaletim bezveze...

za sad je bolje ti uzet 8150

za sad je bolje ti uzet 8150
govoris iz iskustva sto ga imas sa 8320 ili?

Ovdje imaš neke benchmarkove, samo odi na Performance tab
http://www.cpu-world.com/Compare/306/AMD_FX-Series_FX-8150_vs_AMD_FX-Series_FX-8320.html

Pa kako mu može biti bolje uzeti stariji CPU koji više troši kad se oba clockaju, više košta i ima lošije performanse ??? Uzmi FX 8320 bez razmišljanja. Ja ih nisam usporedio jel za sad imam "samo" FX 8120, ali jedno 20 recenzija je suglasno u ovome što sam rekao u prvoj rečenici tako da nema apsolutno dileme.

Stvar je 8320 je jači ali se trenutno nemože Overclockirati

Misliš kod tebe ili općenito da se nemože clockati, jel znam da se MOŽE clockati .

općenito .. testirao na 4 ploče svaka ima isti problem i ljudi po netu se žale za istu stvar

Ovdje imaš neke benchmarkove, samo odi na Performance tab
http://www.cpu-world.com/Compare/306/AMD_FX-Series_FX-8150_vs_AMD_FX-Series_FX-8320.html
Vec sam vidio to, mene zanima perfomanse na vecim clockovima..a ne na stock clocku..

Ja bi ti drage volje odvrtio ali je nemoguće držat FX na više od 4000mhz a da nemaš probleme .. Prati ovu temu
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/msi-990fxa-gd80/170133.aspx

općenito .. testirao na 4 ploče svaka ima isti problem i ljudi po netu se žale za istu stvar
O čemu se radi ?

ili procesor ima grešku ili još biosi nisu sređeni svaka ploča na kojoj sam testirao identična stvar staviš 1.450 dropa na 1.400 i to na svakoj .. na ovima dole testirano
Gigabyte 970A-UD3
MSI 990FXA-GD80
ASUS M5A97
ASRock 870 Extreme 3 R2.0

O čemu se radi ?
reko bi da trolla, jer frend mi je nabavio 8320 iz njemacke i odlicno se clocka na gig ud5..sam sam se danas uvjerio u to, a ne isplati mi se davat 200kna vise za 8150 kad mogu dobit 8320 za manje pare, i lako ga na ud3 clocknem na 4+ghz

Ne netrollam kupi pa ćeš vidjet

Skeptican sam kad vidim takav komentar..

Ako misliš da trollam odi na OverClock.Net i nađi temu o Visheri

uzet cu 8320 kud puklo da puklo...

Jesi možda uzeo FX-8320 da iz svog iskustva rečeš nešto o njoj, ja se isto dvoumim između te dvije po nekima je bolja FX 8125 i na jednom benchmarku sam vidio da je bolja, a na ovima je obratno sad neznam uopće

Jesam, uzeo sam, i zadovoljan sam.. Daleko je bolji u "Stock-u" od starije generacije, al clockanje malo zafrkava, al 5ghz je moguce 24/7 uz dobro napajanje.

Jesam, uzeo sam, i zadovoljan sam.. Daleko je bolji u "Stock-u" od starije generacije, al clockanje malo zafrkava, al 5ghz je moguce 24/7 uz dobro napajanje.
Tako sam i ja gledao da je bolji, ja ga nebi ni clocka mislim da je dovoljno dobar i samo da te pitam koje napajanje koristiš? Ja imam neko od 550w pa sam mislio to ostavit s kućištem i uzet Sapphire Radeon HD7850 GDDR5 1GB/256bit.

CHIEFTEC GPS-700A8
Uglavnom, sto se tice ta dva procesora, zanima me koji bolje radi na 5ghz, gledo sam na tomshardware tamo niko nije radio takav benchmark.
Molim pomoc ak je neko vidio takvu usporedbu.