Cpu fan brzina lockana

ovako imama sljedeci problem imam amd fx-8320 i maticna je asus M5A97 R2.0 cpu ima stoc cooler .... problem je taj da mi se na neku foru rpm lockali na 3750 i nejdu dalje i naravno proc mi se dize preko 70c e sad nesto sam prckao po biosu i dalje nece vecu brzinu od 3750 rpm jel zna neko u cemu je kvaka e da zaboravio sam napisat da koristim ai suite 2 od asusa...
kao prva stvar stock cooler ne moze hladiti tvoj procesor i obavezan ti je aftermarket hladnjak, ako ces overclockat uzmes coolink corator ds, hyper 212 evo, lcc 120...

Promjeni stock cooler, iskljuci u biosu fan control. Fan ide na brzinu koliki mu je limit. U tvom slucaju 3750 RPM.

ko prica o overclockanju?????? znam i ja je stock los ali na full speed kad je prije vrtio drzo mi proc za 60c sta je po meni zadovoljavaljuce pitanje je kako doc opet do full rpm frend

ajmo ovak nemoguce da je 3750 rpm kad je bilo 7201 i tako pise i u ai suite 2 pobe 2

Ja sam ti napisao odgovor, ali ocito je bolje zanemariti... odi u bios i iskljuci fan control(nesmije biti auto ili enable).
Ako se nekuzis u bios etc. sto sam napisao intaliraj si Fan Xpert+ koji si dobio uz maticnu plocu i namjesti brzinu na max i to je to.

ovako imama sljedeci problem imam amd fx-8320 i maticna je asus M5A97 R2.0 cpu ima stoc cooler .... problem je taj da mi se na neku foru rpm lockali na 3750 i nejdu dalje i naravno proc mi se dize preko 70c e sad nesto sam prckao po biosu i dalje nece vecu brzinu od 3750 rpm jel zna neko u cemu je kvaka e da zaboravio sam napisat da koristim ai suite 2 od asusa...
Meni se cini kao maks brzina, cak i vise od toga, za vent na stock cooleru
ko prica o overclockanju?????? znam i ja je stock los ali na full speed kad je prije vrtio drzo mi proc za 60c sta je po meni zadovoljavaljuce pitanje je kako doc opet do full rpm frend
Ja uvijek kazem da Asus ima lose ploce Overvoltaju ... Ti si sine ocito nes prcko, po biosu pardon uefiju, i onda ti se bios resetirao i ostala voltaza na Auto. pokusaj maknuti na "neku voltazu" (ako ti zbrlj ploca u tom slucaju ostavi ukljucen CnQ, obicno ga iskljuce nakon sto prebacis s "Auto" regulacije napona, pogotovo kad je Asus MSI)
U biti bolje promijeni kuler ako ploca nije osla cha-cha-chagati pa sad overvolta i vise od defaulta. Ljudi rekli promjeni kuler nije ti fx8320 neki hladan proc. Zas i kak je dosad bio na 60C ... Pa bila Zima ... pa je proljece pa ce i ljeto (valjda) A koliko ti imas tu plocu. Nije da si jeprekjucer kupio. Stara konfa je to.