AMD Phenom II x4 965 Black Edition vs Intel i7

http://www.legionhardware.com/document.php?id=869&p=23
Vrlo zanimljivo, Phenom II X4 965 BE OC-an na 4GHz je u nekim testovima bolji od Core i7 920 na 4GHz.
Govoriš o razlici 4 FPS-a.
U linkanom testu ako gledamo % vrijednosti, to je 5% kod FarCry2 (52FPS prema 49) ili 2% kod CoD: MW2 (135FPS prema 132)
Razlike su marginalne. Kod igrica (zasad) frekvencije rada procesora jako puno znače.
Također, uspoređuješ 1400kn vrijedan proc sa 2000kn. i5 bi bio bolji materijal za usporedbu.
http://www.legionhardware.com/document.php?id=857&p=0
Svako kupuje proc prema potrebama, trenutno je najisplativije kupiti i5 jer nudi najviše za novce. Ako je netko fanboy taj će grčevito braniti svoju "marku", mada je po mojem mišljenju glupo navijati za AMD ili Intel (osim ako te ne sponzoriraju).
Usporedi cijenu/preformanse/tvoje potrebe, vidi koliko si spreman potrošiti i odluči se za kupnju.

Uvijek je glupo navijat jer mi ot toga nemamo ništa, ali tako mi radimo. Ako tako gledaš onda je isto glupo navijat za neki sportski team.

"In games such as Wolfenstein, Call of Duty: Modern Warfare 2, Tom Clancy’s H.A.W.X, BattleForge and Far Cry 2 the Phenom II X4 processors were actually faster when clocked up near 4GHz! This is quite amazing as out of the 9 games tested, the Phenom II X4 series was faster than the Core i7’s in 5 of them. Although the margins were very limited, the Phenom II X4 was found to be faster, and had it just managed to match the Core i7 series with the Radeon HD 5970, we would have been impressed."
Vrlo zanimljivo, Phenom II X4 965 BE OC-an na 4GHz je u nekim testovima bolji od Core i7 920 na 4GHz.
Da u tvojim snovima samo :D.

Necu solit pamet nikome no ovako cu slozit stvari.
Imo sam i7 i sada imam amd 955 to vec ponavljam bla bla bla. nije bitno.
Uglavnom i7 je brzi procesor ako rade na istom taktu. i u aplikacijama i u igrama itd..
npr. phenom II 955 ima 125tdp i7 920 ima 140tdp znaci vise trosi.
phenom II 955 max temp koju sam vidio je 55 stupnjeva a da je ocan na 3.8ghz, i7 920 ocan na 3.8 max temp koju sam vidio je 100 stupnjeva..
u idleu i7 oko 55-65 stupnjeva sve zavisi koji cooler
phenom II 955 u idleu od 30-40 takoder zavisi o cooleru
a kada se gleda stock takt u igrama je phenom II 955 brzi jer pazite radi se o 600mhz razlike..
puno ljudi nezna clokcat niti ce ikad klokat niti ih to zanima a zeli perfomanse u igrama taj ce sigurno kupit amda koji radi na default taktu 3.4ghz ili 3.2ghz
sve realno sam izneso van, a zakljucite sami sta zelite..
sada u sve to jos treba stavit i5 koji ja mislim ima tdp 95w?? znaci da manje trosi od amd-a 955
default takt mu je mana ko i kod i7
ali se bolje kloka (opet dosta ljudi nezna klokat i vaznije je default takt)
temperature kod i5?? mislim da su dosta vece nego kod phenoma II 955
ali ne zaboravite kada i5 u ruke primi sturcna osoba koja zna sta radi ili i7, taj ce sigurno gazit bilo kojeg phenoma 955 ili 965...
prije kupnje bilo kojeg od tih procesora upitajte se sta je vama bitno..
potrosnja?? tempature?? stock takt?? igre?? da li zelite procesor koji se moze jako dobro klokat?? itd...
u svakom slucaju kada bi ja uzimo procesor iz ponovo nebi gledo i7 nego iskljucivo i5 i phenoma
u mojim rukama bi i5 nadmasio bilo koji proc..
lijep pozdrav

Nema granici I7-u , 10x je bolji od Amd-ovog x4. Ja ga osobno imam i vjerujte mi nebi ga zasad mjenjao ni za koji drugi procesor. Dok ne izadje nesto bolje :D

Nema granici I7-u , 10x je bolji od Amd-ovog x4. Ja ga osobno imam i vjerujte mi nebi ga zasad mjenjao ni za koji drugi procesor. Dok ne izadje nesto bolje :D
Core i9 izlazi u Q1 2010

koliko ja vidim ti nemaš i7 nego quad core...
a da je 10x bolji, nema apsolutno nikakve šanse...
post gore su ti svjedočanstva toxica, on je imao obadva, a ne vjerujem da bi lagao sada...

koliko ja vidim ti nemaš i7 nego quad core...
a da je 10x bolji, nema apsolutno nikakve šanse...
post gore su ti svjedočanstva toxica, on je imao obadva, a ne vjerujem da bi lagao sada...
to je staro 6 mj sto mi stoji pod moje konf. trebao bih promjenit,,,

Core i9 izlazi u Q1 2010
Hvala na inf.... :P

Nemate do intela... Uključiš HT, encodiraš brzinom aviona i lijepo gledaš kako se grije do 80°C (što mu nije ništa, radio je i na 100 a da se nije ugasio komp)

Phenom II x4 965 se ni ne isplati kupiti pored 955
965 je u istom cijenovnom rangu sa 955. Dakle, isplati se.
A šta mene spriječava da dignem svoj 955 za 0.2 i imam isti proc a manje sam platio?

To se odnosilo na neoverclockere, ali naravno da te ne spriječava... :)

Jaci je i7 ali ovom phenomu nije ni cilj biti konkurentan i7.

Taj phenom je u cjenovnom razredu intela i5, a tu je bolji intel u svakom pogledu.

Taj phenom je u cjenovnom razredu intela i5, a tu je bolji intel u svakom pogledu.
Nije u svakom pogledu! Phenom II se manje grije haha

Nije u svakom pogledu! Phenom II se manje grije haha
Ne ako ga clockate. Pošto većina AMD fanboyeva govori da se Phenom da dobro clockati i onda uspoređuju clockane Phenome sa Intelima...

od tih dva procesora, ja bih izabrao Intela i7...

koji biste i5 preporucili, zaintrigirao me i5 650 na taktu od 3.2 ghz, posto se i5 bolje cloka od amd, koliko bi ga mogao cloknut na nekoj prosjecnoj ploci, na pocetku sa stock hladnjakom, poslje mozda neki drugi, (preporucite mi, ako ga imate, neki cooler ispod 300kn)

Kupi si i5-760 i miran si 4 godine, a izvrsno se kloka(moj 750 je sad na 3,8 na 1,28v stabilan i temp neidu preko 56-58,ovisno o jezgri..)
"In games such as Wolfenstein, Call of Duty: Modern Warfare 2, Tom Clancy’s H.A.W.X, BattleForge and Far Cry 2 the Phenom II X4 processors were actually faster when clocked up near 4GHz! This is quite amazing as out of the 9 games tested, the Phenom II X4 series was faster than the Core i7’s in 5 of them. Although the margins were very limited, the Phenom II X4 was found to be faster, and had it just managed to match the Core i7 series with the Radeon HD 5970, we would have been impressed."
Price za malu djecu.