AMD FX Club

bit ce taj procesor jos kojih 2 godine dobar,al am3+ socket je gotov,mislim da za njega vise nece izlaziti novi procesori,ako ti komp sluzi samo za igrice kupi si fx 8320 i uzivaj,kasnije ga klokneš na 4.3 ghz i miran si

I da, danas mi se srusio BF, pa nek si mislim dal je grafa ili proc
Btw, 4,5GHz mi radi i na 1,38V.
kako to radi, a ruši se ?

I da, danas mi se srusio BF, pa nek si mislim dal je grafa ili proc
Btw, 4,5GHz mi radi i na 1,38V.
kako to radi, a ruši se ?
Na 4,6 i 1,40 se srušilo računalo nakon jedanog dana korištenja.
Na 4,5GHz radi već godinu dana na 1,38V.

Po N-ti put skracena verzija... jer vidim da se opet borite sa postavkama, naponima i ost., tj. klasicno nepoznavanje svojih komponenti!
1. OC Guide - odlican OC Guide prevenstveno za ASUS ploce (naravno da moze posluziti i za ostale) da znate od kuda i na koji nacin krenuti sa overclockom.
2. FX temp. - razumijevanje temp. kod FX procesora.
3. Za kvalitetan i stabilan OC morate poznavati mogucnosti svoje ploce, procesora i naravno memorije (pogotovo njezine latencije u pitanju je bio nestabilni OC zbog krivo postavljenih latencija... slucaj rijesen).
Nisu svi primjerci komponenti isti, pa tako ni odredene OC postavke nece svima odgovarat. Dakle nemojte samo radit copy/paste... proucite svoje komponente. Takoder, nemojte zanemarit mogucnosti CPU coolera i same prozracnosti u kucistu. Sve to utjece na OC.
Proucite manual koji ste dobili uz plocu.. u njemu je takoder dosta toga objasnjeno i opisano... cemu sta sluzi, koje postavke mijenjati i do koje granice.
Primjer OC-a FX-6300 @ 4GHz, ASUS M5A97 EVO R2.0, CORSAIR Vengeance Pro 1866MHz
Primjer OC-a FX-8350 @ 4.6GHz, ASUS Formula-Z, Patriot Viper 3 1866MHz.... na slici 3 je CPU napon 1.4250V, tj. dovoljno za 24/7, dok je na slici 4 napon na 1.4375V potreban za IBT AVX-High - testiran je H75.
btw... @cyber, spusti napon za CPU/NB... kuris IMC bezveze, VRM ti se pregrijava i takoder CPU ima povisene temp. radi toga (1.1875V je stock napon za CPU/NB).

Po N-ti put skracena verzija... jer vidim da se opet borite sa postavkama, naponima i ost., tj. klasicno nepoznavanje svojih komponenti!
1. OC Guide - odlican OC Guide prevenstveno za ASUS ploce (naravno da moze posluziti i za ostale) da znate od kuda i na koji nacin krenuti sa overclockom.
2. FX temp. - razumijevanje temp. kod FX procesora.
3. Za kvalitetan i stabilan OC morate poznavati mogucnosti svoje ploce, procesora i naravno memorije (pogotovo njezine latencije u pitanju je bio nestabilni OC zbog krivo postavljenih latencija... slucaj rijesen).
Nisu svi primjerci komponenti isti, pa tako ni odredene OC postavke nece svima odgovarat. Dakle nemojte samo radit copy/paste... proucite svoje komponente. Takoder, nemojte zanemarit mogucnosti CPU coolera i same prozracnosti u kucistu. Sve to utjece na OC.
Proucite manual koji ste dobili uz plocu.. u njemu je takoder dosta toga objasnjeno i opisano... cemu sta sluzi, koje postavke mijenjati i do koje granice.
Primjer OC-a FX-6300 @ 4GHz, ASUS M5A97 EVO R2.0, CORSAIR Vengeance Pro 1866MHz
Primjer OC-a FX-8350 @ 4.6GHz, ASUS Formula-Z, Patriot Viper 3 1866MHz.... na slici 3 je CPU napon 1.4250V, tj. dovoljno za 24/7, dok je na slici 4 napon na 1.4375V potreban za IBT AVX-High - testiran je H75.
btw... @cyber, spusti napon za CPU/NB... kuris IMC bezveze, VRM ti se pregrijava i takoder CPU ima povisene temp. radi toga (1.1875V je stock napon za CPU/NB).
Takodje moze staviti CPU/NB napon na 1.100V, nece imati problema.

Kako sam promijenio GPU, tako je solso vrijeme i za upgrade CPU-a.
Gledam ova dva:
Vidim jedino da ovaj "E", radi na malo nizem taktu te je li to jedina razlika te kako se OC-aju ovi CPU-i (idu li sta gore)?
Razlika je u doslovno 20 kn pa bi naravno isao na ovaj "brzi" ako je samo u tome razlika jer nema smisla stedjeti mizernih 20 kn ako je sve ostalo isto.
P.S.
Ako netko ma koji viska i uzeo bi pod racun x4 965, neka se javi.
Kupca za x4 965 vec imam pa je jedina opcija za sada ako netko ima neki od ova dva navedena da se rijesi trade uz moju doplatu (to mi je i najbolja opcija za sada).

8320e vam je 95w, a 8320 je 125 w

Za FX 6300, koja matična do 300-350kn je najbolji izbor u extreme digital?

Najbolje ti je nać polovnu UD3

Najbolje ti je nać polovnu UD3
Kad već budem kupovao I novi procesor ( FX 6300 i rame ( Kingston Hyperx Furry 4GB 1866 ) tamo, pa onda možda bolje i nova matična za navedene novce, jer ipak imat će i garanciju i znam da je nova i ispravna.

da al problem je u tome šta za tih 350kn ćeš kupiti šrot matičnu ploču,a ako kupujes polovno onda mozes dobiti puno bolju maticnu plocu a i sigurno mislis overclockat
kak se veli koliko para toliko i muzike

da al problem je u tome šta za tih 350kn ćeš kupiti šrot matičnu ploču,a ako kupujes polovno onda mozes dobiti puno bolju maticnu plocu a i sigurno mislis overclockat
kak se veli koliko para toliko i muzike
Ah u nedoumici sam što se tiče polovnih matičnih pogotovo ako bi uzimao od nekog da mi mora poslati iz drugog grada...Ne mislim overclockat, bar ne dok ne bude baš potrebno baš zato i gledam, jer mi je budžet jako mali. A kasnije bi si naravno kupio kvalitetnu matičnu. Inače ne bi bilo problema ( bar što se performansi tiče?) ako bi bar prvih godinu dana imao taj procesor na nekoj matičnoj tipa asus m5a78 ili nekoj takvoj????

Za FX 6300, koja matična do 300-350kn je najbolji izbor u extreme digital?
ASRock 960GM-VGS3 FX crna (ima i 960GM GS3 za nju neznam kakva je) ali ovu sam imao, na njoj sam i drzao phenom 965be od 125w i radilo je super, fx6300 je 95w tako da... Jeftina je jako oko 280-90kn ali sa time se mozes pozdraviti sa bilo kakvim overclockom. Ako ti treba za sklopit stock komp, imas nju sa garancijom novu za ispod 300, sto se mene tice best buy price/performance

Taj 8320E ti je samo undervoltani 8320.

uzmi ovo i na miru si. čak i za oc fx 6300 na tipa 4.4
http://www.edigital.hr/Maticne_ploce/Gigabyte_sAM3+_GA-78LMT-S2P-p31473.html

Ej bok ekipa
Evo prije par dana sam si nabavio novu konfiguraciju PC-a (Asus Sabertooth 990 Fx r2.0 , Amd FX 8350, VGA ASUS r9 270x DC2T 4gddr5, Thermaltake 750 W Smart, 2x8gb Kingston hyperX fury, 1TB WD HDD, Gigabyte 3d aurora kučište)
Prezadovoljan sam kupovinom imam win 8.1 instaliran i radi vrhunski .
Međutim jedna stvar me jako nervira a to je cooler procesora koji je vrlo ekstra mnogo bučan čak i kad je pod večim opterečenjem zuji. Sto se tica OC-a nisam za to trenutno vec za multimediju i gaming.
Odlucio sam da svakako trebam zamijeniti taj cooler jer me nervira buka i sad evo istrazujem po netu vec 3 dana koji cooler kupit, mišljenja su svakojaka i suzio sam izbor coolera na sljedece:
Cooler Master Hyper 212 Evo
Cooler Master Hyper 412 Slim
Arctic Cooling Freezer 13
Scythe Mugen 4
Molim vas da mi date vaše mišljenje o tim coolerima vezano za moj procesor.
Maksimum kolko bi dao za cooler je 400 kn
Naravno ako imate još kakvu preporuku za cooler , dobrodošla je

Imam CM Hyper212 Evo, tih, jeftin i drzi mi OC od 1.1ghz vise od stocka, tako da po meni naj isplativiji s obzirom koliko kosta

Imam CM Hyper212 Evo, tih, jeftin i drzi mi OC od 1.1ghz vise od stocka, tako da po meni naj isplativiji s obzirom koliko kosta
Slazem se, najbolji za te novce. Ja sam za slicne kupio Xigmatek Aegir-a. Steta sto ga vise nema... Bolji je po testovima od Noctue...
http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2655&page=4

Hyper 212 Evo je dobra kupovina. A ovaj test što je linkao kolega gore je bolje ne komentirati, odnosno čitavu tu njihovu listu.

OK znaci CM 212 evo , a jel potrebno na njega dodatno stavljati jos jedan ventilator ili je ovaj jedan sasvim dovoljan??

S drugim ventom nećeš dobiti gotovo ništa korisno. Dakle, ne treba ti dodatni vent.

ok thanks..

Sto mislite o LC 120 cooleru?

Pomaze li ista kod perfomansi core unpark?

Pomaze li ista kod perfomansi core unpark?
Ponekad da, ponekad ne. Svejedno to napravi ako imas priliku.

Ponekad da, ponekad ne. Svejedno to napravi ako imas priliku.
Nema neke razlike, testira sam razne igre. Nema veze, svaki je tweak bitan.

Ej ekipa evo samo da se zahvalim na prijedlozima za cooler , danas sam nabavio hyper 212 i prezadovoljan sam ..komp sad prede u odnosu na prije temperatura procesora ne prelazi 55 °C a vent se uopce ne cuje ..u svakom slucaju hvala jos jednom.

Pozdrav ekipa,
Jedno pitanje. Slažem rođaku komp . i sad me zanima dali mu je bolje ići na AM3+ i FX-8320 ili da ide na FM2 ploču + neki FM2 proc?
Hvala
Aha, e sad, noob sam po ovom pitanju, al sam negdje pročital da ce navedeni procesor zastariti (nesto sa socketom) i da nece moci parirati novijim naslovima koji budu dolazili. Istina, ili Intel fanboy-izam ? :D