nani čet 15.10.2009 10:38

Pozdrav svima.

Imam mali problem, od nedavno prilikom podizanja win xp-a mi se ne prikazuje welcome prozor gdje unosim lozinku za prijavu. U Control Panelu -> Users Accounts odem na 'Change the way users log on or off' obe dvije kučice su mi odselektirane i nedostupne, pojavi se poruka:

'recently installed program has disabled the welcome screen and fast user switching, To restore these features, you must uninstall the program. The following file name might help you identify the program that made the change: vrlogon.dll'

malim pretraživanjem doalizim do informacije kako je najvjerojatnije riječ o programuza prepoznavanje otiska korisnika koji blokira ranije navedene procese. Kroz Device Manager disable-iram program, restartiram i odem ponovo u Users Accont i pokušam ponovo ali opet ista stvar iako sam ga onemogučio.

Može li mi itko savjetovati slijedeći korak? Unaprijed se zahvaljujem.

Pozdrav.

nani čet 15.10.2009 11:04

Dodatak. Maknuo sam skroz program za prepoznavanje otiska prsta što mi je omogučilo pristup u 'Change the way user log on of off' gdje sam selektirao obe opcije 'Use the welcome screen' i 'Use fast user switching'. Problem je sad što i dalje me ne pita za lozinku prilikom pokretanja računala iako lozinka postoji. Primjerice ako odaberem 'Log off->Switch user' ili 'Log off->Log off' iz Start izbornika isti me pita za lozinku prilikom ponovnog pristupanja?

seneka čet 15.10.2009 13:50

ako sam dobro shvatio ti želiš upisivati lozinku kod dizanja windowsa?
možeš ovako:start>run>upišeš-control userpasswords2>OK

pa provjeriš jel ti stoji kvačica na:user must enter a user mame and password to use this computer..
ako mijenjaš korisnike,možda bi trebao  imati uključen servis:fast user switching,a on opet ovisi o servisu-terminal services..

EDIT:ako si loše deinstalirao taj program,pa nešto još zeza u registru,možeš i s ovim registry repairom napravit scan
http://download.cnet.com/Glary-Registry-Repair/3000-2086_4-10372101.html

scan registry for problems > repair..