Prijenosna računala

Lenovo G500- nikako uć u BIOS?

Sabahudin sub 10.8.2013 14:57

Kupio sam Lenovo G500 s FreeDOS-om na sebi. ubacim ja win 7 unutra za instalirat...ne prepoznaje ga...krenem da cu uci u BIOS..nikako...nijedan od F hotkeyeva ne funkcionira...ni u kombinaciji s ESC ni CTRL ..ni DELETE...pomagajte prije nego sto odleti u more

ihush uto 11.3.2014 10:03
indig0F10w kaže...

Malo kasnim ali rješenje je:

Kraj tipke za paljenje je mali gumb, kad pališ laptop stisni samo njega i pojavi se meni za BIOS, recovery...

-ako juzer nije godinu dana ušao u BIOS, možda mu sad pomogne...(?) {#}

ostalima, RTFM. Gledajte buttončiće, obično imaju neku svrhu.

ihush uto 11.3.2014 22:30
indig0F10w kaže...

Pa znam da kasnim ali ovo je forum i sigurno nije niti prvi niti zadnji kojemu treba pomoć oko ovog problema.

Glavno da ste vi ponudili svoje konstruktivne komentare vezane uz temu. {#}

-za konkretan model, ima barem 4-5 tema... (na koje sam dao odgovor) identično pitanje, identičan odgovor, ali nitko ne searcha nego opet postavi pitanje.

-btw, no hard feeling, dobro je pomagati.

ali_dzi pet 28.3.2014 12:24

U ta govna (imam 2 na stolu, G500 i G505) se moze uci ISKLJUCIVO sa FN+F2.

Ovo malo kose mi je otpalo dok sam to ubo, jednom rijecu K A T A S T R O F A !!!

Barem je tako u startu - u samom BIOSU (v1.06) nigdje ne postoji funkcija za promjenu

sa multimedijskih sranja na normalne funkcijske tipke -  jedina pomoc moze biti novi

BIOS - treba pogledati.

EDIT: doduse, moram biti precizan, G500 (Intel) ima mogucnost, kad se udje u BIOS

vratiti funkcijske tipke na normalu, pa se nakon toga u BIOS ulazi samo sa F2.

Instaliran mi je BIOS v. 2.03, iako je na Lenovo sajtu zadnja verzija 2.01 (???)

G505 (AMD) u BIOS-u 1.06 nema mogucnost vracanja normalne funkcije funkcijskih

tipki, ali na sajtu ima noviji BIOS (2.04) pa treba probati - nadam se da ga necu

zbrikovati.

EDIT2: da, na G505 novi BIOS (2.04) je uklonio potrebu za FN tipkom - i dalje u BIOSU

ne postoji opcija da to eventualno (ne znam kome to treba???) vratite, ali hvala Bogu,

barem je sad vracno na normalno (dakle samo F2).

BTW, nije mi jasno zasto postoje samo varijante azuriranja BIOSA iskljcivo iz Windowsa,

kad sama ta procedura ne napravi nista drugo do resetiranje i dizanje nekog "DOS" iz

kojeg se izvrsi update. To znaci da i non-Windows korisnik mora nekako instalirati

Windowse (i to min W7) da bi azurirao BIOS i tek onda se vratiti na svoj OS.

Pravo sranje, nisam to ocekivao od Lenova.