Prijenosna računala

HP ProBook 450 G3 molim mišljenje

ja_eto_nisam_haker pet 24.6.2016 11:34

Planiram uzeti navedeni laptop (radi se o modelu s oznakom T6N85EA), a budžet mi je do 3500 kn. Treba mi samo za surfanje, office, filmove i te sve osnovne stvari. Nikakve igrice ni zahtjevni programi. Zbog toga sam odlučio na varijantu sa SSD-om, obavezno da bude intelov procesor i-serije i da je 15". Diskretna grafička nije potrebna.

Pošto je to jako ograničavajući faktor, najbolje što sam našao je ovo: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=13212

Naknadno bih ugradio neki HDD jer će mi biti sigurno premalo ovih 128 GB.

Zanima me jel postoji neki bolji laptop jer mi je čudno da bude HP-ov laptop najpovoljnije rješenje :D

DragonWarrior pet 24.6.2016 14:44

Ja sam uzeo prije dva tjedna u arhitehu isto 450 g3 ali sa i5, 8 giga rama i 256gb ssd bez windowsa. Isto sam bio dosta neodlučan prije odluke ali ispalo je sve dobro. Laptop je dosta lagan za 15.6"model i stane u svaki ruksak, dio oko tipkovnice je od aluminija pa se nakon nekoliko sati koristenja uopce ne zagrijava osim ako ne igras igrice (probao sam shadow of mordor i far cry4 na medium postavkama i solidno radi, ali bez 8 giga rama nije baš za gaming). Tipkovnica ima dosta kratki hod što je u početku neobično ali se brzo navikne. Kvaliteta ekrana je prosječna za tu cijenu, preporuka: ako ti je bitno uzmi model koji ima fhd ekran(jako dobra slika). Zvuk je ok, ima dosta postavki oko toga pa si sam podesiš. Inače laptop sa ssd-om je jako brz u svemu šta se radi. Mala primjedba je touchpad koji ponekad presporo reagira ali to očito ima veze s driverom. Baterija za sad traje od 4 do nešto više od 5 sati na baterry saver modu. Što se nadogradnji tiče imaš 1 2.5" utor za hdd ili ssd, 1M2 utor u kojem je ovaj tvornički ssd i 2 slota za ddr3 ram.

ja_eto_nisam_haker pet 24.6.2016 17:31

Super, znači za nadogradnju je spreman! :D
Ma nikakve igrice neće vrtit sigurno tako da je ova moja verzija sasvim solidna. A ne treba ni FHD tako da čim više ustedim na potrosnji grafike jer nema diskretne, a i baterije.
Volio bih jedino ako je neko naletio na neki bolji s takvim specifikacijama za istu ili manju cijenu da podijeli :/