Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori

Instalirao hx1200i u svoj komp. S obzirom da je jedno mjesecna garancija pri kraju isao sam vidjet da nije slucajno neispravno. Ali sve je u najboljem redu i sretno kuca u mom racunalu👌
što nisi išao na noviju 3.1 verziju?
HX1200i Fully Modular Ultra-Low Noise Platinum ATX 1200 Watt PC Power Supply (EU)

Cro0212 jel to 5070Ti?

Dakle, Hagibis AL kućište za NVMe SSD
slike mojega su ovdje
u paketu dolazi:
kućište, kvalitetno, orebreno, puni metal
gumeni okvir u koji se umeće, s preklopkom za zaštitu USB-C ulaza s prstenom za nošenje
kratki C-C kabel, pljosnat ali ojačan, koji se umeće u nosač na prstenu i služi kao alka za nošenje (treba se potruditi a se izvuče, pa zbilja može sigurno držati 50-ak grama težine svega toga - slika 2)
6 (2 rezerve) mini vijka s torx glavom
2 (1 rezerve) "strukirana" vijka za fiksiranje SSDa
2 termalna jastučića za obje strane SSDa
mali torx odvijač
mali ravni (za SSD fiksiranje) odvijač
srce svega je Realtek 9210 kontroler, a kupio sam od kolege Bloodraven Corsair MP600 1 TB u 2230 formatu, pa sve skalupljeno na Thunderbolt 4.0 čita (120 GB ISOa) oko 900 MB/s a piše 600 MB/s
za godišnjicu AliExpressa sam ga uzeo u bundleu i s popustima me izišao 17.4 €
mislim da se više ispalti od recimo Orinca koji je skuplji i zapravo je uvijek u osnovnom plastičnom kućištu a birate dodatno silikonsku ili neku cinčanu metalnu ljušturu na to, pa mislim da bi se više grijao SSD u njemu...

Samo što Realtek 9210 nema podršku za TRIM i UASC, pa onda nakon nekog vremena dolazi do pada brzina.

Gle, 120 GB je prebacil rečenim brzinama, sumnjam da se svi bavite holywoodskom postprodukcijom i CGI-jima...

Ok, to je mala količina podataka, sve ovisi za što ga koristiš, kod prebacivanja veće količine podataka će doći navedeno da izražaja, ovo je samo napomena, možda nekome bude od koristi.

mislim da se više ispalti od recimo Orinca koji je skuplji i zapravo je uvijek u osnovnom plastičnom kućištu a birate dodatno silikonsku ili neku cinčanu metalnu ljušturu na to, pa mislim da bi se više grijao SSD u njemu...
imaš na amazon de sabrent za 17 eura
puna brzina 1gbps i write i read, plus podržava trim i uasp
ja naručio jučer, čekam da stigne, pa ću testirati malo
EDIT
znam da je 'naknadna pamet' kad si već uzeo, ali čisto za druge kolege da znaju da postoji i bolja opcija

pa meni je važna protežnost, 2230 SSD je unutra ne treba mi ćuno-extender od 52 mm ekstra...

imaš na amazon de sabrent za 17 eura
puna brzina 1gbps i write i read, plus podržava trim i uasp
ja naručio jučer, čekam da stigne, pa ću testirati malo
Ako ovo podržava (vidim da piše pod opisom da podržava, ali ne nalazim koji je čip), onda je super cijena, kad sam nabavljao kućište s tom podrškom prošle godine, nije bilo ništa ispod 60E.

pa meni je važna protežnost, 2230 SSD je unutra ne treba mi ćuno-extender od 52 mm ekstra...
i sabrent podržava 2230 bez ekstendera
jasno da hrpa šarafa i šarafciger dobro dođu, ali kad ti ne treba niti jedan šaraf ili šarafciger za instalaciju, onda to i nije prednost
Ako ovo podržava (vidim da piše pod opisom da podržava, ali ne nalazim koji je čip), onda je super cijena, kad sam nabavljao kućište s tom podrškom prošle godine, nije bilo ništa ispod 60E.
čip je realtek rtl9210B, ne znam koja je razlika u odnosu na obični 9210, ali sumnjam da sabrent daje lažne specke da podržava trim
u svakom slučaju kućište je top, kompletno aluminijsko, ima thermal pad za hlađenje i način zatvaranja koji lijepi thermal pad odozgo, umjesto da zatvara kućište povlačenjem preko ssd-a, što garantira da se thermal pad neće zgužvati kad ga zatvoriš
u svakom slučaju provjerenije, brže, bolje, kompaktnije i mrvu jeftinije rješenje od onoga koje je linkano
plus je tool less pa se ne moraš misliti gdje si ono ostavio šarafe i šarafciger
na koncu, nije mi cilj poruke bio nadjebavanje, nego čisto informacija da ima bolja rješenje za iste novce
Phanteks Enthoo Evolv X ,sto rec građeno kao tenk i predivno je.
Corsair Graphite 600T je poklonjen i udomljen!
uh, to mi je bio jedan od favorita
na kraju sam se zadovoljio sa define 7, iako i dan danas žalim što sam bio škrt dodat
čestitke
Da da..ne žalim ni lipe što sam platio..ne znam ni uopće što sam toliko i čekao!Stvarno prekrasno i vrlo kvalitetno izrađeno kučište!