Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori

filip_medo imam XM5, prijatelj je uzeo Momentumice i iskreno su mi njegove bolje i udobnije, naravno to je skroz subjetkivno... Ali odličan ubod :)

filip_medo imam XM5, prijatelj je uzeo Momentumice i iskreno su mi njegove bolje i udobnije, naravno to je skroz subjetkivno... Ali odličan ubod :)
Prošao sam pored njih toliko puta demo verzija ( svijet medija, sancta, elipso ), ali nikada ih nisam makar probao staviti na uši.
Niječako sam se par dana, jer sadašnje BT slušalice sam koristio dobrih 5 godina, pa sam opet išao na neku dugoročnu alternativu.
Imao sam prilike koristiti stari Momentum i XM3 oboje su bile fantastične slušalice u svoje vrijeme, sad je nekako i presudila dobra baterija,
navikao sam na dobru bateriju ( sadašnje Audio Technica su držale po 70-tak sati ) odnosno punio sam ih do 2x mjesećno, za XM4/5 sam čitao
da je uz ANC realnost do 15-tak sati, zvuk je navodno hvaljeniji na Momentumu ali opet na kraju dana kako kažeš većina toga može biti čisto subjektivna i osobna preferenca.

Prošao sam pored njih toliko puta demo verzija ( svijet medija, sancta, elipso ), ali nikada ih nisam makar probao staviti na uši.
Niječako sam se par dana, jer sadašnje BT slušalice sam koristio dobrih 5 godina, pa sam opet išao na neku dugoročnu alternativu.
Imao sam prilike koristiti stari Momentum i XM3 oboje su bile fantastične slušalice u svoje vrijeme, sad je nekako i presudila dobra baterija,
navikao sam na dobru bateriju ( sadašnje Audio Technica su držale po 70-tak sati ) odnosno punio sam ih do 2x mjesećno, za XM4/5 sam čitao
da je uz ANC realnost do 15-tak sati, zvuk je navodno hvaljeniji na Momentumu ali opet na kraju dana kako kažeš većina toga može biti čisto subjektivna i osobna preferenca.
Kad se samo sjetim kada sam uzeo XM4 koji šok sa trajanjem baterije.
Svaki review je govorio ohh odlicne su imate 30h baterije naspram Momentum 3 koje imaju 20h baterije i ajde reko upiknut cu si XM4 cisto da nisam toliko ovisan o cescem punjenju i onda kada sam popalio ANC, ono da se same pauziraju na skidanju, pa onda onaj hepek sto radio upscale zvuka i onda dodjes na nekih 14 do 15 sati
Sony je po meni bolji samo sto ces uvijek lakse naci dobre i kvalitetne zamjenske padove, kutije i ostale điđe miđe.

Kad se samo sjetim kada sam uzeo XM4 koji šok sa trajanjem baterije.
Svaki review je govorio ohh odlicne su imate 30h baterije naspram Momentum 3 koje imaju 20h baterije i ajde reko upiknut cu si XM4 cisto da nisam toliko ovisan o cescem punjenju i onda kada sam popalio ANC, ono da se same pauziraju na skidanju, pa onda onaj hepek sto radio upscale zvuka i onda dodjes na nekih 14 do 15 sati
Sony je po meni bolji samo sto ces uvijek lakse naci dobre i kvalitetne zamjenske padove, kutije i ostale điđe miđe.
Razmatrao sam i XM4 iako je razlika bila 10-20 eura, međutim da odbila me loša baterija, činjenica da su na tržišti već gotovo 5 godina i jedan dizajnerski "zamah" koji mi još dan, danas nije jasan. Utor za punjenje pozicioniran prema "vedrom" nebu bez ikakvog IP certifikata ili covera. Sad u scenarije kako bi bilo kakav oblike tekućine mogao dospjeti unutra neću, ali me zaista zanima koji stručnjak u Sony-u je to predoložio i pomislio da to je super ideja. :)
Da bacim još koju riječ za Momentum, nakon višesatnog nošenja nisam imao nikakvih problema sa neudobnošću ili bolovima. O bateriji ću naknadno kad prođe par punjenja, same slušalice lijepo sjedaju na glavu međutim vjerojatno i sam razlog iz kojega su udobne jest taj što ukoliko se netko nađe u situaciji gdje mora malo produžiti korak da stigne na bus/tramvaj počnu blago plesati po glavi. U takvim situacijama ne stoje na glavi čvrsto ko kamen, kako bi se reklo. ANC funkcionira za moje potrebe jako dobro, opet neutralizira vanjsku buku ovisno o vrsti glazbe osobno slušam rock, jazz i ponekad klasičnu glazbu. Tu sam ponekad u javnom prijevozu ili na nekoj prometnici čuo okolinu ne jasno, ali kao pozadinsku buku, ništa strašno ali ovisno o vrsti žanra pa i same pjesme primjeti se. Ako je neki hard rock od lupetanja se ništa ne čuje, međutim neki jazz već da. Malo sam se igrao u postavkama po app i sada mi više auto pause ne radi svaki puta kada ih skinem sa glave, da li je do ažuriranja out of the box ili sam ja nešto smrdao nisam siguran, touch kontrole rade odlično. Žao mi je što nema povratnog feedbacka voice assistenta prilikom paljenja/gašenja samih slušalica, odnosno dobije se feedback samo kada se spoje/odspoje na neki uređaj. Primjerice moje ATH stare 4-5 godine su to imale ( power on/off ). Tako da će biti malo privikavanja na to, pošto mi je uključen auto turn off nakon 15 min, nekada zaboravim da li su uključene ili ugašene. :)

maxy0, kako si zadovoljan sa A3 kucistem? Jesi se borio sa kablovima itd. Vidim ima nas sve vise i vise sa tim kucistem

maxy0, kako si zadovoljan sa A3 kucistem? Jesi se borio sa kablovima itd. Vidim ima nas sve vise i vise sa tim kucistem
pa zasad mi se čini super, taman veličinom. gledam još kupiti onaj wood panel, pročitao sam redditu da bi trebao doći srednom studenog na aliexpress za kupiti zasebno, pa to trebalo biti to. a s kablovima mi je okej bilo, jedino ispod napajanja sam ih malo nabaco, iako bi se i tu dalo bolje to napraviti

ima ovaj lik Jake face sto prodaje custom front panel ali dodu vise od kucista sa dostavom:
https://www.reddit.com/r/mffpc/comments/1glufzw/some_a3_panels_ive_made_recently/
ja sam sebi uzeo tempered staklo sa Casekinga

Kuciste mu zapravo sluzi samo da drzi tu tvornicu ventova😁

Boris grozni Vjerujem da će ta nova grafa sa dva venta bolje i tiše odradit posao od one prijašnje

Boris grozni Vjerujem da će ta nova grafa sa dva venta bolje i tiše odradit posao od one prijašnje
Pa bome Asusica odlicno odraduje, Ona inno3d 4070ti x3 je bila najtanja izvedba iste (nazalost nisam mogao birati bila je u zamjeni za riknutu).
U Pubg je klok padao do 2200mhz sto mi je na 4k davalo u prosjeku 20-30 fps-a manje, gpu je u mom restriktnom i napunjenom kucistu isao i do 85°c.
Ova bucka Asusica neide preko 71°c i s 30% manje rpm a klok je zacementiran , Grafa nema 3 grama i sva je plasticna no hladnjak
ocigledno super odraduje
Dobio sam što sam trazio tišu i hladniju grafu i koji fps gore za 4k ce dobro doci i tih cca 10% vecih perfomansi!

Kaj si downclocko proc da nebi kabum bio

pa 4.7 je all core default, kabum s 76w, necemo se vrijedati?

pise 5.4 pod moj pc, pa sta ja znam, nisam ti ja intelovac

pise 5.4 pod moj pc, pa sta ja znam, nisam ti ja intelovac
A pa to je jedna jezgra na toliko samo za "solitari"

Nemate pojam, kolega je falio samo jednu znamenku.
Koliko znam, imao je RX 7900xt !
Lp
Kava!

Nemate pojam, kolega je falio samo jednu znamenku.
Koliko znam, imao je RX 7900xt !
Lp
Kava!
Naravno da nemamo pojam kad je, ukoliko je tako kako kažeš, postao krivu informaciju a ocjenjujem napisano a ne na pamet.
Edit: već je promijenio i pod MojPc u rtx 4080 pa ne mogu vidjeti što je u stvari prodao ni iz tog izvora a pretraživati po forumu trenutno nemam volje...

Ne triba odma ocjenjivati postovanog starog kolegu, blagdani su. Nije sad, da vas kolege nesto optuzujem, al imate krive info(po meni).
Mozda se nekad bolje suzdrzat od komentara, iako bi isti, bio umjesan da je istina bila, kako je napisao greskom.
P.s. nisam niciji odvjetnik, dosadno mi je, a volim pozitivu!
Lp

Ne triba odma ocjenjivati postovanog starog kolegu, blagdani su. Nije sad, da vas kolege nesto optuzujem, al imate krive info(po meni).
Mozda se nekad bolje suzdrzat od komentara, iako bi isti, bio umjesan da je istina bila, kako je napisao greskom.
P.s. nisam niciji odvjetnik, dosadno mi je, a volim pozitivu!
Lp
Pa kad ispravi, ukoliko to želi, ja ću editirati post, poslat ću mu p.m. pa ćemo vidjeti...
Edit, poslao.

ma i da ispravi i da je 7900xt opet je nekoga dobro zeznuo za 800€ jer je nova nešto ispod tog iznosa...ukoliko je istina jel

sorry ekipa da da imao sam 7900xt my bad

stajala je na njuskalu za 825 dugo vrijeme i covjek se javio i pitao jel moze ici za 800,nikad nisam nikog zajebo za nista kad sam prodavao,a to sto ljudi neznaju pogledat koliko dodju nove ili nezel gledat hebi ga,covjek je htio red devil i nasao kod nas za 1056 eura i ocito mu se ucinilo ok cijena
imate u temi izbor gpu da sam pitao dal se meni isplati i jel ok cijena na moju dodat jos 150 eura za xtx ili 4080...a kolege su spominjale 7800xt red devil pa sam valjda zabunom i ja to napisao
ispricavam se sto je nastala zbrka zbog tipfelera

Stavljen i Thermalright contact frame za svog ljubimca i7 12700KF , nije da sam morao ionako je hladan ko špricer sad je još hladniji !
I još jedan 8 tb Iron wolf
I RazEr Ornata v3
Što radiš s tolikim storageom? Znam da si fotograf ali ne vjerujem da ti je samo radi toga potrebno 35tb a čak i da treba zar nije vrijeme za nas? Kućište koje imaš je spalionica a još hddovi na putu prednjeg venta katastrofa... nikakva nova grafa, novi cpu, nas pod hitno i izmjestiti te terabajte van kućišta.

Što radiš s tolikim storageom? Znam da si fotograf ali ne vjerujem da ti je samo radi toga potrebno 35tb
Nikad dovoljno prostora

Što radiš s tolikim storageom? Znam da si fotograf ali ne vjerujem da ti je samo radi toga potrebno 35tb
Nikad dovoljno prostora
Data hoarder ili?

Data hoarder ili?
Nope, stari mi se bavi rekreativno foto/video obradom

Stavljen i Thermalright contact frame za svog ljubimca i7 12700KF , nije da sam morao ionako je hladan ko špricer sad je još hladniji !
I još jedan 8 tb Iron wolf
I RazEr Ornata v3
Što radiš s tolikim storageom? Znam da si fotograf ali ne vjerujem da ti je samo radi toga potrebno 35tb a čak i da treba zar nije vrijeme za nas? Kućište koje imaš je spalionica a još hddovi na putu prednjeg venta katastrofa... nikakva nova grafa, novi cpu, nas pod hitno i izmjestiti te terabajte van kućišta.
Uglavnom za fotke da no to mi je jedan od hobia. Ma kuciste je ok, sve funkcionira uredno i bez ikakvih ekscesa u temperaturama štovise prezadovoljan
Ploca ima 14 konektora za storage zato je i kupljena! Nas mi je prekompliciran i extra briga + troskovi!

Data hoarder ili?
hjoj, imam kolegu koji hoarda apsolutno sve u zadnjih tkozna koliko godina, ni sam ne zna koliko istih filmova i serija ima, koliko raznih verzija istih igrica je poskidao sa fitgirl
što je najgore, još je i hoarder diskova, pa mu je žao baciti i one od 120gb koje je kupio prije 10 godina
jedva sam ga nagovorio da uzme još jedan oveći disk i sve te stare diskove od 120, 256 i slične prastare diskove pošalje u penziju, jer sam izgubio volju svako malo drkat mu po kompu i tražiti koji kujac mu ne radi, rušilo mu windoze, smrzavalo, pa radi - ne radi, a deset prastarih govana u kompu i još 4-5 vanjskih prikačenih

kao osoba koja isto ima jednog takvog, moja sucut.
mariolla79 a što kažeš da ne stavljaš svaku sitnicu koju kupiš u odvojenom postu?
Napravi brate jedan post i stavi sve, ovako 4 zadnja posta si ti