Stric_Jura sri 2.4.2025 13:30
underdog kaže...
Lijep komad. Ja čekam da mi stigne militado ml05, isto anniversary sale. To mi je ujedno i prvi chinkwatch, pa me baš zanima kak to bude.
Jesi imao kakva dodatna davanja kod nas?

ništa nije plaćeno osim cifre na Aliju, zato sam i naveo da je na deklaraciji neka poljsk firma, dakle "EU"

Korny1603987 sri 2.4.2025 15:35

U mnogočemu su određene firme iz Kine bolje nego da kupuješ euro i američke satove.

Davanja: samo da nije iznad 150 eura.  Jebiga, kada sam kupovao SN0144 bilo je prije popusta 270 eura, carina u Nizozemskoj nije uračunala popust, ovi naši lupili carinu i pdv... ukupno 100 eura dodatnih troškova.

nkdz čet 3.4.2025 15:05

Evo i mog kratkog osvrta i par slikica nakon 2-3 dana druženja s RollsTimi RT7910. Kupljen je tijekom Anniversary sale-a za 50 eura, ima NH35A, safirno staklo i unidirectional bezel. Loom je nevjerojatan za tu cijenu i dugo traje, koga zanima kako izgleda neka pogleda na youtubeu.

Jedina zamjerka koju imam je što nema crown guard kao Pelagos, sve ostalo je prva liga. Cifer je prekrasan, nešto tamije nijanse plave u odnosu na Pelagosa. Narukvica je sasvim solidna, u rangu Capt Willarda (Steeldive 1970).

Stric_Jura jučer 08:58

Hvala kolega Zdralovski 

Inače, cijena na slici je 24.50 €, što je 50% sniženje standardne cijene...

Međutoa, ja sam u KC Kauflandu uzeo valjda zadnji (prije vožnje do posla stao i pregledao dvaput police neprehrambene robe) koji je bio na info-pultu, pa je cijena 9.99 € ?!!?

nije da se žalim... 

evo, namata mi Bernyja u uredu:

Veliki Brat jučer 09:58

Može li mi netko objasniti poantu tih navijača satova? Nedavno sam nabavio prvi klasični sat, malo ga se nauživao i sad čeka "dress" situacije jer sam si konačno opet nabavio Garmina (Enduro 3), koji će mi biti daily driver. Dakle kad želim nositi automatika navinem ga malo, namjestim vrijeme i više ga ne moram paziti dokle god mi je na ruci. Za navijanje i namještanje vremena mi je potrebno valjda 30 sekundi.

Je li loše za sat da stoji nenavijen dulje vrijeme ili je samo pitanje komocije?

mbaksa danas 11:12

Pred koji mjesec kupih "taktičku žabu" (Tactical Frog FXD2) za 143 eura i upravo nju sam uzeo na izlet u Tunis/Saharu. Kućište je titanijsko, staklo safirno, mehanizam je solarni kvarc Epson VS75B. Lagan je, lijepo me poslužio. Jedino sam zamijenio remen - s njim je došao remen na čičak širine 22 milimetra, koji mi se nije dopao, jer je bio malo tvrd, i čičak se lovi za neke tkanine pa sam umjesto njega stavio Heimdallerov Nato remen od 20 mm (nemam ni jedan od 22 mm) - debeo, a dosta mekan, ugodan za zapešće. Nato ili zulu remen je obavezan jer se ne koriste pinovi, nego ima proreze za remene.

Rotirajući bezel (ide u oba smjera) bio mi je vrlo koristan, jer smo često imali neke pauze na putovanju, i onda sam si trokutić zarotirao na vrijeme (minute) kad je pauza gotova, znači koristio sam ga ko svojevrsni timer. Jedino što bi netko mogao zamjeriti što nije ni 60 ni 120 klikova, nego 48! Valjda dizajn preuzet s nekog GMT-a. No, u praksi mi to nije stvaralo problem jer su pauze uvijek završavale na 5 minuta, a 48 klikova sjeda baš na svakih 5 minuta. Čak je možda i mala prednost jer je rotiranje malo brže, jer ima manje klikova.

mbaksa danas 11:36
Veliki Brat kaže...
mbaksa kaže...

a 48 klikova sjeda baš na svakih 5 minuta.

360/48=7,5, tako da si si malo produžio pauze :)

Kalkulacija ti ne štima. 12:00 je. Trokutić je na 00 minuta. Četiri klika udesno, trokutić je na 05 minuta. Još četiri klika udesno, trokutić je na 10 minuta. Itd.

4 klika idu u 5 minuta. Znači, svaki pomak je 5/4 minute, odnosno 1,25 minute.

Veliki Brat danas 12:11
mbaksa kaže...
Veliki Brat kaže...
mbaksa kaže...

a 48 klikova sjeda baš na svakih 5 minuta.

360/48=7,5, tako da si si malo produžio pauze :)

Kalkulacija ti ne štima. 12:00 je. Trokutić je na 00 minuta. Četiri klika udesno, trokutić je na 05 minuta. Još četiri klika udesno, trokutić je na 10 minuta. Itd. 4 klika idu u 5 minuta.

Ma pusti, pišem za vrijeme pauze, pa sam na pola mozga i samo brbljam okolo.