Naj RPG svih vremena :)

Najbolji su oni koji su najviše woke.
Ako na policama među knjigama ne nađem DEI priručnik pored Lusty Argonian Maid, instant brišem igru.

SW KOTOR

Svaka era je imala klasika, ovo su moji favoriti
- Fallout/2/New Vegas
- Planescape: Torment
- Diablo 2
- VtM Bloodlines
- KOTOR/KOTOR 2
- Mass Effect trilogija
- Dragon Age Origins
- TES Morrowind-Skyrim
- Grim Dawn
- Disco Elysium
- Witcher 3
- Cyberpunk 2077 popatchan i s ekspanzijom
Osjećam potrebu napisati i (moja osobna) najveća razočarenja:
- Starfield - nakon sve one pompe, hype i milja videa - koncepti na hrpi jednostavno ne funkcioniraju, a priča je fart in the wind
- Dragon Age nastavci - nakon Originsa silazno s Failguardom kao točkom na "i"
- Fallout 4 (donekle) - dok je zabavan za istraživati, jednostavno su ga previše poglupili, pogotovo leveling/perkove, utjecaj radijacije i sl.
- novi Obsidian - više praktički nema New Vegas ekipe. Dok je Pillars of Eternity dobar, The Outer Worlds je tek solidan no vrijedan igranja, a novi Avowed ni to. Igra za kad stvarno nema ničeg boljeg. Najgore što su u očito silaznoj putanji. Ako The Outer Worlds 2 podbaci, križam ih
- Vampyr - očekivao sam viktorijanski VtM, a dobio igru koja ima mapu kao labirint, kriminalni combat te općenito neispolirani feel i nisam mogao to probaviti unatoč izborima
- Wolcen: Lords of Mayhem - duuugo bio u early accessu, trebao je biti novi veliki ARPG napravljen u cry engineu; na kraju se odustalo od open world pristupa s početka early accessa te se brže bolje završilo igru samo da se pusti v1.0 - rezultat neviđena tragedija dosade i bugova

star sam pa su meni najbolji recimo Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura , Neverwinter Nights , Pillars of Eternity , Icewind Dale i tako..ima toga još al eto neki favoriti

Lista mojih 5 heroja ulice :
1.Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura - kad pomislim na nju svako malo nakon 24 god jos se najezim
2.Diablo 2 LoD - Diablo je samo jedan
3.Fallout 2 - remek djelo
4.Oblivion - remek djelo u prvome licu
5.PoE 2- nakon dugo godina na obzoru je mozda novi heroj

wolcen ti sad ok igra, slazem se sa svime
dodao bih ovdje i the ascent, vrhunska igra

Jedan jedini GOAT je......Baldurs Gate 2
Nema dalje.
Svaka generacija će imati neki RPG koji je u "njihovo vrijeme" ostavio najveći trag. Ja sam recimo odigrao Witcher 3 i Dragon Age Origins toliko puta da sam prestao brojati, ali i dalje se slažem sa uzrečicom koja kaže da "postoje igre i postoji Planescape Torment". To je jednostavno remek djelo koje nadilazi svijet gaminga po kvaliteti priče, ali naravno nije za svakog i to je u redu.
Od "modernijih" naslova su mi Disco Elysium i Baldur's Gate 3 primjer kvalitetnog RPG-a.