Predstavljanje

Naj RPG svih vremena :)

Blackstorm sri 19.2.2025 18:17

Svaka generacija će imati neki RPG koji je u "njihovo vrijeme" ostavio najveći trag. Ja sam recimo odigrao Witcher 3 i Dragon Age Origins toliko puta da sam prestao brojati, ali i dalje se slažem sa uzrečicom koja kaže da "postoje igre i postoji Planescape Torment". To je jednostavno remek djelo koje nadilazi svijet gaminga po kvaliteti priče, ali naravno nije za svakog i to je u redu.

Od "modernijih" naslova su mi Disco Elysium i Baldur's Gate 3 primjer kvalitetnog RPG-a.

Lovac sri 19.2.2025 21:04

Svaka era je imala klasika, ovo su moji favoriti

- Fallout/2/New Vegas
- Planescape: Torment

- Diablo 2
- VtM Bloodlines
- KOTOR/KOTOR 2
- Mass Effect trilogija
- Dragon Age Origins
- TES Morrowind-Skyrim

- Grim Dawn
- Disco Elysium

- Witcher 3
- Cyberpunk 2077 popatchan i s ekspanzijom

Osjećam potrebu napisati i (moja osobna) najveća razočarenja:
- Starfield - nakon sve one pompe, hype i milja videa - koncepti na hrpi jednostavno ne funkcioniraju, a priča je fart in the wind
- Dragon Age nastavci - nakon Originsa silazno s Failguardom kao točkom na "i"
- Fallout 4 (donekle) - dok je zabavan za istraživati, jednostavno su ga previše poglupili, pogotovo leveling/perkove, utjecaj radijacije i sl.
- novi Obsidian - više praktički nema New Vegas ekipe. Dok je Pillars of Eternity dobar, The Outer Worlds je tek solidan no vrijedan igranja, a novi Avowed ni to. Igra za kad stvarno nema ničeg boljeg. Najgore što su u očito silaznoj putanji. Ako The Outer Worlds 2 podbaci, križam ih
- Vampyr - očekivao sam viktorijanski VtM, a dobio igru koja ima mapu kao labirint, kriminalni combat te općenito neispolirani feel i nisam mogao to probaviti unatoč izborima

- Wolcen: Lords of Mayhem - duuugo bio u early accessu, trebao je biti novi veliki ARPG napravljen u cry engineu; na kraju se odustalo od open world pristupa s početka early accessa te se brže bolje završilo igru samo da se pusti v1.0 - rezultat neviđena tragedija dosade i bugova

ZgGost sri 19.2.2025 22:16

star sam pa su meni najbolji recimo Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura , Neverwinter Nights , Pillars of Eternity , Icewind Dale i tako..ima toga još al eto neki favoriti

DukeOs sri 19.2.2025 22:23

Lista mojih 5 heroja ulice :

1.Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura - kad pomislim na nju svako malo nakon 24 god jos se najezim

2.Diablo 2 LoD -  Diablo je samo jedan

3.Fallout 2 - remek djelo

4.Oblivion - remek djelo u prvome licu

5.PoE 2- nakon dugo godina na obzoru je mozda novi heroj