Žični vs bežični internet

spajam se preko wierlesa i prije god dana nisam jednostavno mogao igrati cod2 i cod4 jer mi se pojavljivao *ebeni "connection interrupted" i jako me zivciralo a to je bilo zbog singnala i onda kad sam priblizio kompjuter blize routeru,signal je bil bolji i veza nije pucala.
brzine kod downloada mi nejdu nikad vise od 500kb/s (imam od t-coma 4mbps),a sused se povezuje zicno i veli da mu moze skidati i do 900kb/s.

javljam se sa starog kompjutera
signal strenght je good,speed 36 Mbps a ovo su mi rezultati
http://www.speedtest.net/result/718977819.png
ako usporedite to sa onim prvim primjećujete iako je brzina trećinu manja pri download i upload speed primjeti se samo mala,nezamjetnarazlika
wtf ??
To ti znači da je problem u vezi ruter-net a ne u vezi komp-ruter.
Izgleda da ti se ruter spaja sa malom brzinom prem anetu, pogledaj u ruteru kojom se točno brzinom spaja na net.
spajam se preko wierlesa i prije god dana nisam jednostavno mogao igrati cod2 i cod4 jer mi se pojavljivao *ebeni "connection interrupted" i jako me zivciralo a to je bilo zbog singnala i onda kad sam priblizio kompjuter blize routeru,signal je bil bolji i veza nije pucala.
brzine kod downloada mi nejdu nikad vise od 500kb/s (imam od t-coma 4mbps),a sused se povezuje zicno i veli da mu moze skidati i do 900kb/s.
Valjda misliš na KB/s a kb/s.
Možda tvoj susjed ima veču brzinu, teroetska brzina 4Mbitne veze je 512KB/s, a ti imaš 500KB/s što je odlično.

Mislim da udaljenost od centrale ne igra nikakvu ulogu jer je signal koji se prenosi digitalan, neka me netko ispravi ako grijesim?
O, varaš se, po tome tvome bi i usb kabal mogao biti jako jako dugačak pa i lan kabal. U stvarnosti je drugačije.
jeste, ali signala ima ili nema, nema između.

Imaš takvih slučajeva da ili slučajno ili zbog max tv-a ti dignu brzinu iako si na manjem paketu. Primjer ti je forumaš BORG.
Ja ga povezujem bežično sa routerom, jednostavnije je nema dodatnog kabela, samo uštekam onaj usb wlan adapter i voila spojen na internet, signal uvijek na max, router puca 2-3 puta na dan to je uobičajeno.
Download je uvjek oko 470-480kB/s nekad dođe do 500+ kB/s i odmah padne, ja sam happy samo da manje puca veza.

s ovim boldanim se slazem...ja imam MAXadsl flat 4mpbs i na svom kompu bezicno, brzine cistog downloada (ne preko torrenta) skida mi do max 500kbps-550kbps, a na drugom compu mi je preko kabla spojeno i brzina je bila oko 900kbps

s ovim boldanim se slazem...ja imam MAXadsl flat 4mpbs i na svom kompu bezicno, brzine cistog downloada (ne preko torrenta) skida mi do max 500kbps-550kbps, a na drugom compu mi je preko kabla spojeno i brzina je bila oko 900kbps
tak je i meni nekak.

Mislim da udaljenost od centrale ne igra nikakvu ulogu jer je signal koji se prenosi digitalan, neka me netko ispravi ako grijesim?
O, varaš se, po tome tvome bi i usb kabal mogao biti jako jako dugačak pa i lan kabal. U stvarnosti je drugačije.
jeste, ali signala ima ili nema, nema između.
Ima izmedju. Gubi se previse paketa i uredjaji smanjuju brzinu. Recimo tako kod wirelessa radi. Ne pokazuje se uvijek 54 Mb/s.

to ti je malo, samo 70 ili 112 KB/s, to ti je malo, jako malo za takvu vezu

evo da zahvalim svima i kažem vam da nema razlike između žične i bežične veze,barem u mom slučaju
brzina je potpuno ista

evo da zahvalim svima i kažem vam da nema razlike između žične i bežične veze,barem u mom slučaju
brzina je potpuno ista
Jesi napokon zvao SZK?

brzina je potpuno ista
Dobro jutro. Ja ti to govorim od pocetka.

Još uvijek je žičana veza znatno bolja ( naravno ako je moguća). Osim ako nemate ruter 1 metar od sebe, ali ne vidim koja je svrha toga.

brzina je potpuno ista
Jesi napokon zvao SZK?
prčkao sam po kući i našao kabel
spojio sam ga žično i daje mi istu download i upload speed kao i prije
to mi je sve riješilo,nije bilo ni potrebe zvati t-com

ZAsto je bolja osim za LAN. Za internet je potpuno svejedno. Cak i na 20 metara kroz 6 zidova brzina mi je full.

Pa ako imas 4mbit vezu onda ih zovi i provjeri propusnost bar. Zašto bi imao 2 ako možeš 4?!

Pa ako imas 4mbit vezu onda ih zovi i provjeri propusnost bar. Zašto bi imao 2 ako možeš 4?!
a sam si rekao da su mi isporučili najveću moguću
ali eto,nazvat ću
ionako moram zvati informatičara da mi namjesti internet na drugom kompu(pogledaj temu low or no connecivity),pa kad već zovem mogu okrenuti i t-comov broj

Ma malo ih davi pa možda urodi plodom.

Ma malo ih davi pa možda urodi plodom.
ajd ti postavi svoje speedtest rezultate da vidim kako tebe služi t-com

Evo:
ne shvaćam kako imam upload speed puno bolju a download puno goru
štoviše,imam upload speed daleko iznad ISP average a download daleko ispod
objašnjenje ??

objašnjenje ??
Pitaj T-Komu.

objašnjenje ??
Pitaj T-Komu.
pitat ću,ali vjerovatno će mi na sve to dati neki glup odgovor
a zamisli da ih pitam kako mi je download speed ispod prosjeka a upload iznad
i oni kažu ok,kad želiš da ti sve bude u prosjeku smanjit ćemo ti upload speed a download ne možemo povećati
tako će ti barem nešto biti prosječno
btw,i ja navijam za ferrari,i meni je schumacher najdraži vozač

Kao sto su ti vec rekli, nazovi SZK i njih pitaj kako ti je to linija postelana i uopce u kakvom je stanju. Mi tu nismo vidoviti da to znamo. Ako je problem na vodu to je opet na njima da poprave.
javljam se sa starog kompjutera
signal strenght je good,speed 36 Mbps a ovo su mi rezultati
http://www.speedtest.net/result/718977819.png
ako usporedite to sa onim prvim primjećujete iako je brzina trećinu manja pri download i upload speed primjeti se samo mala,nezamjetnarazlika
wtf ??