Wifi pojačivać

ok, budem kupio pa cemo isprobat.
hvala

dosao uredjaj, pokopco sve, isprobao par dana. sve 5

Pozdrav,
trebam idealno rješenje (omjer performansa i cijene) za popravak wi-fi signala na katu ispod.
Moja situacija:
-glavni ruter (supporta 2.4 i 5 GHz bandove) se nalazi na 1. katu, DL/UL: 300/150 Mbps
-kat ispod (prizemlje) nalaze se računala i uređaji koje treba dobro pokriti signalom
-UTP kabel od glavnog rutera je proveden na kat ispod, samo ga sad treba žično povezati s novim uređajem koji će bežično pokrivati čitavo prizemlje
Planiram najviše dati do 60€ za ovakvo rješenje, bilo da se radi o wireless range extenderu, dodatnom routeru koji služi kao novi AP ili mesh uređajima.
Ako netko ima ideju za idealan uređaj.
Unaprijed hvala!
LP

Zanima me jesi li uspio naći rješenje za 60€. Nedostaje ti najbitnija informacija, a to je koliko kvadrata ti je to prizemlje? Za 60€ možeš kupiti powerline adapter, dok za idealan uređaj moraš malo dublje stavit ruku u džep po 140€ za AP koji pokriva do 140m2.

Ajmo reći da treba pokriti 90ak m2 u prizemlju.
Ali pogledat ću još što se nudi pa stavim dublje ruku u džep ako treba.

Imam slično rješenje, na katu kuće glavni ruter, u prizemlju ap i to Huawei B535-333 koji spojen utp kablom sa glavnim daje istu brzinu kao i glavni. Pokriva cca 100 m2 tj. 2 apartmana za turiste. Napravio sam 2 kor. imena (SSiD) tj za 4G i 5G (neki gosti nemaju 5G mob). Funkcionira i kat i prizemlje i gore i dolje je preko 500 mbts. Ruteri su u sredini kata. Ruter B535 da se naći za 50€.
Ovo bi sad trebalo biti sasvim odgovarajuće https://www.links.hr/hr/wireless-router-xiaomi-mi-router-4a-wan-1-port-lan-2-port-4x-antena-bezicni-060800033?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Spojiš u sobi postojeći LAN kabal u WAN port ovog rutera i imaš na raspolaganju 2 LAN priključka i 2 WIFI banda 2,4 i 5GHz pa za tu sobu koristi 5GHz a za susjednu 2,4GHz jer prolazi signal kroz zid sa manje gubitaka nego signal od 5GHz.
Ukoliko misliš da bi u skoro vrijeme došla optika možda bi trebao naći neki wifi ruter koji ima LAN 10/100/1000 jer ovaj ima 100Mbps WAN/LAN priključke .