Povezivanje na Internet

Thompson Speedtouch i Cryptload ili Jdownloader

roby777 uto 10.2.2009 11:03

Imam odnedavno Thompsonov Speedtouch 780 WL(i) (T-Com) i na njega mi je spojen komp.br 1 direktno tj.preko lana,a preko wlana se spajam na laptop(komp.br.2).Komp br.1 mi je odmah na netu čim upalim komp. osim ako napravim disable mrežne kartice(u router modu),pa me zanima da li imam statičku ili dinamičku ip adresu.Razlog je taj jer bi htio koristit neki od programa kao Cryptload ili Jdownloader a kao što je poznato treba napraviti recconect između downloadanja fileova,a ako imam statiču ip adresu mislim da je to nemoguće.Ako ima tko kakav savjet ili uputstvo da naštimam neke od tih programa sa svojim routerom bio bi mu zahvalan.

klimama uto 10.2.2009 11:20

99% imaš dinamičku IP adresu - statička se plaća nekoliko stotina kuna mjesečno.

Vezu na internet ne prekidaš paljenjem i gašenjem računala, već paljenjem i gašenjem modema/routera. Na taj način ujedno možeš promijeniti i IP adresu.

Drugi način je da u internetskom pregledniku (Internet Explorer, Firefox, Opera), tamo gdje upisuješ adresu web stranice upišeš speedtouch (ako to ne upali, pogledaj u upute od modema koju adresu trebaš upisati) i tamo odabereš disconnect. Trebat će ti i šifra, a nju možeš saznati u uputstvima od modema ili u papirima koje si dobio od svoga telekoma.

dj_beni uto 10.2.2009 11:30

Ja imam onu strau kasdu di se moraš svaki put konektirat kad oćeš  na internet. Kad oću promjenit ip adresu samo se odkonektiram i ponovo konektiram. Najčešćće koristim kad skidam s Rapidsharea - nikad ne čekam više od minute da mi download počne.

roby777 uto 10.2.2009 12:07

To sam i ja pretpostavljao da imam dinamičku,ali kako napraviti reconect ako mi je stalna veza(router mode)?Imam i šifru i sve od routera i sam sam ga kofigurirao kada sam ga dobio tako da istovremeno mogu biti s dva kompa na netu(jedan je spojen direkt u router preko lana,a laptop mi ide preko wlana).

roby777 uto 10.2.2009 12:32

Ma mene zanima kako napraviti da mi to sve šljaka s Cryptloadom ili Jdownloaderom,a da pri tome mogu na net i sa jednim i drugim kompom.Mogu li promijeniti ip adresu ako mi je komp. u stalnoj vezi s lanom odnosno stalno je na netu?Ne znam koliko je pametno stalno uključivati i isključivati router iz mreže?

pinkskin uto 10.2.2009 12:46

Odeš u my Network places i klikneš na Show icons for networked UPnP devices i pričekaš da ti se pokaže ikona od Thomsona. Onda bi trebao imati u Network connection jednu ikonu od thomsona preko koje možeš odspojiti ili spojiti thomsona na net. Nemoraš ići u browser i upisivati adresu i tamo se spajati i odspajati na net ili nađeš program FreeRapid u koji samo kopirneš linkove i on sve radi.

Cika Jova Zmaj uto 10.2.2009 13:11

Imaš dinamičku IP adresu.

Ja koristim jDownloader, to što želiš se može izvesti, ali ti neće raditi s default postavkama iz programa. Stvar zapravo radi super, više mi se isplati skidat s rapidsharea i netloada (fileovi od 400 MB) bez accounta nego s torrenata. Uglavnom, na netu možeš naći postupak, treba ti još firefox i iMacroi, te moraš napisat mali batch file da ti digne tab u firefoxu. Jedina smetnja je što ti pri svakom restartu veze iskoči firefox, odvrti skriptu i nestane (barem taj tab, ovisi kako napišeš), ali da se istrpit za brzinu.

Probaj iz ovog videa izvuć kako, samo umjesto shell skripte napravi bat file drugog sadržaja ili shorcat (isto pali) s argumentima -new-tab "http://run.imacros.net/?m=Restart.iim" gdje je ovo u navodnicima bookmark tvog macroa: link

roby777 uto 10.2.2009 15:01

Otišao sam u postavke routera i napravio sam reconect i promijenio mi je adresu iz 83.131.236.84 u 89.172.26.3 što znači da ipak imam dynamic ip.Kako to sada naštimati da mi automatski napravi promijenu ip adrese u Cryptloadu ili u jdownloaderu?

Prophet uto 23.6.2009 21:23

Ovo ti je za Jdownloader:

pod Method postaviš LiveHeader/Curl
klikneš na Select Router
na vrhu u Search upišeš 780 i izabereš onaj srednji Speedtouch (SpeedTouch 780WL) i OK
dolje pod HTTP Script bi se trebalo prikazati slijedeće:
[[[HSRC]]]
[[[STEP]]]
[[[DEFINE routername="Speedtouch*780WL"/]]]
[[[/STEP]]]
[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
POST HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%

0=13&1=Internet&5=1
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]
[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
POST HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%

0=12&1=Internet&5=1
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]
[[[/HSRC]]]
za login i password upisuješ podatke kojima pristupaš routeru putem browsera dakle ne user i pass od accounta za internet
Router IP: 192.168.1.1 (ako govorimo o tcom-u)
First IP check timeout (sec) staviš recimo na 5
Max. retires staviš recimo 0
Wait for new IP (sec) staviš recimo na 10
klikneš na Save & Restart