Povezivanje na Internet

Tele2 pokućni internet plus IPTV reciver

stepper pet 12.1.2018 11:42

Pozdrav svima,

Ne znam da li sam pogodio temu ovdje.

Zanima me da li u HR postoji opcija da netko nudi IPTV (valjda dobro mislim) receiver koji mogu spojiti na Tele2 pokućni (ili bilo koji drugi) router i gledati televiziju, htio bi izbjeći kabelsku, telefonsku ili koju drugu žicu osim strujne, na žalost to ne mogu izbjeći :D

Htio bi nešto kao što sad imam na iskonu, Internet+TV (motorola receiver).

Hvala!

stepper pet 12.1.2018 11:51
191x7 kaže...

Pa imaj jednostavno Internet Tele2 Pokućni a za televiziju uzmi EvoTV od pošte, to ti je kao kabelska samo što nije i prenosiva je.

Gledao sam i to, ali moraš imati antenu koja se spaja na reciever ili CA modul, a tada u TV spajaš antenu. 

MasterOfDisaster pet 12.1.2018 13:52
191x7 kaže...

Treba ti najobičnija antena, može i sobna. Receiver ili CA modul dobiješ od njih.

Nema teorije uhvatiti signal od Evo TV-a preko sobne antene, osim ako ti je odašiljač u dvorištu  

Ja sam udaljen od odašiljača 30 km i jedino vanjska antena sa pojačalom igra, ovo sve drugo zaboravi.

stepper pet 12.1.2018 14:25
GeneralPag1997 kaže...
Uzmi neki android tv box i uzmi od nekoga IPTV listu

Ovo mi za sada i igra ulogu, imam LENOVO IdeaCentre Nano Stick koji mi je spojen na TV, na njemu imam KODI i onda samo stavim IPTV listu?

Antene i takve stvari mi ne igraju ulogu, ne želim više od dva strujna kabela, jedan za router i drugi za reciever i jedan kabel koji ih spaja :), a mogu ih i preko WiFi-a spojiti.

Marko :D pet 12.1.2018 17:40

Tele2 s razlogom nema IPTV uslugu. Pokućni internet nije zamijena za fiksni internet i zna biti vrlo nestabilan što se brzine tiče. Jedan dan možeš imati 120 Mb/s, a drugi 12 Mb/s jer brzina ovisi o broju spojenih korisnika na baznu stanicu, uređaju koji se koristi i vremenskim prilikama/neprilikama.