Tcom MAXnet mini paket

potrošnju pratim na ruteru,ruter je 4g
onaj prijašnji nije imao mogućnost kontrole potrošnje-3g
signal zavisi,nekad full nekad 3 crtice, trenutno bez antene
koji ruter imaš,prije ovog ruter potrošnju sam kotrolirao sa progr. networx
imam huawei b86 3g ruter jer su mi rekli da nemogu dobit 4g jer je to samo za poslovne korisnike....
što se rutera tiče ž,žali se na brzinu downloada
i traži 4g možeš ga dobiti,samo se žali

potrošnju pratim na ruteru,ruter je 4g
onaj prijašnji nije imao mogućnost kontrole potrošnje-3g
signal zavisi,nekad full nekad 3 crtice, trenutno bez antene
koji ruter imaš,prije ovog ruter potrošnju sam kotrolirao sa progr. networx
Jučer sam dobio ovaj router od t-coma, koji mu je password? Hvala

Kod mene je bilo, ako se dobro sjećam "admin"...

Hvala ali nije admin, jutros sam postavio upit na ht chatu sa tehničarem koji mi je najprije prosljedio link na kojem su wlan ruteri i kad sam mu objasnio da tog rutera nema na popisu, rekao mi je da se strpim i nakon nekih 10 min odgovorio je da je admin. Sam sebi više nisam vjerovao, lik tvrdi da je 100% admin gledam dali je caps ukjučen nije, tipkam slovo po slovo a d m i n , ništa. onako u nevjerici probam ubacit 4 nule i voila upadam.
Znači pasword za zte MF283+ je 0000

Hvala ali nije admin, jutros sam postavio upit na ht chatu sa tehničarem koji mi je najprije prosljedio link na kojem su wlan ruteri i kad sam mu objasnio da tog rutera nema na popisu, rekao mi je da se strpim i nakon nekih 10 min odgovorio je da je admin. Sam sebi više nisam vjerovao, lik tvrdi da je 100% admin gledam dali je caps ukjučen nije, tipkam slovo po slovo a d m i n , ništa. onako u nevjerici probam ubacit 4 nule i voila upadam.
Znači pasword za zte MF283+ je 0000
u kratkim uputama koje si dobio sa ruterom piše sve
kod mene je admin

admin1 je lozinka

A što napravit kod problema sa DNSom???

Pozdrav, dobio sam zte 4g ruter download mi je oko 8..ali zna pasti..zna li netko di bi se mogla nabaviti neka vanjska 4g antena za ruter?

Može slika antene,model,nešto??

antenu sam dobio sa ruterom

Maxnet mini FLAT nije Flat.
THT smanjuje dostupnu brzinu na max 1,41 nakon potrošenog "flat"paketa od 100 GB.
Bez obzira radi li se o 3G ili 4G modemu brzina je zaključana na 7,2 .
4G modem je puno bolji i stabilnija je veza.

Zovem ja službu i pitam za taj MAXnet mini paket.. pričali smo jedno 10ak minuta i sigurno sam pitao 5 puta u vezi ograničenja brzine.
Uglavnom - svaki put je odgovor bio "Znate mi se obavezujemo ugovorom pružiti minimalno 1Mbit."
Nastavio sam ja i dalje inzistirati na konkretnijem odgovoru. Kažem gledajte kod mene je max. 4G signal, lovim preko 100Mbita mobitelom, max. 3G signal koji je isto tako uvijek preko 13-14Mbita, kako je onda moguće da će mi samo odjednom brzina sa punih 7.2Mbita pasti na 1Mbit i tako ostati? Po svoj logici to znači da smanjujete brzinu nakon određenog prometa.. nemojte mi skrivati bez potrebe.
Frajer (fiktivno ime Oliver lol) se skoro i naljutio i ponovio gornju rečenicu o obaveznoj isporučivoj brzini od 1Mbit. Neće priznati da ga ubiješ :)
Koja sprdnja od providera, jao.

Istina je koju HT jednostavno ne može sakriti ,smanjuju brzinu kod svih korisnika usluge Maxnet mini FLAT nakon potrošenih 100 GB.A sve te priče njihove službe za korisnike su bajke.Istina je i da im HAKOM ne može apsolutno ništa radi smanjenja brzine ,jer istu smanjuju na 1,41 Mbits ,što je iznad garantirane dostupne brzine od 1 Mbits.A to što svi normalni bježe og HT drugim operaterima ,nikoga u HT-u ne zanima ,jer drugi operateri koriste njihovu mrežu i po svakom priključku plaćaju HT-u oko 70 KN.

jedan problem vezan za maxnet mini,dobio sam ruter 4g
na mobitel se spojim bez problema ,na računalo kablom,na sat.rec.kablom
problem je laptop- neće se spojiti nalaptop
upišem naziv,pasword ,na laptopu je ime mreže
kablom radi bez problema
no nemože wifi spojiti, probao sam na tri laptopa
Pozdrav, imam jedno pitanje. Pošto isto imam kao i vi, isti ruter od ZTE-a, valjda ćete vi znati moje pitanje.
On izad ima dva sma utora. Da li mogu stavit neku antenu dual band od 35db ?
Mislim da inače brzina može preko 10

Može ići ova antena?
Mislim, fizički će moći ali je 35db pa sad neznam, da li će adapter moći izgurat to,
Ruter zte mf(neke brojke mislim 283 ) +

Ako mi je zad signal strength -79
Da li netko zna koliko bi trebao biti signal ako stavim antenu od 35 db na ormar vidine 2m
Naravno, otprilike
Hvala svima unaprijed na odgovorima

Može ići ova antena?
Mislim, fizički će moći ali je 35db pa sad neznam, da li će adapter moći izgurat to,
i ja sam mislio kupitu tu antenu,no kako imam stalno 7-7,20 brzinu
a znamo da je ruter limititiran na tu brzinu
ne znam što bi dobili stim,ako uspiješ povećati brzinu svaka čast
trenutno stanje

Ta antena možda i ima 3.5 dBi pošto kažu da je neusmjerena kružnog zračenja (omni) a na tom tankom koaksu gušenjem izgubi bar 3 dB pa ti ostaje poboljšanje od 0,5dB
ps:
Za 35 dBi antena bi bila strogo usmjerena ( usmjerenje = pojačanje) moguće samo kao npr parabola prečnika preko 1m.
Dakle netko je zaboravio samo zarez

Pročitao sam prije da je ruter limitiran, sad bih volio stavit neku antenu
da bude max crtica a poslije bih stavio tp link 4g ruter
Šta kažete?

Dali mi možete preporučit neku antenu, da je od 30db pa nadalje.
Da nije vanjska nego kućna.
Tcom ovjek daje uređaje od zte-a, pitam se zašto ne daju npr. tp-link
Vjerojatno zato što zte ruteri koštaju kao 1l coca-cole
Hvala svima unaprijed

vidi ovdje što bi ti trebalo za bolji signal , montira se vani odakle imaš pogled prema najbližem T-Com mobilnom odašiljaču
http://onwireless.com.au/3g-4g-antenna-arial.html
ps: antene od 30dBi ne postoje za 3G 4G ( osim u menađerskim reklamama i glavama trgovaca ).
10dB= x10 / 20dB= x100 / 30dB= x1000

Šta kažete?
stavio sam ruter na tavan kuće,ima 5 crtica
isprobano sa laptopom,no svejedno mu je limit određen
i ne može preko 7-7,4

Šta kažete?
Brzina je limitirana po sim kartici na 7,4 a nakon 100GB 1,4 mbit/s. Promjenom routera/antene možeš eventualno postići nešto bolji ping, nikako brzinu. Pokušaj ubaciti SIM-icu iz mobitela i uvjeri se da će brzina skočiti ako je router koji imaš HSPA+....

Šta kažete?
Brzina je limitirana po sim kartici na 7,4 a nakon 100GB 1,4 mbit/s. Promjenom routera/antene možeš eventualno postići nešto bolji ping, nikako brzinu. Pokušaj ubaciti SIM-icu iz mobitela i uvjeri se da će brzina skočiti ako je router koji imaš HSPA+....

Šta kažete?
Dobro, vjerujem vam, zato što kada odem na speedtest net, prvo skoči na 12, a onda postepeno se spušta na 7.5

Jel može bilo tko uzet max net mini ili moras ispunjavati neke uvjete, tipa super losa parica i to?

Jel može bilo tko uzet max net mini ili moras ispunjavati neke uvjete, tipa super losa parica i to?
Usluga je dostupna svim korisnicima na zahtjev ukoliko iz tehničkih razloga nije moguće korisnicima realizirati neki od standardnih paketa za širokopojasni pristup Internetu dostupnih u ponudi HT-a za korisnike nepokretne mreže.

Može ići ova antena?
i ja sam mislio kupitu tu antenu,no kako imam stalno 7-7,20 brzinu
a znamo da je ruter limititiran na tu brzinu
ne znam što bi dobili stim,ako uspiješ povećati brzinu svaka čast
trenutno stanje
Imam pitanje.
Znači - ti s novim modemom koji je 4G si i spojen na 4G ali je brzina limitirana na 7.2? Možeš li još jedanputi izvrtiti Speedtest da vidim neke stvari.
Jer ja imam onaj stariji modem, koji je 3G i brzina mi je 7.05 a upload 0.5 što je dosta manje nego kod tebe.
Jel to znači da s 4G je veća upload brzina i nešto download? Zanima me i za ping. Meni je redovito preko 100 ms. Zanima me koliko je na 4G.
Hvala unaprijed.
brzina je ograničena i ne može se povećati,jučer sam tražio povećanje
kod mene mobitel može do15 mb,dok je ruter ograničen
što se tiče cijene ona je 125,49 kn mjesečno+ te UO za fiksni tel
65.00 kn je maxnetpristup+60,49 mjesečna naknada flat uz UO na 24+ cc 90.00 fiksni naknada
ukupno cc 215,49 kn mjesečno bez razgovora