alen29 pet 19.12.2014 11:14

Radio sam i ja u HT-u pa znam. Ta potvrda moze doci isti dan kada se oprema dostavi a nekad cekas i po dan-dva ako se ne javis.

Stvar je u tome sto je taj agent koji je to vidio, morao poslati task dalje na administraciju da propuste taj zahtjev. To se moze rucno napraviti ako korisnik nazove i potvrdi da je dobio opremu, znaci, ne treba cekati na distributera.

Ako zna, moze i to sam raditi, ali nekako sumnjam da ce znati ako se sto nije mijenjalo u HT-u od vremena otkad sam dao otkaz tamo.

Kada se dalje propusti zahtjev, tu onda treba cekati neko vrijeme da sustav odradi svoje, to opet zna biti brze, a zna se i oduziti.

Hyperion pet 19.12.2014 12:14
pandza94 kaže...

Imaš 10ms na toj liniji....

Možda se može na temelju atenuacije koja je preko granice,no 

ipak udaljenost od centrale je problem.

LP

Da ali konkretno, da li mogu dobiti nazad 4Mbps ili takve zahtjeve neuvažavate jer sam unutar raspona 2-4Mbps?

Bojica pet 19.12.2014 13:26

@pandza94

nas nekoliko jadniak kojima centrala neda mogučnost vdsl-a i u vašoj smo arhivi za čekanje uvođenja iste, jel imate neke podatke kako oni misle unapređivat parice, neke redosljede, ili dali uopče misle to unapređivati...

hvala.

Bojica pet 19.12.2014 15:58
pandza94 kaže...

Mi nemamo ništa,al doslovno.  :D

heh... znači doslovno samo molit krunicu da dobim čim prije... a i nekako jako sumljam da če se trgat za tim uvođenjima.... imam 10mb/s pa ko me šiša za dalje :D :D :D

maxi pet 19.12.2014 18:13

Ovaj sam ja odgovor dobio u vezi ovoga:

Alen: Pozdrav, informacije o aktivaciji VDSL-a nam nisu unaprijed dostupne. Nakon što se ispune preduvjeti za aktivaciju VDSL usluge, o tome ćete biti pravovremeno obaviješteni od strane nadležnih kolega te će biti izvršena migracija.

Alen: Tehničari su ti koji odrađuju migraciju na VDSL ukoliko sve usluge na Vašoj liniji koriste brzinu preko 15 Mbit/s, tako da oni to moraju potvrditi prilikom unosa novog zahtjeva

Alen: Ono što možemo preporučiti jest aktivacija brzine do 10 Mbit/s, nakon čega će tehničari izvršiti provjeru ukupne brzine na Vašoj lokaciji

Sad ih idem zvati na 08009000

191x7 pet 19.12.2014 19:33

Ovako, ako zatražite povećanje brzine ili prelazak na vDSL (ako se podnese zahtjev) automatski vam prestaju raditi određene usluge/mogućnosti dok se zahtjev ne realizira.

Pod time mislim na naprimjer uslugu Halo Bon (0800 99 88) kojom preko fiksnog telefona možete nadoplatiti "Simpa" i "T-Mobile na bonove" račun.

Ako kojim slučajem i uspijete "nadoplatiti" (recim orazgovorom s SZK), naplatiti će vam odmah a na račun će te dobiti tek nakon što se zahtjev realizira.

Danas sam to saznao na teži način. Nema na čemu.

Doktor-X pet 19.12.2014 23:03

Vratim se sada s posla i imam šta vidjeti lampica za dsl na st780 blica ko luda, zovem szk kaze čovjek aktiviran vdsl profil ali pošto vam modem nije vdsl linija je zagušena jer normalno 780 podržava samo adsl, jedino što može napravit je prijavit kvar pa mi možda u međuvremenu vrate adsl dok mi ne dođe vdsl modem ili mi ga tehnicar nedonese. Kad sam zatražio vdsl nisam mislio da će biti takvih problema

dmx sub 20.12.2014 02:42
unique83 kaže...
Franjo15 kaže...
crozoki kaže...

Koji se routeri sad dijele u t-comu?

Meni je danas ženska govorila da sad samo imaju zte 931VII, i da samo on dolazi. 

Ide i nekakav Tehnicolor router

Ja imam taj technicolor al opet mi zenska iz szk kaze da cu dobit zte.

IVOX sub 20.12.2014 14:30

Je li itko imao problema s novom brzinom? Meni kad su po prvi puta ukljucili sve je radilo ali neki dan restartao se ruter i sve poslo na staro. Vidim da je profil dodjeljen(34mbit/4mbit), ali nemogu iskoristiti tu brzinu, na speedtestu dobijam 10mbit/2mbit.

pirat sub 20.12.2014 14:54
IVOX kaže...

Je li itko imao problema s novom brzinom? Meni kad su po prvi puta ukljucili sve je radilo ali neki dan restartao se ruter i sve poslo na staro. Vidim da je profil dodjeljen(34mbit/4mbit), ali nemogu iskoristiti tu brzinu, na speedtestu dobijam 10mbit/2mbit.

Meni je danas noise margin samo 6.6 {#},u tjednu mi je 7.6 (bez maxtva 8.1)...

...al brzina mi je više-manje dobra,up mi je stalno 4.35 a down ovisi kako okrenem antenicu.

Najviše sam dobio 23.12 (imam nekih 25m do rutera i nekih 5-6 zidova između)