Maid ned 22.6.2014 19:39

Pozdrav.

Koristim vec duze vrijeme internet od komsije i placali smo po pola.  Ja imam wireless antenu, i mreznu karticu, i tako sam se spajao na njegov router preko desktop racunara. Nedavno sam kupio D-Link polovan i pokusali smo da spojimo moj router na njegov Kasda Digital Technology Co. ali bezuspjesno. Kako bi se to moglo odraditi, jer spajanjem mobitelom i laptopom direktno na njegov router nije bas stabilna konekcija. 

Stiven ned 22.6.2014 20:52
Maid kaže...

Nedavno sam kupio D-Link polovan

D-link je marka, sta si ti to tocno kupia ? Ako je router, on mora imat mogucnost da radi kao wireless repeater, ako nema to sta si ti zamislia nije moguce napravit. Tebi treba ili wireless repeater ili wireless access point. A sad kako se to sve podesava je neka druga tema...

Stiven pon 23.6.2014 15:19

S tim routerom nije moguce postaviti to sta si ti zamislia. Jedino u slucaju da napravis flash uređaja, mada ti to nebi preporucio ako neznas sta radis. Radije vrati to i kupi neki repeater.

Ako se ipak odlucis na flash:

1. Kako napraviti flash - link

2. Kako konfigurirati repeater mode - link

ihush pon 23.6.2014 17:56
Maid kaže...

A da li je moguce napraviti kao neki hotspot , pa dok radi racunar, ima konekcije na mom routeru?

-moguće je svašta (npr doći do mjeseca..) za ovo ti treba odgovarajuća oprema s takvim mogućnostima i nešto znanja. WAN port je predviđen za to, dok se repetitori ili APovi ponašaju bliže ovim željama (to nije hot spot, ti se spajaš na razne hotspotove, ali ovo je komunikacija koja se treba spojiti s drugim routerom..).

-za svaki model, može se provjeriti na stranicama proizvođača kakve su mogućnosti, prolistati manual.. i tad se zna. Obično je problem kad korisnik ima neki uređaj i želi ga natjerati... možda npr ako se DD-WRTa.

Stiven uto 24.6.2014 16:23
Maid kaže...

A da li je moguce napraviti kao neki hotspot , pa dok radi racunar, ima konekcije na mom routeru?

Vrati taj D link i kupi wireless repeater ili wireless access point. U uputama ces imat kako se to sve poveze i konfigurira.

TRUBAČ sri 5.11.2014 18:27

Trebam pomoć ?! Imam dva bijela rutera Thomson 782, jednog bi postavio u prizemlje i na njega vezao telefonsku liniju a drugog bi kao AP stavio u potkrovlje. Može li ovaj u potkrovlju preuzeti bežično signal i odašiljati ga dalje po potkrovlju tako da se gore mogu bežično spojiti dva računala ? Može li uopće ovaj drugi bežično primiti signal i što točno treba učiniti ???  

wifi sri 5.11.2014 18:59
TRUBAČ kaže...

Trebam pomoć ?! Imam dva bijela rutera Thomson 782, jednog bi postavio u prizemlje i na njega vezao telefonsku liniju a drugog bi kao AP stavio u potkrovlje. Može li ovaj u potkrovlju preuzeti bežično signal i odašiljati ga dalje po potkrovlju tako da se gore mogu bežično spojiti dva računala ? Može li uopće ovaj drugi bežično primiti signal i što točno treba učiniti ???  

mijesas pojmove... drugi thompson moze posluzit kao AP, ali ono sto ti opisujes je WDS i/ili universal repeater, a to mislim da ti u ovom slucaju nece radit. Dakle, ono sto mozes je na lan port thompsona u prizemlju kabelom spojit thompon u potkrovlju, i to takodjer na njegov lan port uz obaveznu napomenu da drugi thompson mora imati drugu STATICKU adresu u odnosu na prvi, i isto tako na drugom thompsonu mora biti iskljucen dhcp. Osim toga, radi preklapanja mozes stavit isti SSID, ali kanali trebaju bit nepreklapajuci, dakle biraj izmedju kanala 1, 6, 11, ova dva trebaju imat razlicit kanal.