torrente sri 22.7.2015 22:17
Ivan_cno kaže...

Znači mogao bi malo kablove bolje pospojit. Rekao mi je iz podrske da sam 500m zracne linije, a i znam jer je centrala u blizini.

Ja sam bio optimist, jer centralu vidim okom i mogu je iz tri bacanja, pogodit kamenom. 350m zračno.   Na kraju sam kabelima udaljen 850-900m.  Točno koliko mi i automobil pokazuje...a radi se o par vijugavih serpentina...i ispada da kabel prati put .

Cromaki čet 23.7.2015 11:17
pasko kaže...

sto pricas

ako na 29db moze ici nategnutih 20/2 onda ovde ide normalnih 40 i koji megabit vise

Samo sam rekao kakva je situacija kod mene da se može po tome ravnati. Znači 30/5 će sigurno imati a ako može i više od toga još bolje !

pasko čet 23.7.2015 11:21
Cromaki kaže...
pasko kaže...

sto pricas

ako na 29db moze ici nategnutih 20/2 onda ovde ide normalnih 40 i koji megabit vise

Samo sam rekao kakva je situacija kod mene da se može po tome ravnati. Znači 30/5 će sigurno imati a ako može i više od toga još bolje !

Zver ned 26.7.2015 05:26

Downstream rate:16533 kbps

Upstream rate:1276 kbps

PPPoE pass-through: Disabled

ADSL Line Status:Cable connected

Line mode:ADSL2+

Maximum line rate:21992 kbps (downstream) / 1283 kbps (upstream)

Noise margin:10.9 dB (downstream) / 9.3 dB (upstream)

Line attenuation:2.5 dB (downstream) / 1.9 dB (upstream)

Output power:16.3 dBm (downstream) / 6.6 dBm (upstream)

Koliko se može očekivati s ovim?

galinjo24 ned 26.7.2015 09:26
Zver kaže...

Downstream rate:16533 kbps

Upstream rate:1276 kbps

PPPoE pass-through: Disabled

ADSL Line Status:Cable connected

Line mode:ADSL2+

Maximum line rate:21992 kbps (downstream) / 1283 kbps (upstream)

Noise margin:10.9 dB (downstream) / 9.3 dB (upstream)

Line attenuation:2.5 dB (downstream) / 1.9 dB (upstream)

Output power:16.3 dBm (downstream) / 6.6 dBm (upstream)

Koliko se može očekivati s ovim?

50Mb kao iz puske....

skrba ned 26.7.2015 17:47

pozdrav momci

pratim ovu temu več dosta vremena pa da pokažem i ja svoje podatke,samo mi je nešto čudno ovdje.

ugl jučer  idem u postavke modema i vidim da mi je max attainable 9,5 mb a do sad je stalno bilo 5,5 negdje,neznam što se promjenilo,jesu to oni nešto napravili?

ugl ja sam nekih 4km+ od centrale,jel se ovdje mogu nadati nekom povečanju brzine il nešto,vdsl ne dolazi u obzir?

jedna slika je sad po danu a druga navečer gdje se vidi pad propusnosti i margine.

horihoro pon 27.7.2015 23:14
skrba kaže...

pozdrav momci

pratim ovu temu več dosta vremena pa da pokažem i ja svoje podatke,samo mi je nešto čudno ovdje.

ugl jučer  idem u postavke modema i vidim da mi je max attainable 9,5 mb a do sad je stalno bilo 5,5 negdje,neznam što se promjenilo,jesu to oni nešto napravili?

ugl ja sam nekih 4km+ od centrale,jel se ovdje mogu nadati nekom povečanju brzine il nešto,vdsl ne dolazi u obzir?

jedna slika je sad po danu a druga navečer gdje se vidi pad propusnosti i margine.

Po ovome ni 10 mbps jer navece u knap ti ide i 4mbps slicno je i kod mene vdsl nema teoretske sanse

Jano Polić uto 28.7.2015 01:13

Pozdrav,

Dobio sam info da mi je centrala nadograđena na VDSL. Ja trenutno koristim ADSL s brzinom 10 Mb/s i to radi bez poteškoća. Operater na kojem se trenutno nalazim (Iskon) ne nudi VDSL pakete na mojoj lokaciji pa me zanima ukoliko bih prešao primjerice na Vipnet da li bih mogao nagurati barem 20 Mb/s?

Ovo su podaci iz routera:

srcipesak uto 28.7.2015 08:39
Jano Polić kaže...

Pozdrav,

Dobio sam info da mi je centrala nadograđena na VDSL. Ja trenutno koristim ADSL s brzinom 10 Mb/s i to radi bez poteškoća. Operater na kojem se trenutno nalazim (Iskon) ne nudi VDSL pakete na mojoj lokaciji pa me zanima ukoliko bih prešao primjerice na Vipnet da li bih mogao nagurati barem 20 Mb/s?

Ovo su podaci iz routera:

Atenuacija ti nesto visoka, imas pojma koliko si udaljen od centrale? Ovak od oka, 20-30 bi islo. Mozda do nekih 40 :)

Ag008 uto 28.7.2015 12:05

Po atenuaciji si udaljen skoro 2km.

Teško je tu dobiti neki kvalitetan vdsl, ako si na HT-u aplikacija onemogućava uključivanje korisnicima koji nisu u kratkoj petlji odnosno do 1km.

Inače bi možda mogao potegnuti 26/2Mbps, eventualno Turbo 30 no sustav ne bi dozvoljavao uključenje.

Coder256 uto 28.7.2015 14:29

Ovo mi je sa routera u apartmanima na otoku i sad me zanima koliko bi ovdje isao najvise download? Ima 4 apartmana i sad kad se svako prikaci na internet dode do malog zagusenja, trenutno imamo 5 Mbps, a zanima me moze li ikako ic do 10.

p1k1p uto 28.7.2015 15:41
Coder256 kaže...

Ovo mi je sa routera u apartmanima na otoku i sad me zanima koliko bi ovdje isao najvise download? Ima 4 apartmana i sad kad se svako prikaci na internet dode do malog zagusenja, trenutno imamo 5 Mbps, a zanima me moze li ikako ic do 10.

moze 10, moze mozda cak i turbo 30 ako je centrala prebacena na vdsl, najbolje da nazoves sluzbu za korisnike i pitas

dani500 pon 10.8.2015 18:18

Pozdrav, opet se javljam radi zanimljive situacije.. 

Prijatelj koji stanuje 50 metara od mene ima dostupan VDSL2 do 40mbit dok ja ne mogu dobiti niti turbo 20..?! 

Molio bih da ovo netko prokomentira jer meni nije bas jasno.. 

ranko091 pon 10.8.2015 18:26
dani500 kaže...

Pozdrav, opet se javljam radi zanimljive situacije.. 

Prijatelj koji stanuje 50 metara od mene ima dostupan VDSL2 do 40mbit dok ja ne mogu dobiti niti turbo 20..?! 

Molio bih da ovo netko prokomentira jer meni nije bas jasno.. 

koliko vidim tebi je margina manja od njegove za pola. ali sve ostalo je dobro. da ti nisu negdje instalacije loše. previše spojeva ili šta?

renky sri 12.8.2015 17:17
renky kaže...

Pozdrav svima,

Već duže vrijeme pratim ovu temu i sad sam se odlučio registrirati te postaviti pitanje u vezi mojeg problema. Zadnjih godinu dana koristim brzinu 30/4 Mbps down/up i nikakvih pucanja ili ikakvog problema. Unazad 10 dana podnesem zahtjev Tcom-u da mi uključe opciju turbo 50 Mbps i nakon dva dana od uključenja počinju problemi koje još nisu riješili.

U routeru se vidi puštenih 68/16 Mbps down/up ali kod mjerenja na računalu brzina ne prelazi 18Mbps. Svejedno da li mjerim žicom ili wireless, brzina nikako da prođe tih 18-19 Mbps. Došli su njihovi tehničari sa novim routerom i ništa se ne mijenja, brzina nikako da ode na 50. Oni očito neznaju u čemu je problem jer do sada nisu uspjeli otkloniti kvar.

Sada sam par puta resetirao router i evo trenutna brzina 52/11 Mbps ali pitanje do kada će tako stajati.

Da li je netko imao takav problem i kako ste uspjeli riješiti ?

Inače router je ZTE 931VII i parica ide preko bakra. 

Ovo su mjerenja u routeru:

Da ne pišem sve ponovo, evo prošlo je više od mjesec dana kako se moj problem ponavlja bez ikakvog rješenja od strane T-coma. Dečki su se trudili i dolazili više puta na centralu, ali kažu da više neznaju šta napraviti kako bi brzina bila stabilna nakon refresha routera.

Brzina 50/11Mbps puštena i sve radi do refresha, nakon toga padne na 20/11Mbps i nakon gašenja i paljenja routera brzina se vrati na 50. Da li je netko imao sličan problem ? Ako netko ima kakvu ideju svakako je dobrodošla :)