Kako spojiti 2 računala na 1 internet [žični bnet]

ovako,
imam bnetov žični internet (modem koji ne nudi wireless opciju)
htio bih spojiti svoj laptop na internet,ali ne mogu jer je "zaštićeno" pa ne mogu dva u isto vrijeme
gledao sam ovaj tutorial
http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/tut-bnet--lan--wireless/115335.aspx
i zanima me bi li mogao to napraviti sa dsl-g684t uređajem (AKO DA KAKO PLIZZ)
a ako ne s kojim bi to mogao napraviti
nekakva preporuka (što jeftinija, i ne mora biti jak signal da susjedi ne hakiraju)
unaprijed hvala
Nazovi bnet i trazi ih bezicni router.
Najjednostavnije.
Ili stavi bezicni na komp i dijeli vezu prema laptopu sa kompa.

stvar je u tome da ako nazovem bnet i zatražim novi modem to će me koštati preko 500 kn
a tolko baš ne dam
a da ide samo preko ovog wireless modema- ne može jer nemaju isti priključak onaj na početku

-nabavi router s WAN portom, to je daleko jeftinije nego njima plaćati wlan model (+viši mjesečni najam).

-nabavi router s WAN portom, to je daleko jeftinije nego njima plaćati wlan model (+viši mjesečni najam).
bi li mi mogao reći npr. neki koji je jeftin, a služi svrsi
htio bih komp spojiti žično, a laptop i ostalo preko wireless
plizz nek neko preporuči nekakav model i nek mi kaže di da to kupim

bi li mi mogao reći npr. neki koji je jeftin, a služi svrsi
htio bih komp spojiti žično, a laptop i ostalo preko wireless
plizz nek neko preporuči nekakav model i nek mi kaže di da to kupim
-svaki s WAN portom (mora, jer je to namjena) služi upravo toj svrsi. U gornjem linku je Vlad0 prilagodio (teže za početnike..) napomena, modemi od ISPova su ograničeni (poseban firmware ISPa) tako da s njima nije lako, s kupljenim je zapravo defaultna postavka OK (mora raditi za 5minuta).
-modeli npr s wlanom su cca 150kn, dlink, edimax, tplink... istu stvar može većina APa ali im je primarna namjena malo drugačija. Pošto su routeri i APi 99% isti uređaji slične cijene, pametnije je kupiti ruter (koji može postati AP) ako ništa zbog ugl više (4) LAN portova. .. raspon cijena 150-300kn pokriva sve kombinacije, npr ako je potreban model s USB portom za ext.hdd ili printer itd. itd.. tako da korisnik treba vidjeti što mu je potrebnije-isplativije...
-konkretne modele neću preporučiti.. samo preporuka, prije kupnje pogledati na stranicama proizvođača detaljne specifikacije potebnih funkcija. Ima svaki PC shop, npr ADM kao najjeftiniji.

T.com...
E ovak, ruter je u prizemlju radi šugavog MaxTV-a, a ja sam na katu i radi 3 zida plus strop, veza često puca i u igrama ping zna skakati.
Pa bi se spojio žićno, e sad, jel postoji šansa da se spojim na katu preko utičnice, kupnja drugog rutera i pikanje u njega, uz obzir da dolje preko t-comovog šibaju maxtv normalno.
Jel je moguće na s 2 različita rutera u kući koji NISU međusobno spojeni, svaki je u svojoj utičnici imati internet i maxtv istovremeno?
HVALA!

Ne. Da hoćeš samo telefon izvući mogao bi. Ali IPTV i Net razdvojiti nećeš baš moći.

..
Jel je moguće na s 2 različita rutera u kući koji NISU međusobno spojeni, svaki je u svojoj utičnici imati internet i maxtv istovremeno?
.
-kao da želiš još jednu liniju.. -ne.
Upravo za tvoje potrebe postoji adapter koji radi preko strujnih utičnica, jedino što je malo skuplje. (power lan kit)
ovako,
imam bnetov žični internet (modem koji ne nudi wireless opciju)
htio bih spojiti svoj laptop na internet,ali ne mogu jer je "zaštićeno" pa ne mogu dva u isto vrijeme
gledao sam ovaj tutorial
http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/tut-bnet--lan--wireless/115335.aspx
i zanima me bi li mogao to napraviti sa dsl-g684t uređajem (AKO DA KAKO PLIZZ)
a ako ne s kojim bi to mogao napraviti
nekakva preporuka (što jeftinija, i ne mora biti jak signal da susjedi ne hakiraju)
unaprijed hvala