Povezivanje na Internet

Kako spojiti 2 računala na 1 internet [žični bnet]

Darkdevill uto 2.4.2013 16:39

ovako,

imam bnetov žični internet (modem koji ne nudi wireless opciju)

htio bih spojiti svoj laptop na internet,ali ne mogu jer je "zaštićeno" pa ne mogu dva u isto vrijeme

gledao sam ovaj tutorial

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/tut-bnet--lan--wireless/115335.aspx

i zanima me bi li mogao to napraviti sa dsl-g684t uređajem (AKO DA KAKO PLIZZ)

a ako ne s kojim bi to mogao napraviti

nekakva preporuka (što jeftinija, i ne mora biti jak signal da susjedi ne hakiraju)

unaprijed hvala

Praedator uto 2.4.2013 16:41
Darkdevill kaže...

ovako,

imam bnetov žični internet (modem koji ne nudi wireless opciju)

htio bih spojiti svoj laptop na internet,ali ne mogu jer je "zaštićeno" pa ne mogu dva u isto vrijeme

gledao sam ovaj tutorial

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/tut-bnet--lan--wireless/115335.aspx

i zanima me bi li mogao to napraviti sa dsl-g684t uređajem (AKO DA KAKO PLIZZ)

a ako ne s kojim bi to mogao napraviti

nekakva preporuka (što jeftinija, i ne mora biti jak signal da susjedi ne hakiraju)

unaprijed hvala

Nazovi bnet i trazi ih bezicni router.

Najjednostavnije.

Ili stavi bezicni na komp i dijeli vezu prema laptopu sa kompa.

Darkdevill uto 2.4.2013 22:40

stvar je u tome da ako nazovem bnet i zatražim novi modem to će me koštati preko 500 kn

a tolko baš ne dam

a da ide samo preko ovog wireless modema- ne može jer nemaju isti priključak onaj na početku 

Darkdevill sri 3.4.2013 09:06
ihush kaže...

-nabavi router s WAN portom, to je daleko jeftinije nego njima plaćati wlan model (+viši mjesečni najam).

bi li mi mogao reći npr. neki koji je jeftin, a služi svrsi

htio bih komp spojiti žično, a laptop i ostalo preko wireless

plizz nek neko preporuči nekakav model i nek mi kaže di da to kupim

ihush sri 3.4.2013 15:00
Darkdevill kaže...
..

bi li mi mogao reći npr. neki koji je jeftin, a služi svrsi

htio bih komp spojiti žično, a laptop i ostalo preko wireless

plizz nek neko preporuči nekakav model i nek mi kaže di da to kupim

-svaki s WAN portom (mora, jer je to namjena) služi upravo toj svrsi. U gornjem linku je Vlad0 prilagodio (teže za početnike..) napomena, modemi od ISPova su ograničeni (poseban firmware ISPa) tako da s njima nije lako, s kupljenim je zapravo defaultna postavka OK (mora raditi za 5minuta).

-modeli npr s wlanom su cca 150kn, dlink, edimax, tplink... istu stvar može većina APa ali im je primarna namjena malo drugačija. Pošto su routeri i APi  99% isti uređaji slične cijene, pametnije je kupiti ruter (koji može postati AP) ako ništa zbog ugl više (4) LAN portova. .. raspon cijena 150-300kn pokriva sve kombinacije, npr ako je potreban model s USB portom za ext.hdd ili printer itd. itd.. tako da korisnik treba vidjeti što mu je potrebnije-isplativije...

-konkretne modele neću preporučiti.. samo preporuka, prije kupnje pogledati na stranicama proizvođača detaljne specifikacije potebnih funkcija. Ima svaki PC shop, npr ADM kao najjeftiniji.

Jarvan sri 10.4.2013 22:19

T.com...

E ovak, ruter je u prizemlju radi šugavog MaxTV-a, a ja sam na katu i radi 3 zida plus strop, veza često puca i u igrama ping zna skakati. 

Pa bi se spojio žićno, e sad, jel postoji šansa da se spojim na katu preko utičnice, kupnja drugog rutera i pikanje u njega, uz obzir da dolje preko t-comovog šibaju maxtv normalno.

Jel je moguće na s 2 različita rutera u kući koji NISU međusobno spojeni, svaki je u svojoj utičnici imati internet i maxtv istovremeno?

HVALA!

ihush čet 11.4.2013 08:56
Jarvan kaže...

.. 

Jel je moguće na s 2 različita rutera u kući koji NISU međusobno spojeni, svaki je u svojoj utičnici imati internet i maxtv istovremeno?

.

-kao da želiš još jednu liniju.. -ne.

Upravo za tvoje potrebe postoji adapter koji radi preko strujnih utičnica, jedino što je malo skuplje. (power lan kit)