Mr. Fugitive čet 2.1.2025 17:24
zviznemte kaže...

Iskon optika, ukratko kakva vam je, pogotovo onima u centru grada, imali netko u Rijeci, kako je opcenito njihova podrška kad imate problema?

Evo, Rijeka istočni dio, Iskon optika već 5-6 godina... Sve pet. Ne sjećam se kad sam imao prekid linije. Tako da ne znam o podršci u slučaju kvara. U svakom slučaju, preporuka od mene.

dj_renny pon 6.1.2025 22:15

Otkad to tehničari praznikom operiraju? Nije da se žalim ali mi je čudno. 

Znači stiže poruka, došla dva tehničara. Mjerili "šteker", pa ispred kuće od susjeda prrovjerili tel. stupić jel sve u redu. Rekli u petak instalacija. Može, Hvala ,pusa, bok.

zabbax21 sri 29.1.2025 16:36
BoTiA kaže...

koji ruteri sada dolaze sa novim ISKON ugovorima (optika)?

U više slučajeva mislim da dolaze ONT ( Raisecom ili Huawei ) i Modem ( Speedport Plus Universal ), osim ak se nije nešto promjenilo 

marxone uto 11.3.2025 13:25

Uzimam kućni internet +telefon opciju za vikendicu na moru, do sad je samo telefon na HT bio. 

Vidim da Iskon ima za 13.90eura. 

Kakva im je usluga?

Telemach je oko 22eura mjesečno, A1 oko 18eura kad se podjeli promocija po mjesecu. Neka preporuka ?

Edit:

Ta cijena je za optiku, na bakar je 22eura sad su me zvali. 

Kod nas trenutno nema optike.

https://povoljaninternet.hr/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Iskon_Search_Povoljan_Internet_Zagreb_(a)&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Iskon_Search_Povoljan%20Internet_Zagreb%20(a)&utm_id=21666590875&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIitS4tIqCjAMVkWhBAh0eyRaAEAAYAiAAEgL-IfD_BwE

zabbax21 uto 11.3.2025 14:41
marxone kaže...

Uzimam kućni internet +telefon opciju za vikendicu na moru, do sad je samo telefon na HT bio. 

Kakva im je usluga?

Telemach je oko 22eura mjesečno, A1 oko 18eura kad se podjeli promocija po mjesecu. Neka preporuka ?

Edit:

https://povoljaninternet.hr/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Iskon_Search_Povoljan_Internet_Zagreb_(a)&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Iskon_Search_Povoljan%20Internet_Zagreb%20(a)&utm_id=21666590875&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIitS4tIqCjAMVkWhBAh0eyRaAEAAYAiAAEgL-IfD_BwE

Bakar sav ti radi prek HT infrastrukture tak da će ti radit isto kak ti je i HT radio..

marxone uto 11.3.2025 14:47
zabbax21 kaže...
marxone kaže...

Kakva im je usluga?

Edit:

Bakar sav ti radi prek HT infrastrukture tak da će ti radit isto kak ti je i HT radio..

Koja bi bila najpovoljnija opcija telefon i internet imaš preporuku?

zabbax21 uto 11.3.2025 14:51
marxone kaže...
zabbax21 kaže...
marxone kaže...

Kakva im je usluga?

Edit:

Iskon/Terrakom su najjeftinije opcije, al kažem sve ovisi o udaljenosti do centrale što veća udaljenost na bakru to manja brzina a cijena je ista neovisno imao 50 megabita il 5, svakako provjeriti i mogućnost mobilnog interneta bilo Gigabox, turistička tarifa ili 5g FWA, po meni najbolje opcije ako optika nije dostupna i ako se ne može izvuč neka razumljiva brzina putem bakra

marxone uto 11.3.2025 20:12
zabbax21 kaže...
marxone kaže...
zabbax21 kaže...
marxone kaže...

Kakva im je usluga?

Edit:

Iskon/Terrakom su najjeftinije opcije, al kažem sve ovisi o udaljenosti do centrale što veća udaljenost na bakru to manja brzina a cijena je ista neovisno imao 50 megabita il 5, svakako provjeriti i mogućnost mobilnog interneta bilo Gigabox, turistička tarifa ili 5g FWA, po meni najbolje opcije ako optika nije dostupna i ako se ne može izvuč neka razumljiva brzina putem bakra

Imali do sad pokucni od Tcoma, u sezoni je ponekad neupotrebljiv zbog opterećenost odasiljaca. Kakav je Telemach? Cijena je isto 22eura bakar, telefon se dobije uz ruter kao dodatno .

EDIT:

Provjerio A1, daju 10 download, 4 upload za 19 eura prosjek mjesecno akcija, ako hoces 30/10 onda 18 eura prva godina, druga 36 eura. Tcom daje 80/40 za 30 eura, Iskon oko 23 eura jedino jos brzina se ne zna tocna. 

dax-lax uto 22.4.2025 12:47

Imam pitanje. Mreže si sam slažem doma i kolko-tolko sam upoznat s hardverom i postavkama.

Trenutno sam na vdsl-u (iskon) s njihovim routerom u bridge-u, a iza njega je cloud gateway ultra. Mora biti njihov između jer cgu nije modem.  

U međuvremenu je u ulicu stigla optika i danas vrše spajanje. Ide ont (edit- nema ont-a), gpon, speedport, pa cgu. 

Pitanje koje od početka hoću postaviti je sljedeće. Da li gpon glumi modem, tj, mogu li speedport šibnut u kutiju pa gpon direkt u cgu s pppoe i vlan postavkama?

Ivan35 uto 22.4.2025 13:39
dax-lax kaže...

Imam pitanje. Mreže si sam slažem doma i kolko-tolko sam upoznat s hardverom i postavkama.

Trenutno sam na vdsl-u (iskon) s njihovim routerom u bridge-u, a iza njega je cloud gateway ultra. Mora biti njihov između jer cgu nije modem.  

U međuvremenu je u ulicu stigla optika i danas vrše spajanje. Ide ont (edit- nema ont-a), gpon, speedport, pa cgu. 

Pitanje koje od početka hoću postaviti je sljedeće. Da li gpon glumi modem, tj, mogu li speedport šibnut u kutiju pa gpon direkt u cgu s pppoe i vlan postavkama?

možeš

dax-lax uto 22.4.2025 14:26
Ivan35 kaže...
dax-lax kaže...

možeš

Što bi značilo da je gpon/ont combo u pitanju jer ne vidim kako bi drugačije ucgu bili modulirani podaci koje inače odrađuje modem

dado16 uto 22.4.2025 20:33
dax-lax kaže...

Je, ubacili su Huawei hg8010hv6-10 ont. Zatražio već preko maila da mi jave podatke za prijavu i vlanove jer se na postojeće ne spaja. Vjerojatno su izmjenili lozinku jer mi izgleda username isti

lozinka je serijski od onta, ako mislis na autorizaciju onta

dax-lax uto 22.4.2025 20:39
dado16 kaže...
dax-lax kaže...

Je, ubacili su Huawei hg8010hv6-10 ont. Zatražio već preko maila da mi jave podatke za prijavu i vlanove jer se na postojeće ne spaja. Vjerojatno su izmjenili lozinku jer mi izgleda username isti

lozinka je serijski od onta, ako mislis na autorizaciju onta

Cilj mi je maknut sercom i spojit ont direkt na wan unifi gateway-a. Moral bi za to ubacit u unifi pppoe podatke koje ću tek dobiti. Ispravite me ako sam nešto krivo shvatio.

dado16 uto 22.4.2025 21:40

sercom mozes maknut, al ont koji dobijes od njih naravno mora ostat, idu da pppoe podatci vlan idovi, koje nazalost neznam napamet, znam da je za ht 1208 i 1202 za internet. Za iskon mislim da pocinje sa 3

dax-lax uto 22.4.2025 22:20
dado16 kaže...
sercom mozes maknut, al ont koji dobijes od njih naravno mora ostat, idu da pppoe podatci vlan idovi, koje nazalost neznam napamet, znam da je za ht 1208 i 1202 za internet. Za iskon mislim da pocinje sa 3

Tako je. Stigli pppoe podaci. net vlan je 3967 za iskon. Radi sve kako je zamišljeno, minus isp-ov router. Moram još smislit kak spojit ont na ups ali to ću nekom drugom prilikom

Ivan35 sri 23.4.2025 07:11
dado16 kaže...

ne mora

vlan 3967 za iskon i 100 za ht

dado16 sri 23.4.2025 07:38
Ivan35 kaže...
dado16 kaže...

ne mora

vlan 3967 za iskon i 100 za ht

nznm kak prolazi spajanje kad autorizaciju na nadzoru vrši se preko serijskog...jedino ako iskon dopusti preko passworda

Gravyri sri 23.4.2025 10:06

Jedno glupo pitanje pred pol godine ili nesto vise sam ugovorio internet tad je bilo 17.90e naravno odmah su zbog inflacije digli cijenu ( dva puta u pol godine mislim) a sada vidim da se reklamiraju za 15.90e dali postoji mogucnost zalbe jer mi ovo nema smisla da nama digli zbog inflacije a za nove korisnike ide po toj cijeni

Ivan35 sri 23.4.2025 10:34
dax-lax kaže...
Ivan35 kaže...

upišeš SN iz njihovog u svoj ont

Koje dodatne mogućnosti imam kao korisnik ako koristim svoj ont?

nikakve

ja sam to konkretno radio samo da izbacim (još) jedan suvišan uređaj iz struje, sad imam svoj sfp ont direktno u switchu/routeru

dado16 sri 23.4.2025 13:12
Gravyri kaže...
Jedno glupo pitanje pred pol godine ili nesto vise sam ugovorio internet tad je bilo 17.90e naravno odmah su zbog inflacije digli cijenu ( dva puta u pol godine mislim) a sada vidim da se reklamiraju za 15.90e dali postoji mogucnost zalbe jer mi ovo nema smisla da nama digli zbog inflacije a za nove korisnike ide po toj cijeni

ne....hakom im je to dozvolio

hrčak čet 24.4.2025 08:16

Pozdrav kolege, trebao bi malu pomoć vezano uz Iskon. Jel je netko nedavno prelazio na Iskon, da mi napiše kakva su mu bila iskustva? Uskoro mi istječe ugovor kod HT-a, a pošto su im novi paketi dosta skupi, planiram prijeći na Iskon. Jedino me brine što mi je žena rekla da se čeka mjesec dana na uključenje usluge, pa me zanima, čim predam zahtjev za prijelaz, da li će me HT odmah isključiti? Isto tako, pošto je cijela infrastruktura i optički kabel od HT-a, ako prijeđem na Iskon, da li ja moram i dalje nešto HT-u plaćati? I da li bi preporučili uzeti paket kod Iskona sa ugovornom obvezom ili bez? Hvala.