Iskon "iskustvo"!

Kako se mjenja password za ulaz na zyxel VMG5313-B30A? Ova mi se ne cini sigurna, a preskocio sam kad je prvi put ponudio promjenu sifre.

Uđeš, pa pod security ili maintenance bi ti trebalo biti ponuđeno.

Mozes bit malo precizniji? Maintence ima reebot i diagnostics, a i pod security ne vidim nista korisno.

Trebala bi ti biti opcija "User account" pod "Maintenance" i tamo bi morao promjeniti. Ako nema, vjerojatno je Iskon sa svojim firmwareom to onemogućio.

prelazim na VDSL pa sam dobio obavijest da vratim staru opremu ... ima li koji nacin da mi ostane u vlasništvu, je li tko platio kakvu kaznu?

prelazim na VDSL pa sam dobio obavijest da vratim staru opremu ... ima li koji nacin da mi ostane u vlasništvu, je li tko platio kakvu kaznu?
Trebao bi njih pitati. Da li trenutni router uopce može raditi u VDSL modu?

Trebao bi njih pitati. Da li trenutni router uopce može raditi u VDSL modu?
Bijeli zyxel ne moze.

trenutni ruter je siemens ... i zarko bi ga zelio zadrzati (samo ga prikljuciti da odasilje wireless) jer sam cuo da ovaj novi za VDSL ima jako slab wireles signal...

ne znam koliko je to pametno i dali ovi iskusniji forumaši to preporučuju, kao ni to dali ti odgavara ta opcija, ali možeš resetirati ruter na tvorničke postavke pa ti opet kod prvog paljenja nudi opciju mjenjanja lozinke. mislim da u postavkama rutera ne postoji opcija mjenjanja lozinke

Pozdrav , da li netko zna koja bi bila maksimalna brzina interneta u bijeloj zoni za adsl i vdsl? Tu:http://www.iskon.hr/Za-kucu/Cjenik-za-kucu-bijela-zona pise da ide i do 50 mbita ali tu:http://www.racunalo.com/istrazili-smo-usporedba-fiksnih-linija-dsl-najvecih-domacih-operatora/ tj na ovoj:http://www.racunalo.com/wp-content/uploads/2014/12/duo-bit2.png slici pise da je max brzina 10 mbita koju imam sad. Hvala unaprijed! :D

Članak star godinu dana...
Max za ADSL ti je inače 24 mbit (kratke udaljenosti, 1km i manje), maksimum na najvećoj udaljenosti koju sam ja vidio je oko 2mbita na skoro 4 km. VDSL ne radi na dalje od 1600 metara, do 500 možeš uhvatiti 50+, 1000 sigurnih 30ak a do 1600 dobiješ 20ak mbita.
Maksimalna brzina ovisi o udaljenosti od centrale i kvaliteti parice.

Članak star godinu dana...
Max za ADSL ti je inače 24 mbit (kratke udaljenosti, 1km i manje), maksimum na najvećoj udaljenosti koju sam ja vidio je oko 2mbita na skoro 4 km. VDSL ne radi na dalje od 1600 metara, do 500 možeš uhvatiti 50+, 1000 sigurnih 30ak a do 1600 dobiješ 20ak mbita.
Maksimalna brzina ovisi o udaljenosti od centrale i kvaliteti parice.
Ma znam ja to hahah, ali ne pitam za brzine samog adsla i vdsla nego za pakete tj. koji je najbrzi paket kojeg oni pruzaju u bijeloj zoni i koji paketi idu preko vdsla. Msm znam da paket od 30 mbita ide preko vdsla ali me zanima za 20 mbita al sve jedno hvala!

Pa one brzine koje pišu na njihovom sajtu, sigurno ne u onom članku koji smrdi po naftalinu...

Mala preformulacija.
Naravno da radi vdsl i dalje od 1600m, samo prednosti u odnosu na adsl2+ se smanjuju radi vece osjetljivosti na smetnje za eventualno relativno slabo povecanje u uploadu.

Probali smo (greškom) na 2100 metara. Fritz nije ni sync htio uloviti, o nekoj brzini da ni ne pričam.

Totalno nebitno sta ste vi probavali i nije uspilo. Moze ne uspjet iz valjda 100 razloga, a sigurno nije jer vdsl ne radi iza 1600m. Vdsl itekako radi na vece razdaljine od 1600m, samo ga u vecini slucajeva nema smisla stavljat jer je osjetljiviji na smetnje te korisnik ima vecih problema nego na adslu a beneficije su prakticki nepostojece.

Mene radi greške prebacili na VDSL i radi mi na 6.5/1 iako sam 3 km od centrale. Na pocetku je veza pucala ali eto sada vec tjednima radi bez problema. Placam 10kn više za istu brzinu kao i prije (paket je 20, ali naravno nemože toliko), ali mi veci upload odgovara.

Koliko je ono rok za vratiti modem?

Koliko je ono rok za vratiti modem?
30 dana ako se ne varam

Da, jer na sajtu ništa ne piše... Uslugu sam deaktivirao preko njihovog portala prije 10ak dana i sve si kontam da bi im trebao odnijeti tog glupog Zyxela....

Da, jer na sajtu ništa ne piše... Uslugu sam deaktivirao preko njihovog portala prije 10ak dana i sve si kontam da bi im trebao odnijeti tog glupog Zyxela....
Ja sam dobio pismo na kućnu adresu da moram vratiti router u roku od 30 dana kada sam radio raskid ugovora, odnosno prelazak na drugog ISP-a.

jel ovo dobar channel? do sad mi je bio ukljucen channel 13 i neki mobiteli i moj wifi stick nisu uopce mogli nac moj ruter

Prebaci na 11 pa probaj....

Prebaci na 11 pa probaj....
stavio sam na 11 i radi, onda da ostavim tako? sto manji channel noise to bolje? ako sam dobro skuzio

Ako radi, onda je dobro.
Pa normalno da je bolje što manje "buke" na kanalu... To znači da nema previše WiFi mreža na tom istom kanalu blizu tebe.

vidim da se svi žale na taj njihov modem pa me zanima da li je taj modem stvarno toliko smeće?

vidim da se svi žale na taj njihov modem pa me zanima da li je taj modem stvarno toliko smeće?
ja imam taj već mjesec i pol dana, prvo nisam zadovoljan sa jačinom signala wifija, 150Mbps mogu imati samo do par metara od routera, u drugoj sobi u stanu signal je jako loš a udaljenost je svega 8-9m od routera, tipa crtica do dvije u win. Statistika zauzeća procesora je srkoz čudna, stalno je preko 50-60% bilo prometa na mreži ili ne. Zna se dogoditi da se veza na neki način resetira, iako se to na modemu po up timeu ne vidi ali se na mreži svi connectioni skrše i nakon tridesetak sekundi ponovo uspostave. Ne znam srećom il na žalost u zadnje vrijeme slabo korsitim net doma pa prežvačem ove gluposti što se tu i tamo pojave jer mi se neda natezati sa kor službom. Prije ovog modema sam imao njihov bijeli siemens u birdgeu a iza njega linksys wrt54gs i nikakvih problema, tek sad vidim koliko je router star 10 godina mrcina za ovo zyxel govno.

Taj zyxel je glup ko točak... Kod njega me najviše nervirao to što kad padne DSL link, smeće resetira i ostale interfejse i to napravi pomutnju u mreži, pogotovo ako imate više od jednog PCja i mobitela. Topli savjet svima - nabavite nešto tipa hAP lite od Mikrotika, Siemensa SX763 sa openwrtom ili dd-wrtom i stavite ga u bridge da zyxel ne radi ama baš ništa osim da radi kao modem jer za drugo nije sposoban (a ni posao modema mu ponekad baš i ne ide).

Ja sam si kupio Xiaomi Mi Wifi 5G router za 200kn i radi odlično, a najviše me veseli Wifi signal koji je 3x bolji nego Zyxel. A o postavkama da ne govorim...
Ja isto imam problema sa iskonom internetom. Nedavno mi se brzina paketa 20/5 smanjila za 50%. Zvao sam iskon i reklu su mi da sam nedavno imao prekid u vezi i da zbog osjetljivosti veze mi se brzina smanjila ili tako nešto. Moguće da sam išao usisavati pa sam izvukao kabel iz struje od routerea bez da sam prethodno isključio router. Sad su mi rekli da je mogući problem u Zyxel routeru. Trebao bi stići tehničar pa ćemo vidjeti.
Evo sad su mi vratili na 17mb bez tehničara. Sve u redu