danmega uto 7.4.2015 10:30

ja sam 800m od centrale pa opet upload nije mogao bit sređen za sad 1,2mb, tcomov tehničar nije imao ni uređaj, samo je pregledao parice na stupovima, iskon je locirao grbu u signalu negdje unutar 50m i prijavili tcomu što baš nije urodilo plodom nego mi tcomov tehničar išo rušit vdsl brzinu ispod 20 kao zagušenja pa če veza pucat što nije bilo slučaj sve stabilno radi na 23/1.2, iskonova služba mi brzinu srećom vratila na moj poziv

danmega uto 7.4.2015 10:48
CyberDemonVZ kaže...
RuskeGTT kaže...

neznam dal je samo meni ili ne, ali danas mi jedno 5-6x puko net, mozda ima kakve veze s time sta sam stavio skidati GTA V (36GB)

Kupljen, ili torrent?

di si uspio nač gta V, još ga nigdje nema

srcipesak uto 7.4.2015 11:27
CyberDemonVZ kaže...

Aaa, ja sam bio uvjeren da kad stavim njega u bridge i poslije njega kvalitetni router (ili mikrotik) da neće veza pucati :(

A dobro, nema veze, uskoro mi stiže VDSL router, koliko vidim s njim nema tih problema.

P.S. mislim da je ovaj router s rupicama Zyxel, al ne pamtim baš pa neznam model.

Adsl - pucat će tak dugo dok ne smanjiš upload ko što sam ja ;)

U pravu si, zyxel je za adsl. Mea culpa. Zte je valjda za vdsl ili sam uzeo random proizvodjača na Z :D

CyberDemonVZ uto 7.4.2015 11:46
danmega kaže...
CyberDemonVZ kaže...
RuskeGTT kaže...

neznam dal je samo meni ili ne, ali danas mi jedno 5-6x puko net, mozda ima kakve veze s time sta sam stavio skidati GTA V (36GB)

Kupljen, ili torrent?

di si uspio nač gta V, još ga nigdje nema

Ja nigdje.

A on vjerojatno skida neki virus ili trojanac. Ali to nije poanta. Ovdje govorimo o razlozima pucanja veze.

:)

Strahoslav Trta uto 7.4.2015 13:03
srcipesak kaže...

U pravu si, zyxel je za adsl. Mea culpa. Zte je valjda za vdsl ili sam uzeo random proizvodjača na Z :D

Moj Zyxel VMG5313-B30A je VDSL.

dok sam bio na thompson speedtouch ADSL routeru veza je pucala kakav god upload bio.

na ovom VDSL routeru jos nije pukla u mjesec dana ni jednom.

Igzy20 uto 7.4.2015 13:40

Ekipa iz Čakovca, dobre vijesti! Provjeravao sam neke adrese da vidim u kojoj zoni su i slučajno vidim da piše da su dostupni paketi viših brzina. Nazvao sam SZK i tehničar je potvrdio.

Znači VDSL je odsad dostupan i u Čakovcu.

dennocro uto 7.4.2015 18:14

danas dolazi verzija za skidanje sa steama jer je jako velik pa da se ljudima skine do 16.4 kada izlazi i tada ces samo pokrenuti i radit ce.

ojpi- Ja sam vec na iskon 5god sam samo mjenjam paket na vdsl

Cromaki uto 7.4.2015 18:31

Primijetio sam sljedeći problem: neki dan kada sam uploudao veće datoteke na cloud,netko me zvao na telefon (normalno je zvonio) ali kada bi se javio ništa nebi čuo niti ta osoba koja je zvala mene...

Ima li tko sličan problem ?

Glupo mi je više zvati tehničku službu, mislim da me imaju na speed dialu...

orelcic uto 7.4.2015 19:09
Strahoslav Trta kaže...
srcipesak kaže...

Moj Zyxel VMG5313-B30A je VDSL.

dok sam bio na thompson speedtouch ADSL routeru veza je pucala kakav god upload bio.

na ovom VDSL routeru jos nije pukla u mjesec dana ni jednom.

Kakva je kvaliteta wifi-a na tom Zyxelu s obzirom da nema vanjske antene?

ojpi uto 7.4.2015 20:03

@dennoncro, znam, i ja sam već bio na iskonu, i meni isto piše kod provjere broja nakon što sam podnio zahtjev za veću brzinu (vdsl). :)

Podnio zahtjev 21.3. čim je postalo dostupno, odmah dobio potvrdu sms-om, još nisam dobio ruter.

srcipesak sri 8.4.2015 11:48
Cromaki kaže...

Primijetio sam sljedeći problem: neki dan kada sam uploudao veće datoteke na cloud,netko me zvao na telefon (normalno je zvonio) ali kada bi se javio ništa nebi čuo niti ta osoba koja je zvala mene...

Ima li tko sličan problem ?

Glupo mi je više zvati tehničku službu, mislim da me imaju na speed dialu...

Adsl ili vdsl? Ovak na prvu mi zvuci ko ona prica koju su meni prodali, da mos telefonu "uzet" upload :D

Ak mozes, probaj upload ograniciti na recimo 400-425kbit pa probaj ponovno upload istovremeno i vidi kak se ponasa telefon u tom slucaju (naravno ak pricamo o adslu) Ak je vdsl, ogranici upload na barem 80-100kbit manje nego daje speedtest za upload, pa probaj.

srcipesak sri 8.4.2015 11:50
ojpi kaže...

@dennoncro, znam, i ja sam već bio na iskonu, i meni isto piše kod provjere broja nakon što sam podnio zahtjev za veću brzinu (vdsl). :)

Podnio zahtjev 21.3. čim je postalo dostupno, odmah dobio potvrdu sms-om, još nisam dobio ruter.

22.03. u mom slučaju (dobio sms&mail), VŽ, još na čekanju...

CyberDemonVZ sri 8.4.2015 11:53
srcipesak kaže...
ojpi kaže...

22.03. u mom slučaju (dobio sms&mail), VŽ, još na čekanju...

E, super, Varaždin!

Ja sam naručio tjedan dana poslije tebe. Samo javljaj razvoj situcaije da znam što mene čeka

srcipesak sri 8.4.2015 12:09
CyberDemonVZ kaže...

E, super, Varaždin!

Ja sam naručio tjedan dana poslije tebe. Samo javljaj razvoj situcaije da znam što mene čeka

Meh, agentica zvala u nedelju, 22.03 i rješili telefonski sve ali kao "tek uvodimo", "postalo dostupno", "moramo jos obaviti mjerenja" i te spike koliko se sjećam tak da mislim da prije 25tog ili 29tog dana neće biti ništa :) 

Možda tokom sljedećeg tjedna barem ruter pošalju 

ojpi sri 8.4.2015 12:22

Izgleda da su stavili da je dostupno za vž da bi korisnici mogli podnijeti zahtjeve za veću brzinu, a još nemaju sve spremno do kraja... Već sam u trećem tjednu, a još ni ruter nisu poslali. Poslao sam im upit na fejs pa baš da vidimo što se događa.

blagus sri 8.4.2015 12:50
srcipesak kaže...

Ak mislis na onaj zte shit koji salju za adsl, puca veza kod uploada jer pazi sad - moze se potrositi upload i od telefona (LOL) - rijeci nekog od iskonovca. Kao paket je recimo 10/0.5 al od tih 512kbit uploada ustvari ima ukupno 600kbit jer je i telefon tu a ekipa tvrdi da se moze i telefonu ukrast promet i onda počne pucati keepalive ili kaj vec ruter salje i odluči prekinuti konekciju, resetirati se. Znam da se neki valjate po podu čitajući ovo, ali eto. Ja ih nažico da stave ruter u bridge, iza tog zte smeća stavio mikrotik (nevažno, bilo koji pametni ruter će poslužiti) i radi ko mila majka uz upload limitiran na 425kbit kolko se sjećam. Kad bi se u zte-u mogel ograniciti upload radilo bi stabilno samo s njim.

Objašnjenje je sasvim logično i nije smiješno kad zapravo znaš o čemu se radi, ne kužim o kakvom valjanju po podu pričaš.

Profil ti je podešen na recimo 640kbps. PVC za net upload je ograničen je na 512kbps i tad telefonu ostaje dio uploada, ali budući da je pušten profil od 640, router misli da ima svih 640 za upload, zapuni PVC na 512 i više ne može proći keepalive pa pukne PPP.

Kad ti promijene PVC na 640kbps, keepalive prolazi ali onda kad zapuniš upload ne radi telefon, a pucanja neta u tom slučaju mogu biti samo zbog lošeg routera.

sus sri 8.4.2015 13:44

26.3. podnijela zahtijev za  Trio fun (3 mj. walk out),2.4. došao router i STB,uključenje 16.4.

Brzina 50/10.Na moje inzistiranje da provjere može li parica toliko povući,provjerili i rekli da nema problema.

Vidjećemo jel muljaju ili će sve biti ok.

srcipesak sri 8.4.2015 14:12
sus kaže...

26.3. podnijela zahtijev za  Trio fun (3 mj. walk out),2.4. došao router i STB,uključenje 16.4.

Brzina 50/10.Na moje inzistiranje da provjere može li parica toliko povući,provjerili i rekli da nema problema.

Vidjećemo jel muljaju ili će sve biti ok.

Heh, dame imaju prednost 

Lokacija ak se smije znat? Pretpostavljam da si negdje gdje odavno ima vdsla?

sus sri 8.4.2015 14:54
srcipesak kaže...

Heh, dame imaju prednost 

Lokacija ak se smije znat? Pretpostavljam da si negdje gdje odavno ima vdsla?

Lokacija-Zadar.Krajem 3. mj. je postao dostupan Vdsl.Starci žive preko puta centrale i Tcom kaže da nemaju

teh. mogućnosti a Iskon nudi isto 50/10.

srcipesak čet 9.4.2015 07:43
Ag008 kaže...

Ma svima uključe uslugu/promijene paket do 3 tjedna. Samo malo strpljenja.

Ne zuri se meni, ali uz ovu guzvu (u regiji sjever??) evo treci tjedan sutra gotov a jos ni rutera nema, bojim se da ce se otegnut na 4 ili 5 :D

matedgo čet 9.4.2015 13:51

Rok kao da ti prihvate ugovor/promjenu je 30 dana, te zatim 7-15 dana da ti pošalju router.

Meni je bilo da sam ja s ADSLa na VDSL podnjeo zahtjev 20tog, te zatim tek u sljedećem mju 20tog su mi prihvatili zahtjev(tvrdili su mi da će sve biti gotovo u roku od 10 dana), i tek 2-3 dana prije kraja mja dobio router, i onda sljedeći dan aktiviran VDSL.