Povezivanje na Internet

Dijeljenje bežičnog interneta (T-com stick)

anomal pet 19.7.2013 01:12

Lijep pozdrav!

Treba mi pomoć s dijeljenjem bežičnog interneta, pa ako bi netko bio voljan mi objasniti ili dati neki link da skužim kako to napraviti.

Naime, imam T-comov stick i koristim opciju Internet dan za 10 kn. Stick je u kanti, ali u kući imam još 2 laptopa na koje bih htio podijeliti internet s kante. Imam također i T-comov router (Thomson TG782i) koji mi je ostao dok sam kod njih imao MaxTV i MaxADSL.

Mogu li uz pomoć ta dva komada plastike imati internet na svim uređajima (PC i dva laptopa), i kako? Unaprijed zahvaljujem na pomoći.

Pozz,

Hrc

Softwer pet 19.7.2013 08:16
anomal kaže...

Lijep pozdrav!

Treba mi pomoć s dijeljenjem bežičnog interneta, pa ako bi netko bio voljan mi objasniti ili dati neki link da skužim kako to napraviti.

Naime, imam T-comov stick i koristim opciju Internet dan za 10 kn. Stick je u kanti, ali u kući imam još 2 laptopa na koje bih htio podijeliti internet s kante. Imam također i T-comov router (Thomson TG782i) koji mi je ostao dok sam kod njih imao MaxTV i MaxADSL.

Mogu li uz pomoć ta dva komada plastike imati internet na svim uređajima (PC i dva laptopa), i kako? Unaprijed zahvaljujem na pomoći.

Pozz,

Hrc

Pa jel možeš spojiti taj ruter na net i s njega bežično se spajati s laptopa na internet?.

Oldy pet 19.7.2013 22:50
Softwer kaže...
anomal kaže...

Lijep pozdrav!

Pozz,

Hrc

Pa jel možeš spojiti taj ruter na net i s njega bežično se spajati s laptopa na internet?.

Nemere to nije 3G/4G router nema kamo uštekati stick u njega tj nema USB; ili Coneciffy mada ga sve mrežne ne podržavaju moja Broadcom da;

i lap mora raditi stalno tj ugrađeni W-lan da šera vezu ili kupiti 3G/4G router u koji se može uštekati stick. :)

anomal sub 20.7.2013 22:39

Hvala svima na pomoći. Još nisam kupio taj Connectify, a zadnja poruka me sad zbunila. Dakle, mogu li s tim Connectifyjem dijeliti internet sa sticka koji je na PC-u (kanta, ne laptop) sa još dva laptopa?

Oldy pon 22.7.2013 06:22

E da; upravo to ili tp link 3G router itd......

Ne znam za vanjske usb w-lan mrežne trebalo bi probati ali mislim da ti je baš 3G router bolje elegantnije rješenje.

Meni je dobar i Connectify jer mi puno djeljenja sa vip sticka niti ne treba; tu i tamo. :)

anomal ned 28.7.2013 19:13

Pozdrav svima ponovno, evo mene nakon kupnje TP-Linkovog 3G routera. Pokušao sam sve čega sam se sjetio, ali stvar mi ne radi. Router sam spojio točno kako piše u uputstvima, ali neuspješno :-(

Dakle, kad router spojim s PC-jem kabelom, uštekam u njega T-comov 3G stick, dobijem poruku "Čestitamo! Sada možete uživati u 3G/4G pretraživanju interneta." Ali, malo morgen, ne samo da na PC-ju nakon toga ne mogu otvoriti ni jednu stranicu, nego niti bilo koji drugi uređaj u kući (laptop, tablet, smartphone) ne vidi ništa. Osim laptopa, koji vidi mrežu, ali se ne spaja na internet.

Kad izvadim 3G stick iz routera, ukopčam ga u USB ulaz na PC-ju i spojim se ručno, ako je u isto vrijeme router upaljen, ne mogu otvoriti ni jednu stranicu. No, čim router ugasim, opla(!), surfam bez problema. Upalim ponovno router, i sve po starom - ništa se ne otvara...

Dakle, očajan sam, nemam pojma što sam krivo napravio, a ponestalo mi je i ideja... :-(

Pokušao sam 3g stick staviti u laptop, pa uz pomoć Connectifyja dijeliti internet na PC i na drugi laptop, te na Androide koje imam u kući. Uspijem preko Connectifyja podijeliti internet s drugim laptopom, ali s PC-jem, da ga ubijem, nema šanse :-( Androidi također neće, jer imaju nekakav problem sa Ad Hoc-om

Ima li netko kakvu ideju? {#}

anomal ned 28.7.2013 21:26

Ima polje gdje se treba upisati sljedeće:

Dial Number

APN

Username

Password

Ali, ne kužim što tamo upisati. Taj T-comov stick se kači tako da stisnem gumb "povezivanje" i to je to. Kod sklapanja pretplatničkog ugovora nisam dobio nikakav pozivni broj niti bilo kakve druge podatke...

zagi55 ned 28.7.2013 22:44
anomal kaže...

Ima polje gdje se treba upisati sljedeće:

Dial Number

APN

Username

Password

Ali, ne kužim što tamo upisati. Taj T-comov stick se kači tako da stisnem gumb "povezivanje" i to je to. Kod sklapanja pretplatničkog ugovora nisam dobio nikakav pozivni broj niti bilo kakve druge podatke...

Inace to ti pise u settings od programa od tog t-com sticka
Ako si preko carnet+t-com onda ti je

Dial Number *99#

APN    carnet.apn

Username  Dobio si na papiru od carneta 

Password  Dobio si na papiru od carneta 

Ako si preko samo preko t-com onda ti je 

Dial Number *99#  ako nije onda ostavi prazno

APN   web.htgprs

Username  prazno 

Password  prazno

PDF UPUTE 

Upustva za TP-LINK
Odabers model -- odes na Download -- Pod Document odaberes Quick Installation Guide

PC - stručnjak ned 28.7.2013 22:52

A jeste covijeka zbunili, ja sam radio dijelenje neta s 3g usb stika od tmobilea i to sa thomsonom tg782i. Trebo je samo modemsku vezu na kompu sherat na lan karticu, spojit tg782i u prvi port i lan na kompu i etoga ostali se spajaju na ruter bezicno i imaju net s kompa. Mislim da sam jos moro samo dhcp ugasit na thomsonu al to je u biti to. Jednostavno i lagano. Nista se nije moralo kupovat. Al dobro sad ak je vec kupio nek oroba to slozit.

PC - stručnjak pon 29.7.2013 12:30

Naravno da moze. Ja sam ti od 9. mjeseca prosle godine pa do 3. bio bez dsla. Prebacivanje na drugog operatera i svasta nesto. E onda sam koristio tmobile usb stick za net, a posto imam 3 laptopa i 2 kompa, vecinom su radila 3 laptopa i komp. E onda sam na komp usteko usb stik, podjelio modemsku vezu na lan. I ruter stavio kao wifi pristupnu tocku, i svi smo surfali, a posto je kod mene 3G super brzina je bila oko skoro 7 Mbita i super za nas.

anomal pon 29.7.2013 13:15

Puno vam hvala svima! Uspio sam upisati ovo što je falilo, i uz 2-3 klika stvar je proradila! Sad imam internet na PC-ju, 2 laptopa, 3 smartphonea i jednom tabletu ;-)

Još jednom svima hvala, spasili ste me od daljnjih muka pokraj kante na 40+ stupnjeva! :-)

fooZy sub 9.11.2013 20:15
Prije svega pozdrav svima!
PC - stručnjak kaže...
A jeste covijeka zbunili, ja sam radio dijelenje neta s 3g usb stika od tmobilea i to sa thomsonom tg782i. Trebo je samo modemsku vezu na kompu sherat na lan karticu, spojit tg782i u prvi port i lan na kompu i etoga ostali se spajaju na ruter bezicno i imaju net s kompa. Mislim da sam jos moro samo dhcp ugasit na thomsonu al to je u biti to. Jednostavno i lagano. Nista se nije moralo kupovat. Al dobro sad ak je vec kupio nek oroba to slozit.

PC - stručnjak kaže...
Naravno da moze. Ja sam ti od 9. mjeseca prosle godine pa do 3. bio bez dsla. Prebacivanje na drugog operatera i svasta nesto. E onda sam koristio tmobile usb stick za net, a posto imam 3 laptopa i 2 kompa, vecinom su radila 3 laptopa i komp. E onda sam na komp usteko usb stik, podjelio modemsku vezu na lan. I ruter stavio kao wifi pristupnu tocku, i svi smo surfali, a posto je kod mene 3G super brzina je bila oko skoro 7 Mbita i super za nas.

ja imam isti odnosno slican problem...do nedavno sam imao adsl ali mi je brzina bila oko 1mbps a placao sam kao da imam 4-8 mbps...prije par dana doso je lik iz tcom kod mene i predlozio mi mobilni internet preko usb sticka na principu 3g mreze i ja pristao i uzeo to i isprobao na laptopu i sljaka pet puda bolje nego adsl. e sad, problem je u tome sto neznam kako da podjelim tu vezu da imam i na kompu i na laptopu internet preko tog usb sticka...znaci napravio sam ovo sto je napisao pc-strucnjak, usteko usb stick (usb stick je LTE Alcatel one touch L100V ) u komp, u port na mreznoj u kompu usteko utp kabal i s druge strane u port na ruteru, dakle radi se o istom ruteru thomson tg 782i, iz rutera isteko drugi utp s kojim mi je bio spojen laptop (s laptopm sam se  na net takodjer mogo spajat putem wirelessa), isteko iz rutera telefnoski kabal koji je bio ustekan u tel. uticnicu, u postavkama mreže pod advanced pod Internet Connection Sharing stavio obadvije kvacice pod allow other network users bla bla...na kraju na kompu imam net preko tog usb sticka a na laptopu ne, na laptopu mi ocitava other network i kad se pokusam spojit trazi me PIN pa zatim password za prijavu a posto se preko tog nece spojit trazi me SSID pa zatim password, također sam u postavkama rutera pokuso iskljucit DHCP ali ista stvar...neznam u cemu sam pogrijesio pa bih zamolio doticnog kolegu PC-stručnjaka, ili nekog drugog, da mi malo detaljnije pojasni sto trebam napraviti da to proradi?! na kompu imam instaliran win xp, a na laptopu win 7, ja koliko znam to nebi trebalo imat veze ali ipak, ima li to ikakve veze s tim sto mi to ne sljaka i jesam li mozda trebao resetirati ruter na default tako da ga ubodem penkalom u onu rupicu, jer nisam to napravio nego mi je ostalo sve konfigurirano otkako sam imao adsl??? unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!

melkior23 pon 17.3.2014 21:36

Lijep pozdrav!

Koristim mobilni internet preko USB-modema od vipa, carnet korisnik. Kupio sam router u koji se uključi USB stick i prema uputstvima sve spojio, ali internet ne radi. Router pokazuje da je spojen i prepoznao je USB, DNS od carneta ali nema interneta. Kad se stick normalno uključi u laptop sve uredno radi. Pomoć je itekako dobrodošla.

Model USB sticka: K 3565_Z (ZTE, Vodafone)

Model routera: TP-LINK MR3420

Na stranicama TP LINKa se navodi da su router i USB stick kompabitilni

Neke od opcija koje sam probao dok sam njuškao rješenje na internetu:

Pozivni brojevi koje sam pokusao:

*99#

*99***1#

*99***4#

*99***16#

APN:

carnet.vip.hr

at+cgdcont=1,''ip'',''carnet.vip.hr''

Autorizacija: PAP

Naravno, upisao sam svoje korisničko ime i lozinku, čak sam kupio i običnu vipovu karticu za mobilni internet pretpostavljajući da je problem možda zbog carneta ali svejedno ništa.

U iščekivanju rješenja

Melkior

adisjukic pon 17.11.2014 15:37

ja mogu samo reci da sam bio zadovoljan do prije mjesec ili dva znao sam na stick 4g huawei skinuti do 40 gb i signal je bio stabilan ali sad je sve u banani i izgleda da cu morati preci na vip a stvarno steta po mom iskustvu bio je cisto ok 

samo da napomenem zivim u zagrebu pa je mozda zbog toga signal bio exstra a sad je banana i veza non stop puca

livada111 sub 4.4.2015 10:12
anomal kaže...

Lijep pozdrav!

Pozz,

Hrc

Siguno mislis na ovako nesto? Do 10 Korisnika se moze spojiti istovremeno, evo vidi link KLIKNI   mislim da bi ti radila kartica od t-mobile na ovom samo sta bi morao u trosak kupnje sticka.

bobsi sri 1.2.2017 22:12

Molim pomoc, naime susjed mi je dao lozinku za net, super signal sa wl1700 imam, kako bi najbolje i po mogucnosti sto jeftinije pustio wifi signal po kuci da se moze spojit s mobom i sl, hvala..

ps. isprobao virtualne software razne, spojim se na kratko i puca virtualni signal

bobsi pet 3.2.2017 09:21
fer-de-lance kaže...

Neki Wifi extender, imaš ih od 100 kuna na više (bio je jedan u Neutrinomobile ispod 100 kuna).

može neki primjer, link?? 

ps. napominjem da je susjed 100m daleko, zato mi i treba da ide sve nekako preko wl1700, jer pretpostavljam da extender nema neki veći domet??

Torent pet 3.2.2017 10:01
fer-de-lance kaže...

Neki Wifi extender, imaš ih od 100 kuna na više (bio je jedan u Neutrinomobile ispod 100 kuna).

Sretno sa time u ovom slucaju ;)

bobsi kaže...
fer-de-lance kaže...

ps. napominjem da je susjed 100m daleko, zato mi i treba da ide sve nekako preko wl1700, jer pretpostavljam da extender nema neki veći domet??

Ja bih isao na neki acces point koji bi stavio u kuci negdje gdje je najbolja vidljivost do komsije i onda kabelom povezao na njega router i stavio ga na najpovoljnij mjesto u kuci za pokrivanje cijele kuce. Vjerojem da se to koristeno moze nabaviti vrlo povoljno....A ni novo nije previse skupo....

fer-de-lance pet 3.2.2017 10:01
bobsi kaže...

https://www.nabava.net/search.php?q=wireless+extender

A wl1700 ide preko USB-a, zar ne?

Onda ti ova rješenja s prvog linka (extenderi) ne pomažu ako želiš koristiti WL1700.

U tom slučaju imaš routere sa USB portom (u koji se obično ušteka mobilni USB stick), ali pogledaj datasheet, vjerovatno se može uštekati i WL1700, tj. :

https://www.nabava.net/search.php?q=wireless+router+usb