Crossover kabel help!

dajte ljudi pomozite....

tko ti je provider za internet?

imam max-adsl Flat radilo je dok nisam kupio treči komp pa premjestio ruter. i zaboravio što sam radio da mi radi internet.....

Daj navedi kakav router imas, kolko ima ethernet portova ? Neznam zasto bi spajao jedan preko drugog da mozes na net, switch ti kosta 80-ak kn, ako nemas dovoljno portova na routeru.

ma imam kasada ruter s 4 ulaza problem mi je jedino sa tim IP-evima

ne koristim max adsl al kaj nema t-com IP adresu 192.168.1.1 za Default Gateway?
Ako ima onda ,moras sve IP adrese u mrezi imat tipa 192.168.1.2 :: 192.168.1.3 :: 192.168.1.4 ... na svima je Subnet mask 255.255.255.0 i default Gateway 192.168.1.1
probaj s tim pa javi
i rucno upisi DNS-ove

Ako je modem/ruter podesen da radi u ruter nacinu, pravilno konfiguriran za pristup internetu, te je DHCP omogucen, sva racunala koja ce se spajati na nat modem/ruter trebala bi se automatski spojiti na net, odnosno modem/ruter ce automatski pustiti vezu prema drugim klijentima.
Naravno ako zelis mozes podesiti na sva 3 racunala fixnu lokalnu IP adresu, 1 komp: 192.168.0.x( 0 ili 1 ).x ( 0 ili 1 ), a kod ostalih mjenjamo zadnje dvije brojke ravnajuci se prema prvom glavnom kompu.
Sto se tice "Default Gatewaya", njega u slucaju fixnih lokalnih IP adresa, upisujemo IP adresu od modema/rutera ( 192.168.0.1 ili 192.168.1.1 ).
Potrebno je i podesiti DNS-ove ( primarni i sekundarni ) ako je T-com u pitanju evo ih:
primarni:
195.29.150.3 i
sekundarni:
195.29.150.4

Pa na jednom kompu mozda imas upisane IP postavke, osim ako ti ih nije DHCP dodjeljivao. Prema njima onda se orijentiraj. Default gateway neznam dal je t-comu 192.168.1.1, meni je 192.168.53.254 . Mozes konfigurirat router da ti on dodjeljuje IP adrese i problem ti je rijesen. Ovaj put sam i ja preteknut ;)

što da upišem pod DNS-ove???

DNS na svim kompovima mora biti isti??

što da upišem pod DNS-ove???
- dns1.t-com.hr - 195.29.150.3
- dns2.t-com.hr - 195.29.150.4

DNS na svim kompovima mora biti isti??

ma imam kasada ruter s 4 ulaza problem mi je jedino sa tim IP-evima

a neradi :( :( probao sam što ste rekli sve napravim restartam ruter i kompove ali opet ništa promjenim IP-ove s 192.168.1.1 na 192.168.0.1 i opet restrato ali opet ništa. promjenio sam imena work grupa i računala ali opet ništa :( :( koji ja peh imam. ovo da podržava samo 2 utora za internet sam pretpostavljo. :( :( :(

Kao sto ti je kolega gore rekao kupi switch i ustekaj sva tri.
Pod ipv4 properties podesi da ti sam dodjeljuje ip adrese, (dobit ces ih od dhcp servera).
Kasda router je inace poznat po tome da jako lose radi u lan modu, (ja ga imam i puca na debelo sa 2 pc-a spojena).
Podesi router tako da odes na http://192.168.1.1 (ovo je tvoj gateway) te se logiraj (mislim da je admin0000 i pwd : admin0000, ali ovisi o modelu).
Klikni na "Advanced Setup" te ce ti se sa desne strane otvoriti tvoja podesena spajanja.
Ukoliko nije podesi spajanje na PPPoE.
Potom klikni na "Management" i "Save & Reboot".
2 spojen-a pc-a bi se trebala automatski spojiti na net, za ovog treceg ces trebati kupiti switch pa ga naknadno spojiti ili kao sto je kolega rekao flashati firmware (nisam sa tim previse upoznat).
Btw za spajanje na net koristi Straight-through kabel, koliko sam upoznat crossover se koristi za spajanje 2 pc-a medjusobno, ili spajanje routera, hubova, switcheva međusobno.
pozdrav
imam problem s spajanjem na internet preko crossover kabela. sve sam spojio kako treba (sveukupno povezana 3 koma) te neznam jedino Ip postavke
na netu sam našto da 1 komp (onaj na kojemu je ruter)
pod local Area sam otvorio internet protokol 4 te sam na netu našo da treba pod IP adres napisati 192.168.0.1, subnet marks 255.255.255.0 ni nisam našo što treba pod default gateway dali treba ostati prazno ili....
no za druga računala sam našo da im treba pod IP napisati 192.168.0.2 za jedan a za drugi 192.168.0.3 proba sam ali neče. nalazi lan mrežu ali se na net neče spojiti.
sva računala imaju istu work grupu te se račinala zovu PC1,PC2 i PC3
svo troje računala imaju Vistu
hvala unaprijed