MaciStyle ned 22.11.2015 14:22

Zanima me imali ko problema sa PINGOM u igricama npr kada idem testirati preko speedtest ping mi je 15ms a dok igram 90-ak kontaktirao sam bnet kazu da su provjerili i da je sve u redu kontaktirao igru oni kazu da mi je sve dobro ovo ono da vidim sa svojim internet posluziteljem sada neznan sto da radim

MaciStyle ned 22.11.2015 15:21
Zajeb kaže...

Amo prvo nauci pisat pa onda postavljaj pitanja. Tocka, zarez, usklicnik, upitnik.

Di se nalazi server na koji se spajas ?

Sta dalje server veci ping.

Nerazumijem se u ove stvari pa stvarno nerazumijem i neznam gdje se spajam i gdje to mogu provjeriti. Igrica je league of legends ako to mozda pomogne ili nesto . Skužajte na glupim pitanjima ali se nerazumijem u ovo.

stiffler čet 26.11.2015 13:07
Zajeb kaže...

Promjeni vlasnika racuna. Ako zivis s roditeljima i racun je na mater, nek novi vlasnik bude stari. Tretiraju te ko novog.

U tome slučaju ne ostajem bez linije u ni jednom trenutku?

Koji način je promjene vlasnika, mail ili telefonski se može? I kod promjene autoamtski ide novi ugovor ili ?

jabooka sri 2.12.2015 10:35

Skoro ko i kod mene - komp, dva tabletica i dva moba 😊

Meni je tek prije par dana proradio prikaz prometa na moj.bnet stranici. Ono...najave novu moj.bnet stranicu i onda ona bude neupotrebljiva 6 mj. Lol

A sto se tice mjerenja prometa, dok im to ne proradi kak spada, zbroji si promete na svakom uređaju, znam da je blesavo al nemas alternative. Osim ako se osjecas sretno pa nazovi szk i pitaj ih nek ti ocitaju potrosnju 😄😁😄

vrodic čet 3.12.2015 12:22

Uzeo B.net (Dubrava, KLAKA), isprobaj i kupi (2 mjeseca za probu besplatno).
Dobio Technicolor TC7200.20 modem (DOCSIS 3.0). Taj ima WLAN i Gigabit ethernet portove, te se može spojiti na lokalno admin sučelje i svašta tamo kontrolirati.

Trenutno radi fino na 50/10, ping je 7-8, a navodno ću moći i 120/10 odabrati (samo tog nije bilo u promo ponudi). Vidjet ćemo kako radi navečer i vikendima.

Žao mi je što je regulator HAKOM predvidio da kabelske mogu imati ekskluzivu te ne moraju davati uslugu po veleprodajnim cjenama konkurenciji, tako da mi je kvart već drugi put u zadnjih 10 godina prekopan da bi se postavila tehnički inferiorna tehnologija (trebala je biti optika), ali je ovo trenutno bolje nego prije (VDSL sa maksimumom oko 30/6)..

zbuzanic pon 14.12.2015 15:42

Obzirom da sam od sada u ZG, upiknuo b.net jer ostali ili su skupi ili mi nude brzinu t-com dsl-a. Sve u svemu zadovoljan, 20/5 čistih, nisam još probao žicom, ali pretpostavljam da će žicom ping doći u normalu. Trenutno je malo veći nego preko T-coma (5ms). Wifi je dobar samo za mobitel i ništa drugo :)

ivan599 pon 14.12.2015 23:21

Kako je VIP kupi Amis tako su me poceli iz Amisa zvat da pređem na Bnet pošto je to sve više manje ista fitma tj. pod istom su kapom.

Ponuda ko ponuda je ok daju mi vecu brzinu, zvanje prema vip-u i tomatou ua 0,20lipa tj samo uspostava i pretplata je više nego ok.

Ono što mene zanima a operater mi nije u stanju objasniti je to da se spominje nekakvo bušenje zida da bi se ušlo u moj stan sa koaksijalni kablom.

Kad sam pitaš što kako zašto odgovora nije bilo. Pa me zanima vaša iskustva i što se sve dobiva od oprema ako se uzme paket net + telefon.

I zašto koaksijalni kabel za pocetak i kud ga misle provlacit?

Hvala

Zajeb uto 15.12.2015 00:59

Glavni kabel ide njima do kutije u zgradi. Iz kutije u zgradi se vode koaksijalni kabeli stanova. Posto Bnet radi na koaksijalnim kabelima, a ne telefonskim, taj kabel nekako mora doc do tvog stana i uc u njega. Obicno to bude u vrhu vrata probijena rupa da ude u stan i onda se vodi do mista di ce ti bit telefon, tv i ruter od neta.

broono ned 27.12.2015 19:34

Ekipa molim pomoc,

ne mogu nigdje pronaci pa me zanima da li mogu kupit svoj router i spojit ga da mi radi normalno bnet internet?

Molim vas za konkretni model, jer bih zelio ukinuti stavku najma bezicnog modema/routera od 12,3 kn/mj+PDV!

Ima na njuskalu njihov router za 250 kn, ali me zanima jeftinija opcija...

Puno hvala na pomoci

imported0 ned 27.12.2015 22:40
broono kaže...

Ekipa molim pomoc,

ne mogu nigdje pronaci pa me zanima da li mogu kupit svoj router i spojit ga da mi radi normalno bnet internet?

Molim vas za konkretni model, jer bih zelio ukinuti stavku najma bezicnog modema/routera od 12,3 kn/mj+PDV!

Puno hvala na pomoci

Koliko ja znam možeš, ali moraš paziti jer oni koriste koaksijalni kabel a ne DSL kao ostali poslužitelji.

Matozan pon 28.12.2015 06:51
broono kaže...

Ekipa molim pomoc,

Puno hvala na pomoci

Mislim da je moguće, mada postoji mogućnost da ti neće raditi jer ti Bnet-ovci neće htjeti napraviti konekciju na tvoj modem/router.

Ako imaju svoj onda mogu bez fizičkog dolaska provjeriti kvalitetu linije i veze i raditi online nadogradnje svih komponenti (STB/snimalica/videoteka i sl.).

Ali kao opcija je da na njihov modem dodaš svoj router, mada ako sad napraviš Ugovor dobije i WiFi router u istom uređaju,

tako da se prije svakako raspitaš u SZK-u.

Dumbledore pon 28.12.2015 12:44

Od Bnetove usluge gora je samo korisnička služba. Kako čujem, nije kod svih isto, ja sam nezadovoljan skroz. Često mi zna nestati wifi signala, kako doma, tako i na poslu, ali ajde, da je brz, kao brz je, no problem je kad nešto zapne, ne možeš ih dobiti i užasno su neljubazni. Ne bi preporučija.

imported0 pon 28.12.2015 15:40
Matozan kaže...

Mislim da je moguće, mada postoji mogućnost da ti neće raditi jer ti Bnet-ovci neće htjeti napraviti konekciju na tvoj modem/router.

Ako imaju svoj onda mogu bez fizičkog dolaska provjeriti kvalitetu linije i veze i raditi online nadogradnje svih komponenti (STB/snimalica/videoteka i sl.).

Ali kao opcija je da na njihov modem dodaš svoj router, mada ako sad napraviš Ugovor dobije i WiFi router u istom uređaju,

tako da se prije svakako raspitaš u SZK-u.

Modem nema veze sa nadogradnjama snimalice etc. jer je taj uređaj za tv spojen običnim ethernet kablom na modem, tako da nema veze koji je router.
Ali za ovaj prvi dio šta si napisao se slažem.