Bnet - iskustva općenito ?

Dali je bnet povecao brzine ili je ovo neka greška?
Do kraja godine postupno po kvartovima dižu brzinu sa 8 na 12 Mbps.
Ja svaki dan čekam i provjeravam kad će mi dignuti brzinu na 12Mbps, kad danas jedva imam 1-2 Mbps.
Zovem SZK i pitam u čemu je problem, a oni kažu da sam prekrdašio sa prometom (za 3D korisnike u downloadu je limit 320GB - fair use).
O tome me nitko nije obavijestio, a nisam ni vidio takvo ograničenje u Ugovoru (ili je možda negdje pisalo sitnim slovima pa sam previdio).
I sad moram čekati do kraja mjeseca da mi vrate brzinu.

Kud si uspio skucati 320GB? Bekapiraš Internet?

Imao sam 587 GB prometa zadnjih mjesec dana.
Da skidam Internet za Back-up.
Ma kupi se toga za čas ne bi vjerovao, par 1080p filmića i već sam prošao limit.

diglo i meni brzinu u splitu

bemti ja znam prosjecno radit bez problema 500g pa nisam imao problema sa obaranjem brzine...

Pa 320 i nije neki 'wow' score.
Ja s relativno prosječnom brzinom ( 5Mb ) uredno utućem 400 - 450 mjesečno.

@thuglife bas to meni kad je buraz bio na mom netu natukli smo zajedno preko 1t i nije bilo nikakvi problema sa brzinom....

Brzina mi navecer uvijek padne.
Evo kako to sada izgleda
http://www.speedtest.net/result/1652739828.png
Najgore mi je bilo kada su mi brzinu spustili na 2.
Internet promet mjesecno ne prelazi 100gb,nekad ne predem ni 20, a svejedno mi svaku vecer ubiju brzinu. :(

ne ubijaju ti oni namrjerno brzinu... Jednostavno mreza nije u mogunosti podrzat veci broj korisnika .. Tako kad je opterecenje vece pada brzina....

Meni u RI još nisu digli.. a i ne žuri mi se, 8mbit mi je dovoljno, pogotovo jer nemam šta skidat jer mi je storage HDD krepo.

Dumb pitanje, ali dali ce oni dolazit u kuce? Zivim u predgradu ZG-a prakticki ( Lucko ) po nekoj logici nemogu doc jer bi trebali sve furat tam pa sam u obzir idu provajderi koji preko telefonske zice idu jel tak?
Gadi mi se t-com, prije sam bio na b-netu i imao sam 4 mbit pa su digli na 8 i onda sam se preselio, eto sad vam digli na 12 ( me jelaous )

Pa 320 i nije neki 'wow' score.
Ja s relativno prosječnom brzinom ( 5Mb ) uredno utućem 400 - 450 mjesečno.
A što skidate? Ja ne znam ni što bih skidao. Poneka 720p serija i to je to, al' nikako ne stignem 320GB....

Osijek
samo od kad su mi povećali brzinu često se događaju prekidi interneta što mi se prije nije nikad događalo...
ima li još netko takvih problema od povećanja brzine?

Samo da pitam ove kojima se brzina povećala. Jeste li trebali restartati modeme, je li doslo do prekida interneta na par minuta?

Osijek Tvrđa.
Jos nisu nista digli. Brzina je dosta nestabilna cak i sada.
Sve u svemu zadovoljan sam s B-netom.

Samo da pitam ove kojima se brzina povećala. Jeste li trebali restartati modeme, je li doslo do prekida interneta na par minuta?
ne, iz čista mira se digla

Do kraja godine postupno po kvartovima dižu brzinu sa 8 na 12 Mbps.
Ja svaki dan čekam i provjeravam kad će mi dignuti brzinu na 12Mbps, kad danas jedva imam 1-2 Mbps.
Zovem SZK i pitam u čemu je problem, a oni kažu da sam prekrdašio sa prometom (za 3D korisnike u downloadu je limit 320GB - fair use).
O tome me nitko nije obavijestio, a nisam ni vidio takvo ograničenje u Ugovoru (ili je možda negdje pisalo sitnim slovima pa sam previdio).
I sad moram čekati do kraja mjeseca da mi vrate brzinu.
Evo danas je i kod mene (Staglišće/Jarun) osvanulo dizanje brzine bez obzira što su mi bili ograničili brzinu na 2Mb/s (radi prekoračenja fair use-a).
Podaci sa Speedtest.net sa uključenim torrent klijentom koji skida i dijeli.
Ping: 6ms
Download: 11.51Mb/s
Upload: 1.11 Mb/s

piydu materinu digli brzine a veceras ping opet katastrofa, na speedtestu ping 50 , battlefield neigriv, a sve pogasia , resertira ruter, nista ne pomaze mater im pokvarenu -.-

Ja sam odustao od online igara navecer jer jednostavno nema ni smisla pokusavat.
Sta da ti kazem,igraj preko dana dok se sve ne stabilizira ....

Koliko vidim nisu samo povecali download nego i upload :) http://www.speedtest.net/result/1657122830.png ovo mi je neki prosjek od kako su povecali brzine, samo sto sada imam jedan problem, cinimi se da im je net dosta nestabilniji ili je do mene nesto, uglavnom, net mi se dnevno po 3-4 puta zablokira tj. nestane ga na kratko vrijeme cca 3-4 minute, a kada sam imao brzinu 8Mbps u godini dana nisam imao ni jedan prekid veze dok sam sada u ovih tjedan dana imao ukupno gledano preko 20 puta najmanje :(
Inace imam jos jedan problem, unatoc brzini od 12Mbps hd video na jutubu mi se uzasno sporo loada, tocnije kriminalno, mislio sam da mi je do browsera pa sam probao i ostale ali isti je slucaj sa svima, wtf?

Dizanje brzine i gomilanje preplatnika na postoječu strukturu samo će pogoršat stvari,a trebali bi spuštat brzine jer se povečava broj korisnika.

Treba pričekat sad 31.12 da svima povečaju brzine i da se sve malo stabilizira, makar meni veza ni jednom nije pukla, a navečer ping oko 9 ms, DL 11.88 do 11.71, jedino je UL oko 1.15

Koliko vidim uglavnom Osijek, Split i možda 1 kvart ZG ima nove brzine, kad se još ostatak korisnika okači na "novu, improved" mrežu, dakle oko 50-100 tisuća njih, bit će zabavno (većina korisnika je na 8mbps, sad budu dobili 50% bump). Toliko od mene, nadajmo se najboljem ali po power readings-ima od mog modema i pingu ja se ne nadam nečemu drastičnom.

kolki je tebi transmit i receive power level ?

Erm, kako je meni reklo kad me nazvalo, to bi trebalo ići ovako : Korisnici sa 16Mbit, capiranje na 640 GB prometa. Korisnici sa 8 Mbit capiranje na 540 GB prometa. E sad. To je sve lijepo , divno i krasno, ali to se NE SPOMINJE u korisničkom ugovoru koji ja imam niti jednom riječju.
A i od tih 16 MBit- a upravo sad gledam u 4.48 /sec što je više nego poražavajuće za njih. Polagano mi ide na jetru da panika počne oko 15:00 kad brzina kihne na oko 8-10 MBits, a oko ovog vremena je takva krama da nemoj niti pokušavat igrat nešto online, samo čitat mail.
Nešto sam slušao ove iz HAKOM-a po tom pitanju. Jer stani malko, em će me capirat, i onda još od tog cap-a neću vidjet nit pola. Zaboravite "fair usage" - takategorija ne postoji u ugovornim odnosima. Ali zato postoji kategorija - platio sam 16 - i 16 ću imati , ili mi naplatite onoliko koliko mi isporučujete. Prema Zakonu o uzajamnim odnosima, koji bi ipak trebao biti "jači" od nekakvih internih dokumenata neke firme. Meni ugovor ističe. A znate što je najžalosnije? BNet je još mila majka za ostale "providere" koji bi se tako mogli nazvati jedino u Biafri ili Nigeriji. Pošto je golub listonoša brži... Dakle, nemaš baš puno izbora. Ako slože mrežu napokon kako treba da nema večernjih zagušenja, još uvjek nemaju konkurencije.. Jer svatko tko Vam kaže da bakrena parica u Zg može podnijeti 16 MBit - taj laže ili radi za Mudrinića. Što ti je isto, hehehe. Nema nitti teoretske progurat kroz bakrenu paricu (osim ako ne živiš U centrali, a DSLAM ti je jastuk) više od 11.888 Mbits....Sve ostalo je lažno reklamiranje - i nikom ništa. Vani bi ih odrali do gole kože sve zajedno radi toga , i tužbe bi se mjerile tisućama korisnika. ali vidiš, to područje EU ne dira, sve opet zahvaljujući D-comu, pardon T-comu. Fuj.

downstream level 12.5 dBmV
upstream 38.7 dBmV
kolki je tvoj?
Sretniče, tebi su već povećali brzinu! :)
Ako nisi siguran, provjeri ovdje: speedtest.net pa nam pošalji rezultate.
Btw, koji si kvart?
Jesu li vama ostalima povećali i koji ste kvart ako jesu?