Skillzor70 uto 23.12.2014 00:37

Pozdrav, trebala bi mi antena koja bi se spojila na komp i lovila moj ruter, susjedov, te gradski wi-fi sa solidnim signalom. Trenutno imam TP Link TL-WN7200ND i pre slaba je, trebao bih nešto duplo jače ako ne i više od duplo, cijena nije problem kao ni veličina uređaja.

Sum_of_all_fears uto 23.12.2014 11:04

Nije problem primiti signal (tanjur od satelitske + kantena ima domet od oko 1.5km u idealnim uvjetima) ali je problem hoće li druga strana primiti tvoj "odgovor", tj. je li taj susjedov AP ili gradski AP imaju dovoljno dobre antene.

Možeš pokušati (posudi od nekog, složi kantenu, makar privremeno) i vidi jel ima napretka. A ova linkana na njuškalu od 6W je kao prvo zabranjena (ne znam kako ju je uvezao kad je ograničenje 150mW) a kao drugo, ima antenicu od 18db. Slabo.

Skillzor70 čet 25.12.2014 12:14
Sum_of_all_fears kaže...

Nije problem primiti signal (tanjur od satelitske + kantena ima domet od oko 1.5km u idealnim uvjetima) ali je problem hoće li druga strana primiti tvoj "odgovor", tj. je li taj susjedov AP ili gradski AP imaju dovoljno dobre antene.

Možeš pokušati (posudi od nekog, složi kantenu, makar privremeno) i vidi jel ima napretka. A ova linkana na njuškalu od 6W je kao prvo zabranjena (ne znam kako ju je uvezao kad je ograničenje 150mW) a kao drugo, ima antenicu od 18db. Slabo.

Mozes preporucit nesto bolje onda? Ja i sada lovim sve sta bih htio ulovit, ali signal je veoma slab. Moj modem je udaljen oko 8metara od kompa između njih su 3 zida(3 prostorije) i dobijem 4 crtice od 5, susjed je udaljen oko 40m od moje kuce i dobijem 2-3crtice od 5, a lokalni Hotspot je uvjek na 2crtice od 5 i na njemu cesto nestaje internet puca veza. Pa bi htio barem jacu antenu za 1-2crtice, da imam 5 doma 4 susjed, 3-4 Hotspot.

jozef ned 28.12.2014 10:13
lmutak kaže...

Noob pitanje:frend nema net,ja bi mu dao stari router,e sad jel se moze router iskoristit da samo hvata wireless signal od pivnice prek puta (za koju ima sifru)?

Ovisno o tipu rutera. Za neke postoji 3rd party firmware koji ih pretvara u wireless adapter/extender. Provjeri koji ruter imaš pa potraži tutorial online.