BMT pet 21.3.2025 09:13
Tirkiz kaže...
ivrabec985 kaže...

Ako je netko u slicnoj situaciji kao ja...dobio sam odgovor od HAKOMa

"nastavno na zaprimljeni upit ističemo kako operatori sukladno važećim propisima nemaju obvezu pružanja svojih usluga putem infrastrukture drugih operatora, već isto ovisi o poslovnoj politici svakog pojedinog operatora."

Mene su kolege uvjeravali da ako jedan operator udje optikom u zgradu da mogu 100% uzeti usluge drugog operatora, ali ocito nije moguce u mom slucaju.

Radi se o novoj zgradi, 27stanova, u koju je A1 usao optikom.

Svi oni reknu da može bilo tko preko bilo koje infrastrukture ali "zaborave" napomenut da drugi operatori obično unajme tuđu infrastrukturu tek nakon prvih godinu-dvije od uvođenja optike.

A ako drugi operatori ne vide zaradu u tome ili im je najam infrastrukture preskup, neće niti nikada unajmiti pa ostanete osuđeni na samo jednog operatora - onog koji je i uveo optiku.

Zbog toga ja upite ne postavljam usmeno nego pismeno, pa kad nešto nije onako kako mi je rečeno, onda o vlastitu trošku ispravljaju greške.

ElPrezidente17 čet 3.4.2025 19:13

Pozdrav ljudi,

Konačno mi je provučena A1 optika, u paketu 300/150. Žičana brzina je odlična no WiFi je kriminalan. Pretpostavljam da je do ZTE routera. Ima li smisla kupiti bolji router te ga bridegati te je li ovaj ZTE zaključan?

ivic55 čet 3.4.2025 22:46

Koji mobitel, laptop, komp koristis? Koja WiFi frekvencija 2.4 Ghz ili 5? Kroz koliko zidova mjeriš ili uz sami ruter?

Svaki mobitel na 5 GHz bez problema bi povukao 300, već jedan zid između može prepolovit brzinu.

AF139 pet 4.4.2025 00:50
ElPrezidente17 kaže...
Pozdrav ljudi,

Konačno mi je provučena A1 optika, u paketu 300/150. Žičana brzina je odlična no WiFi je kriminalan. Pretpostavljam da je do ZTE routera. Ima li smisla kupiti bolji router te ga bridegati te je li ovaj ZTE zaključan?

Brzina iz A1 "paketa" 300/150 je za LAN (duplex) priključke , a kod WIFI imaš half-duplex i ovisnost o broju korisnika i smetnji na freq. kanalu i prepreka zbog čega se brzina prometa data podataka smanjuje. Radna brzina na 5GHz može biti max. tj. ugovorenih ~ 300Mbps ako je samo samo jedan korisnik spojen na ruter dok na 2,4GHz neće biti veća od ~ 150 Mbps.

ElPrezidente17 pet 4.4.2025 08:32

Probao sam na raznim uređajima, problem je što je signal postavljen na auto a većinom mi prebacuje na 2.4ghz. Trenutno iz nekog razloga ne mogu ući u postavke routera i maknut auto prebacivanje. Ali u prostoriji gdje je router bez prepreka mjeri mi oko 70-80mbps. Zato baš razmišljam o nabavci boljeg routera zbog WiFi signala. Jer sam prije imao tcomov arcadyan router koji je bio WiFi 6. I bio je puno stabilniji što se tiče signala ( doduše manja brzina). 

the chosen one07 pet 4.4.2025 10:18
ElPrezidente17 kaže...

Probao sam na raznim uređajima, problem je što je signal postavljen na auto a većinom mi prebacuje na 2.4ghz. Trenutno iz nekog razloga ne mogu ući u postavke routera i maknut auto prebacivanje. Ali u prostoriji gdje je router bez prepreka mjeri mi oko 70-80mbps. Zato baš razmišljam o nabavci boljeg routera zbog WiFi signala. Jer sam prije imao tcomov arcadyan router koji je bio WiFi 6. I bio je puno stabilniji što se tiče signala ( doduše manja brzina). 

Ako ti je samo problem u WiFi signalu tj. router ti je ok za tvoje potrebe, tada si nabavi samo jedan (ili više) Wifi AP-ova (access point).

U tom slučaju WiFi na HT routeru isključiš, pored routera ili gdje već želiš pozicioniraš novi AP i LAN kabelom uštekaš u HT router. Router će i dalje odrađivati sav posao što se mreže tiče osim WiFi-a koji će preuzeti novi AP.

Broadwell pet 4.4.2025 13:03

Može samo pitanje za korisnike A1 TVa, jel imate mogućnost teleteksta, i preko njihovog uređaja i preko aplikacije? I jel se može izvesti da mi je recimo router na katu, a njihov TV uređaj u prizemlju spojen žično na neki mesh uređaj? Ako se ne varam kad se uzme GigaNET, u paketu daju router i još jedan mesh uređaj, jel znate možda koje modele?

Orwandill uto 8.4.2025 06:36

Refresh ponude A1 fiksnog neta:

Trenutno je još uvijek u cjeniku ponuda za postojeće i nove korisnike koja nudi prvih 13 računa po 0.10€, i vrijedi za sve fiksne pakete u A1 ponudi. (Ako se uzima veći paket, obično bude dosta povoljnije ovo nego npr. uzeti PS5 na 50% popusta za Božić)

Dakle,

MegaNET

MegaNET i TV

MegaNET, TV i fon

GigaNET

GigaNET i TV

GigaNET, TV i fon

Dodatno uz to, može se dobiti STB za TV besplatno kroz svih 24 mjeseca ugovorne obveze, za nove korisnike + vaucher od 50€ (vjerojatno za Konzum) za postojeće i nove, ako imate barem jednu mobilnu liniju na A1 pretplati.

Tako da imate to u obziru kod spajanja novog priključka i produljenja postojećih ugovora.

A1 cjenik trenutni -> kliknete na aktualni cjenik lijevo u padajućem izborniku.

Ako krenu sa lovačkim pričama, pošaljite mail na sluzba.za.korisnike@A1.hr i ubacite slike ispod, pisani trag se rješava prioritetno :).

Primjer maila:

"Poštovani,

trebao bi (produljiti ugovornu obvezu/ugovoriti novi) za fiksni internet, s obzirom da uskoro ističe.

Ime i prezime:

OIB:

Poziv sa računa:

Adresa:

Sukladno Vašem aktualnom cjeniku, želim iskoristiti promo ponudu koja se nalazi na stranicama 33. i 34., a cjenik i slike dostavljam ispod.

Želim napomenuti kako je u trenutku slanja ovog upita aktualan upravo cjenik koji se nalazi u privitku.

Ljubazno molim da me kontaktirate ovim putem, ili na broj mobitela _______.

Srdačno,

Jadranko

"

gamer001 uto 8.4.2025 11:58
Orwandill kaže...

Refresh ponude A1 fiksnog neta:

Trenutno je još uvijek u cjeniku ponuda za postojeće i nove korisnike koja nudi prvih 13 računa po 0.10€, i vrijedi za sve fiksne pakete u A1 ponudi.

A1 cjenik trenutni -> kliknete na aktualni cjenik lijevo u padajućem izborniku.

...

"

Jos na istom mjestu nadite na dnu "Opcija Giga" i trazite ih uz MegaNET da vam aktiviraju brzinu 1000/500 mbps (odnosno 1000/100mbps za kabelsku infrastrukturu sto je jos vaznije) i na konju ste.