Periferija

Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Sil ned 30.12.2012 11:25
metallic kaže...

Dobro jutro. Trebam savjet o steelseries sensei raw mišu, neka iskustva s njim ili kakvu ocjenu. Imam logitech mx 1100, miš je stvarno ok, ali mi ne paše njegova ergonomija. Mislim da bi mi bolji bio neki simetričnog oblika. Uglavnom potrošio bi oko 400kn... ako imate neki savjet ili drugu preporuku, slobodno.

Prvo što ćeš primjetiti kod Senseia nakon prelaska sa MX1100 je razlika u težini. Sensei spada u kategoriju lakših miševa. Znači, ako ti više odgovaraju teži miševi, onda Sensei nije dobar izbor. To je u principu jedina stvar koja bi mogla biti problem. Za sve ostalo imam samo riječi preporuke - precizan, bez obzira na simetričnost, ergonomija je dobro pogođena, dobre tipke, pogotovo scroll, ok driveri... Inače, kod mene osobno je najbolji pokazatelj da kad kupim nekakav komad hardvera i poslije uopće ne razmišljam o nadogradnji istog ili zamjeni, onda mogu reći da sam napravio dobar izbor. To se između ostalog odnosi i na Sensei.

Haf932 ned 30.12.2012 13:00
metallic kaže...

Dobro jutro. Trebam savjet o steelseries sensei raw mišu, neka iskustva s njim ili kakvu ocjenu. Imam logitech mx 1100, miš je stvarno ok, ali mi ne paše njegova ergonomija. Mislim da bi mi bolji bio neki simetričnog oblika. Uglavnom potrošio bi oko 400kn... ako imate neki savjet ili drugu preporuku, slobodno.

Ako mozes , zaleti se do Linksa i isprobaj Sharkoon Darkglider !

Ficho28 ned 30.12.2012 16:23
metallic kaže...

Thumbs up za informacije o tron mišu. Pogodili ste, nisam tron fan, nisam ni film pogledao. {#}

Ipak ću ga zaobići. Koji bi vi preporučili osim darkglidera i sensei raw..?

CoolerMaster Sentinel Advance 2

Tyberius_Prime uto 1.1.2013 20:26
Ficho28 kaže...
Frend me danas nazvao i pita me dal da mijenja svojeg coolermaster storm sentinel advance v2 misa za roccat kone+? sta vi mislite? ja sam mu rekao da cu pitat na forumu ljude pa cu mu sutra javit

Ja bi odmah zamjenio. Sentinel je dobar mis ali kone+ je jedan od najboljih.

191x7 uto 1.1.2013 21:12
Ficho28 kaže...
Frend me danas nazvao i pita me dal da mijenja svojeg coolermaster storm sentinel advance v2 misa za roccat kone+? sta vi mislite? ja sam mu rekao da cu pitat na forumu ljude pa cu mu sutra javit

Naravno da NE MIJENJATI. S konja na kvarljivog magarca...

njezic čet 3.1.2013 12:06
metallic kaže...

To je fantastična cijena - 399kn (sniženje) za Miš Razer Tron + Podloga Tron, isto sam kupio prije stanovitog vremena u Konikomu (Citycentar) na sniženju Razerovih proizvoda.

Taj miš se izvrsno ponaša na spomenutoj podlozi, strašno je precizan, lagan i savršeno klizi po tron podlozi. 

Imam tu kombinaciju na jednom od gamerskih računala više od godinu dana i prezadovoljan sam, baš se koristi za opaki gaming i nije s njim bilo nikakvih problema, nožice se skoro nisu ni počele trošiti. Kabel od miša je također vrlo kvalitetan i lagan, tako da ne stvara otpor prilikom rada s mišom.

Inače, svi miševi od Razera koje imam ili sam koristio su izuzetne kvalitete i nisam imao nikakvih problema ili zamjerki.

Miš Tron na prvi pogled izgleda kao igračka, ali je vrlo kvalitetno napravljen. Ponavljam, tu je vrlo bitno da dolazi i podloga s njim, jer se vrlo dobro ponaša za njoj a ostavlja i svjetlosni trag. Takva Tron kombinacija miša i podloge je koštala i 1000kn, pa se ovo sigurno isplati.

Ovaj video dobro opisuje kako to izgleda, s tim da prezentatorica nije imala priliku koristiti miša duže vrijeme za gaming pa izvlači neke uvriježene gaming fraze koje baš ne drže vodu (glatka površina, oštri rubovi, čuje se zvuk kod paljenja računala i sl.)...  

http://www.youtube.com/watch?v=1-XnvgaK6AU

CyberDemonVZ čet 3.1.2013 12:58

Mislim da na temi nije bilo:

Ako novac nije problem, koji je po vama najbolji mis? Ergonomija, kvaliteta senzora, dodatne tipke, softver..  Po cemu god zelite :)

Ja na zalost nisam isprobao puno miseva, mozda 5-6 i vidio sam da mi se svidjaju veliki i visoki misevi.

Npr Logitech MX1000. I kad sam kasije isprobao G700 vidio dam da mu je jako slican, iz prve mi se dopao i uz malo stednje sam si ga priustio.

Tako da ja trenutno imam mis za koji mislim da je najbolji na trzistu {#}

Odlicna ergonomija, koliko vidim po netu ne bas savrsen senzor, al ipak pri vrhu, super softver (osim zadnjeg LGS-a kojeg su malo usrali), jako puno dodatnih tipki, za mene savrseno razmjestenih.

BannedOnThisForum pet 4.1.2013 11:26

Ovako ljudi, treba mi miš maksimalno $90

Sad, treba mi da je neki sličan Razer Taipanu što se tiče dizajna, nešto slično Feenix Nascita (slika u prilogu), međutim taj ljepotan je out of stock na njihovoj stranici a na ebayu ga nisam nigdje mogao naći. Sad da li ima neko neku preporuku, da su slične građe i da su kvalitetni.

etnes pet 4.1.2013 14:11
BannedOnThisForum kaže...

Sad, treba mi da je neki sličan Razer Taipanu što se tiče dizajna, nešto slično Feenix Nascita (slika u prilogu), međutim taj ljepotan je out of stock na njihovoj stranici a na ebayu ga nisam nigdje mogao naći. Sad da li ima neko neku preporuku, da su slične građe i da su kvalitetni.

Zakaj ne uzmeš samog taipana?!

BannedOnThisForum pet 4.1.2013 14:36
etnes kaže...

Zakaj ne uzmeš samog taipana?!

Jer je skup.

etnes pet 4.1.2013 15:22

ček tu mi nekaj nije jasno. napisao si "..neki sličan Razer Taipanu što se tiče dizajna, nešto slično Feenix Nascita ..."

taipan je simetričan miš, a feenix je za dešnjake, pa mi nije točno jasno kakvog oblika treba biti miš. što se tiče feenixa, mislim da mu je darkglider jako sličan, pa si pogledaj malo njega (košta oko 400kn). ako tražiš simetričan miš, imaš logi g300, te steelseries kinzu, kana, sensei raw... 

darko099 pet 4.1.2013 16:00

Napiso sam ti vec u LoL temi, ali opet cu rec Deatahdder ti je perfektan mis, neznam dal se ostali slažu al ja mislim da ti je to bestbuy (cak imas i CLG.eu edition ako si njihov fan {#}), a ako neces Deathadder probaj sa Steelseries Ikari laser isto fin mis za desnjake...

Haf932 pet 4.1.2013 16:07

Sharkoon Darkglider je skoro isti ko taj Feenix Nascita , neznam ko je koga tu kopiral !