Periferija

Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Dag sri 19.3.2025 00:19

Ako netko kupuje tipkovnicu Epomaker trenutno ima spring sale, ima stvari po dobrim cijenama, npr. Leobog Hi75 ispada 47US$ za kit ili 62 US$ za sastavljenu, Tide 65 ili 75 isto oko 60 US$..., uglavnom ako kupujete isplati se baciti oko. 

Tincha čet 3.4.2025 09:19

Pozdrav,

trebam preporuku za kvalitetnu, uredsku tipkovnicu;

HR znakovi, bežična, full-size i pozadinsko osvjetljenje tipki od obaveznih zahtjeva, neobavezno bijela/siva boja.

Neće biti korištena za gaming niti za neko ekstra, novinarsko tipkanje, ali važno mi je da bude kvalitetna.

DukeOs sub 5.4.2025 13:29
Ćoby uto 15.4.2025 20:38

Pozdrav...trebala bi mi preporuka za tastaturu, kao i kolega iznad, gaming i office...koristim Redragon Vata zadnjih nekoliko godina ali je užasno glasna i tipke su mi čudne...do 70-80 eur, obavezan numpad. Također, samo trgovine u DE. Hvala unaprijed :)

big smoke čet 17.4.2025 20:08

Nakon 6 godina prešao sam s Roccat Suore FX na Keychron V6 Max (Gateron Jupiter Banana switchevi).

Uzeo sam s Ekupi (UK ISO s HR znakovima).

Mislio sam uzeti sa Keychron.de pošto je bila nekih 105-110€, mislio sam da će shipping biti nešto sitno no na kraju je konačna cijena bila 160€.

Išao sam više iz očaja vidjeti kakva je ponuda bila kod nas, srećom naletio sam na Ekupi gdje me ispala 130€.

Prvobitno sam se dvoumio između V6 Max i K10 Max no na kraju je presudilo što je V6 Max bila dostupna kod nas.

Osim Suore FX nisam koristio neke druge mehaničke tipkovnice, ali kad usporedim V6 Max s Suorom FX, meni osobno je razlika nebo i zemlja, neusporedivo bolji osjećaj.

Čak je buraz kojem je generalno tehnika bacanje novaca rekao da je sami osjećaj fenomenalan i da vrijedi tu lovu.

Obzirom da mi je prvobitna namjera bila uzeti sa Keychron.de, slao sam mail Zoni tampona u vezi dotiska, dotisak na PBT keycapse traje nekih 20-tak minuta te je cijena 20€+ PDV za naše znakove.

Mislim da ću za posao uzeti neku Akko ili Aulu i da ću njima odfurati na dotisak HR znakova.

Nadam se da će me dobro služiti obzirom da me je Suora FX krenula zajebavati nakon nekih 10 mjeseci s double typingom i sličnim problemima.

Wiz3m4n jučer 12:56

Tipkovnicu koristim out of the box u Pc modu, bez ikakvog softwera i konfiguracije tako da ti ne znam odgovoriti na to pitanje....prosto sam jednostavan korisnik i izbjegavam bilo kakve komplikacije i dodatna nepotrebna podešenja