Switch ned 12.5.2013 11:42

Prvo da napomenem da se u laserske printere uopće ne kontam. Nemam pojma koje su njihove boljke, kolko se može isprintati stranica sa jednim tonerom, jel se isplati puniti tonere (koliko je to uopće dobro za printer), kupovina zamjenskih tonera itd. pa bi mi tu bilo kakav savjet dobro došao.

Pošto sam sad u poslu sa legalizacijom, printam tjedno oko 400-500 stranica. I zato mi treba neki printer koji je brz, precizan i količinski može isprintati dosta sa jednim punjenjem. 

Frend mi je rekao da sad ima tih laserskih printera već od 500kn, pa mi je zapeo za oko ovaj model HP Laser Jet koji košta 750kn. Printa nekih 20 str/min, no to original punjenje je dostatno za 700stranica. A novi original toner košta preko 500kn. Vidim da ima zamjenskih tonera koji su oko 230kn no jel to valja i jel dobro za printer?

No za oko mi je zapeo još jedan model, nije laserski, Epson L110 koji je 1300kn. Neka nova super sexy tehnologija. Printa 27 str/min crno bijelo i tako može isprintati 4000stranica. A u boji 6500str. I što je još najbolje tinta se super lako nadopunjuje i košta samo 60kn.

Po svemu nabrojanom ovaj Epson je way to go ili?

Wolverine ned 12.5.2013 11:59

laserski printeri ti obično dolaze sa tonerom koji je dostatan za manji broj stranica, a toner koji kupiš posebno ima veći kapacitet.

zamjenski toneri za laserske su drugačija priča nego za tintne pisače zbog različitog načina ispisa, jer kod tintnih se pisača može začepiti glava za ispis kod nekvalitetne tinte

taj epson je interesantan i čini se kvalitetan. s tim vanjskim tankovima se može lako nadopunjavati tinta. ja koristim epsonove printere za ispis fotki i odlični su. čak i epsonovi multifunkcionalni printeri daju dobar ispis s originalnim tintama

Don Kihoty ned 12.5.2013 12:13

Tjedno tako puno stranica - zaboravi na tintni pisač, bankrotirat ćeš zbog cjene ispisa.

Za tebe je ovaj Canon LBP6310dn.

Tehnički podatci - ovdje.

Najbitnije od svega je šta ga možeš koristiti u mrežu, ima automatski duplex (obostrani ispis)

te ima paper feeder koji se može proširiti. 

Za njega imaš zamjenski toner od Orinka - provjereno dobar toner,

za 6500 stranica - CRG719 HI. Obavezno oznaka HI na kraju radi većeg kapaciteta.

Dobra stvar ti je kada mjenjaš taj toner - mjenjaš i bubanj. Kod jeftinih laserskih ti je bubanj

odvojen od tonera, a kada bubanj ode u vječna lovišta, plaćaš ga po 500kn i više.

A ovdje ga sa zamjenskim tonerom dobiješ džabe.

Don Kihoty ned 12.5.2013 12:15
Switch kaže...

Printa 27 str/min crno bijelo i tako može isprintati 4000stranica. A u boji 6500str. I što je još najbolje tinta se super lako nadopunjuje i košta samo 60kn.

Po svemu nabrojanom ovaj Epson je way to go ili?

Epson laže - samo Canon se drži novog standarda u brojanju stranica po minuti.

Ova Epsonova brojka je broj PRAZNIH stranica koje on može provući kroz mehanizam u jednoj minuti.

A stvarni broj bi bio max 5-6 stranica u minuti, a za boju možda 2 ili 3.

Epson no way to gogo.

Switch ned 12.5.2013 12:39
Don Kihoty kaže...

Tjedno tako puno stranica - zaboravi na tintni pisač, bankrotirat ćeš zbog cjene ispisa.

Pa taj epson ima tintu za 60kn i po njhovim specifikacijama jedno punjenje je dostatno za 4000str. A za ovo što ja radim možda i više bude jer su ovo sve nacrti gdje nema puno teksta.

Ovaj Canon mi se ne čini loš uopće. Samo ne znam gdje ga uzeti tu u osijeku osim preko neta, a isto tako i tintu.

Don Kihoty ned 12.5.2013 13:03

Iskreno, sa 70ml ne vidim teoretsku šansu da se može ispisati 4000 stranica,

osim ako je to ona Epsonova - naslov i 3 reda, onda možeš napraviti i 100.000 stranica

sa 70ml.

Ali računaj sušenje pri nekorištenju printera, čišćenje glave gdje epson tu boju

popije kroz 10 čišćenja, stvarno su neučinkoviti sa tim.

Evo sa Canonom bi ti procjenio, sa nekih 10ml možeš napraviti cca 200 do 300

stranica teksta, sve ovisi dali printaš odmah ili svaki dan po malo,

dakle sa 70ml max maxeva 2000 stranica, nikako 4000 stranica,

OSIM ako Epson misli na DRAFT ispis - ali tu je najslabiji otisak sa najnižom kvalitetom.

Optimum sa 70ml mislim da je oko 1500 stranica, ne više.

S tim da ti se laser ne može posušiti, nema čišćenje glave, ispis je uvjek savršen,

kada promjeniš toner, mjenjaš i bubanj, brzina ispisa i još mnogo mnogo prednosti.

Nedostatak je što nemaš ispisa u boji. Ali to je ujedino i njegova prednost.

Kod Epsona ako nećeš koristiti boju na redovnoj bazi - posušit će ti se,

pa opet imaš samo crni ispis.

Ne vidim ni jedan ozbiljan razlog za 500 stranica tjedno i tintni pisač,

osim da baš mora biti u boji. A i tad bi si uzeo nekakvog Canon tintnog,

ili nekakav skuplji laser, da mi toneri budu jeftiniji.

Switch ned 12.5.2013 15:36

Odustajem onda od Epsona. Sad jedino koji uzeti laserski. Gledam tog Canona i nije baš dobavljiv. A tamo di je, je preko 1400kn.

Jel u redu uzeti onaj HP koji sam ja linkao na početku? Vidim ima i za njega taj Orink zamjenski toner za samo 139kn. Link

Don Kihoty ned 12.5.2013 15:59

Kod tih jeftinijih printera moraš znati da ti je bubanj fiksan, dakle mjenjaš samo toner.

A bubanj će ti kroz 5000 stranica već biti na pol puta, sa 10.000 stranica je uglavnom vrijeme

za novi, jer će ti mrljati rubove, ili imati crte po cijelom printeru.

Umjesto tog HP-a, ako želiš jeftino riješenje, opet ti je bolji izbor Canon:

Canon LBP6020

Toner:

CRG725

To je toner i za određenu HP seriju printera, jer im Canon radi mehanizam i tonere.

Recimo isti toner koristi i HP:
HP printer LaserJet Pro P1102 

Dakle oba su ti super. Ali Canon je Canon.

I imaš još jedan dobar, s tim da mu je toner za 1500 stranica i košta malo više,

ali ti je to 3-in-1:

Samsung printer SCX-3405

Sad ne znam dali ti treba skener i fax uređaj, ali ako da - ovo je dobra kupnja.

Ako ne, onda ili Canona ili HP-a za male novce. 

Moj glas Canonu, samo pazi, ako ćeš printati 500 stranica tjedno, imat ćeš brzo poderan bubanj,

pa ti je onaj skuplji Canon sa početka priče bolji izbor.

Svi koji su ti toga tipa su:

LBP6310dn <- moj favorit 1

LBP6670dn <- moj favorit 2

LBP7660Cdn - Laser Color sa zamjenskim tonerima

Sretno sa nabavkom. 

O B O ned 12.5.2013 16:05

Ajd kihoty nemoj baš kakat da će se zasušit glava ako se neprinta na dnevnoj bazi, dovoljno je makar jednom mjesečno i nebu se zasušilo, a ako se koristi orginal tinta onda garancija uključuje i zaštopane glave. Imam epsona (sx218) pa znam, i po ljeti najmanje sam printo i nije se zasušila glava a bila je pauza i po 2 mjeseca bez printanja. E sad neću reć da nema problema sa tim tintnim printerima. ovo je novo što su uveli sa odvojenim spremnicima, neračunajući kineski ciss, i nevidim na netu baš iskustva s ovim novim sustavom. Kako sam reko već, najveća prednost je jeftina orginal boja i garancija koja golazi sa korištenjem orginal boje.

S ovim drugim se slažem, ako treba printat velike količine, a netreba printer u boj, uvjek po meni laserski ima prednost.

mario.L_hr ned 12.5.2013 16:08

Ja sam (u uredu) naučio na teži način ali sam ipak naučio. Mijenjali smo printer za printerom (svi su počeli rikavati nakon par tisuća isprintanih stranica u kratkom vremenu). Rješenje našeg problema je najam multifunkcijskog printera (copy/print/scan/fax). U uredu imamo dva komada Canon iRC 3380 jedan ima dvije ladice za papir (A4 i A3) a drugi ima 4 ladice za papir (2 x A4 portrait, 1xA4 landscape i A3). U ugovoru imamo 10.000 kopija mjesečno, kompletan servis i sav potrošni materijal je u obavezi davatelja usluge (u našem slučaju Kopitehna koju toplo preporučam). Otkada smo ih nabavili nemam nikakvih problema vezanih uz printere. Samo trebam paziti da papira ima dovoljno.

EDIT: Ne manje bitno, najam ti ulazi u trošak u 100%-tnom iznosu.

Don Kihoty ned 12.5.2013 16:12

Dakle ti daješ 400kn za set boja, makar ti je tu sveukupno 22ml boje? DX218 GG.

I nije ti bitno dali koristiš originalne ili zamjenske kod sušenja - to je tekućina,

a tekućina se suši.

Radim refil boja, i između originalne boje i zamjenske nema razlike u gustoći,

pa da bi se jedna brže sušila a druga ne.

Razlika je samo što neki tvrde da zamjenska boja brže izblijedi na suncu, zapravo crvena

boja blijedi, druge su sve OK, ali to je i kod originala tako - možda zamjenska izblijedi mjesec-dva prije,

ali koga briga, lakše je isprintati još jedan poster za 20x manje novca, nego imati 20x skuplji poster koji ne

traje 8 mjeseci nego 10 mjeseci.

I ako nisi printao 2 mjeseca, ti si jako sretan što ti printer radi.

2 mjeseca

+ prazni catrigei

+ isključen printer

= suha glava kao barut

Jedini način da ti 2 mjeseca izdrži bez printanja je da imaš u njemu skroz pune tonere, i da ti je printer stalno uključen.

A i onda se kvaliteta ispisa smanji.

O B O ned 12.5.2013 16:22
Don Kihoty kaže...

Dakle ti daješ 400kn za set boja, makar ti je tu sveukupno 22ml boje? DX218 GG.

I nije ti bitno dali koristiš originalne ili zamjenske kod sušenja - to je tekućina,

a tekućina se suši.

Radim refil boja, i između originalne boje i zamjenske nema razlike u gustoći,

pa da bi se jedna brže sušila a druga ne.

Razlika je samo što neki tvrde da zamjenska boja brže izblijedi na suncu, zapravo crvena

boja blijedi, druge su sve OK, ali to je i kod originala tako - možda zamjenska izblijedi mjesec-dva prije,

ali koga briga, lakše je isprintati još jedan poster za 20x manje novca, nego imati 20x skuplji poster koji ne

traje 8 mjeseci nego 10 mjeseci.

I ako nisi printao 2 mjeseca, ti si jako sretan što ti printer radi.

2 mjeseca

+ prazni catrigei

+ isključen printer

= suha glava kao barut

Jedini način da ti 2 mjeseca izdrži bez printanja je da imaš u njemu skroz pune tonere, i da ti je printer stalno uključen.

A i onda se kvaliteta ispisa smanji.

Ko reko da dajem 400kn za set boja, kupio sam prazne catrige i 200ml crne i po 100 ml ostalih i nadopunjavam, cca 8ml po punjenju ide. boje uvjek ima u printeru i nije stalno upaljen. Kvaliteta ispisa je manja nego sa orginal bojom ali kad me boja ispadne 3kn po punjenju onda me zaboli baš za kvalitetu. Imam taj printer nekih 2 godine i stvarno sam dost printo za faks a pogotovo za diplomski rad, i zamjenske boje koje se mogu kupit kod nas su stvarno lošije kvalitete nego boja u bočicama sa ebaya. Nekad sam znao potrošit pola zamjenske boje samo na čišćenje glave, dok sad kad nadopunjavam sam jednom do dva puta napravim čišćenej glave jer se malo pogorša ispis.

Također imam i HP1020 i nije da nema problema s njim (mijenjo sam fuser foliju) ali je dobar printer sa relativno jeftinim tonerom.

Switch ned 12.5.2013 16:50

Dakle kolko sam skonto na onom Canonu prvom što si predložio se mjenja i bubanj sa tonerom dok se kod ovog jeftinijeg Canona i HP-a mijenja samo toner?

Jel se taj bubanj može promjeniti ili kad se on sjebe moraš i novi printer uzimati.

Jbmu, sad nemam pojma šta da radim, puno mi je dati za onog Canona prvog a za ove jeftinije sam skeptičan.

Šta se smatra za stranicu teksta, cijela stranica ispisana od ruba do ruba ili...?

Don Kihoty ned 12.5.2013 17:08
Switch kaže...

Dakle kolko sam skonto na onom Canonu prvom što si predložio se mjenja i bubanj sa tonerom dok se kod ovog jeftinijeg Canona i HP-a mijenja samo toner?

Jel se taj bubanj može promjeniti ili kad se on sjebe moraš i novi printer uzimati.

Jbmu, sad nemam pojma šta da radim, puno mi je dati za onog Canona prvog a za ove jeftinije sam skeptičan.

Šta se smatra za stranicu teksta, cijela stranica ispisana od ruba do ruba ili...?

Kod jeftinijih se bubanj mora posebno kupovati.

Uglavnom mu je cjena nešto manja od samog printera, a službeni servisi ti zamjenu naplate od 150 do 250kn.

Wolverine ned 19.5.2013 15:01
Don Kihoty kaže...

S tim da ti se laser ne može posušiti, nema čišćenje glave, ispis je uvjek savršen,

kada promjeniš toner, mjenjaš i bubanj, brzina ispisa i još mnogo mnogo prednosti.

ovisi kako kod kojeg modela lasera, kod nekih su bubanj i toner odvojeni i ne mijenjaju se u isto vrijeme

Duxy007 pon 20.5.2013 10:19
Wolverine kaže...
ovisi kako kod kojeg modela lasera, kod nekih su bubanj i toner odvojeni i ne mijenjaju se u isto vrijeme

zašto izdvajaš tekst iz konteksta ? govori o toneru i printeru koji ima to u kompletu.

Borg8472 pon 27.5.2013 02:06

Bok svima.
Kupujem multifunkcijski printer(treba biti crne boje) laser ili kolor ili mono?
Da li netko ima za prodati ili zna gdje ima?
Samsung je neke ruzne sive boje, sa hp-ovima novima navodno ima problema sa softverom?
Usput kod tintnih printera koliko često treba printati da se ne zasuši tinta?
Usput mogu poslati slike bugova godinama kupujem časopis i prvi puta tražim savjet, zbilja se ne kužim u printere.
Treba mi za kućnu uporabu- možda 5 strana mjesećno printam.
HVALA!!!!!!
dojuran@gmail.com

Wolverine čet 30.5.2013 11:28
Duxy007 kaže...
Wolverine kaže...

zašto izdvajaš tekst iz konteksta ? govori o toneru i printeru koji ima to u kompletu.

zato što svi laserski printeri nisu takvi i ne može se tvrditi da se svima mijenjaju i toner i bubanj u isto vrijeme

Wolverine čet 30.5.2013 11:39
Borg8472 kaže...
Bok svima.
Kupujem multifunkcijski printer(treba biti crne boje) laser ili kolor ili mono?
Da li netko ima za prodati ili zna gdje ima?
Samsung je neke ruzne sive boje, sa hp-ovima novima navodno ima problema sa softverom?
Usput kod tintnih printera koliko često treba printati da se ne zasuši tinta?
Usput mogu poslati slike bugova godinama kupujem časopis i prvi puta tražim savjet, zbilja se ne kužim u printere.
Treba mi za kućnu uporabu- možda 5 strana mjesećno printam.
HVALA!!!!!!
dojuran@gmail.com

više manje svaka trgovina ima i multifunkcijske printere , laserski su uglavnom mono a inkjet kolor. što odabrati ovisi o tome što ćeš najčešće ispisivati. ako je to samo crno bijeli tekst i dokumenti, onda laserski mono bi bio najbolji, pogotovo zbog brzine ispisa. ako bi printao i fotke onda bi inkjet kolor bio dobar

što se tiče marke printera, svatko će ti predlagati marku koju koristi i s kojom ima iskustva. ja koristim epsonove printere i prezadovoljan sam, kvalitetan ispis, pouzdani software.

što se tiče HP softwarea, susreo sam se sa nekoliko HP inkjet printera i uvijek je software bio problematičan. HP laseri su totalno druga priča.

ako ćeš mjesečno printati nekoliko stranica, to je dovoljno da se tinta ne sasuši

lllnuclearlll pet 17.4.2015 11:51
Lulek10 kaže...

Ima netko kod sebe printer laser mono? Kakva su iskustva? Jel se kvari i koliko su zamjenski djelovi/tinte? Hvala

Laserski printeri ne koriste tintu nego toner (prah).

Imam iskustva s 2 slična modela Xeroxa. Sad zavisi za što ti treba.

Kolega ima Xerox 3010 printer. To je LED printer (tehnologija slična laserskoj). Cijena 4o0kn, s njim se dobije tonera za cca 700str. Cijena zamjenskog tonera je oko 100kn za 2200str. On je do sad isprintao nekih 1500str u dvije godine i printer ga dobro služi. Pošto je to najjeftinija verzija mono laserca kojeg sam uspio naći, kad crkne bacaš ga u smeće i kupuješ novi jer se ne isplati popravljati. A printer se definitivno isplati za kućno korištenje zbog jako jeftinog tonera.

Ja sam sebi nedavno kupio isti takav, samo što je Xerox 3040 verzija, no to je samo nova verzija 3010 printera s istim specifikacijama, a jedino ima sitno brži ispis. Sve ostalo je jednako, i toner je isti koji ide u oba modela.

Sad koliko će durati, ne znam. Meni dosta da izdrži tih 700 i još jednu/dvije patrone od 2200str prije nego ga rashodujem. Do sad sam nekih 100str isprintao. U svakom slučaju printam jeftinije nego u kopiraoni.

Ukoliko tražiš nešto za puno veći opseg printanja onda trebaš ići na neki skuplji i robusniji model s mogućnosti zamjene potrošnih dijelova.

Klinika za PRINTERE pet 17.4.2015 13:11

Naj isplatljivije ti je uzeti neki laser u paketu sa dva tonera ili uz rezevni toner. Jer tek tada možeš dobiti osječaj koliko te stvarno cijela ta prića bude koštala

Naime kad uzmeš neki novi to te dođe cac 800 kn sa 500 1000 otisaka

A gerneralno servisirane razne modele imaš već od 500 kn. Ili sa dva tonera ili sa jednim tonerom i bočicom tonera za nadoljevanje.

Kako je danas standardan kapacitet cca 1500 otisaka. Nije svejedno jeli te 1500 + 1500 došlo 500 kn ili  1000 &+ kn. A ni jedan ni drugi se sigurno neće pokvariti unutar tih 3000 itisaka. A kasnije prije će krepati nova raga na stereoidima  od provjerenog radnog konja.

lllnuclearlll pet 17.4.2015 14:04

400kn (novi printer + 700str tonera) + 100kn (2200str tonera) = 500kn (2900str) + garancija 1 godinu NOVO NOVCATO.

Ili stara raga s potrošenim bubnjem, feederima i sl... upitne kvalitete ispisa bez garancije i 3000 stranica za 500kn?

hmm, težak izbor?

Za kojih 300kn možda da, za 500 nikako... 

Adriatix pet 17.4.2015 16:42

Zahavaljujući ovakvom genijacu ukoro očekujemo da će cijela državna uprava škartirati ove rage koje ih dobro služe zadnjih 5 godina i preći na ponuđeno jrešenje.

Što mislite kome će onda oni nakon 6 mjeseci ispostaviti račun za pogrešan savjet i odabir.

Ajde razmislite malo ljudi pa se javite. Kome možete vi danas zahvaliti na jednoj takvoj korisnoj informaciji.

Jer te iste uređaje koje koriste u DU nije netko bez razloga  uvezao iz Holandije sa  cca 10 000 15 000 otisaka. A ovi naši ih u DU  još uvjek deru sa cca 200 000 otisaka.

Pa tko je tu sad blesav. Očito ovi u DU. Ne znam što čekaju.

Evo jedan takav primjer. Odnosno kad otiđete u neku DU firmu i vidite neki printer ljubazno zamolite ukoliko vam mogu otisnuti ovakvu test stranicu. I to vam je najbolja referenca da vidite tko ovdje priča gluposti ili se pravi blesav sa skrivenim ciljem.

250 000 otisaka

vs

10 000 otisak

lllnuclearlll pet 17.4.2015 16:48

Ovdje uopće ne govorimo o takvim klasama printera. 

A ti budi čovjek pa onda garantiraj za taj svoj printer 250 000 stranica kad već pričaš o njima i kad već hoćeš prodat rashodovano smeće za isti novac koliko košta novi.

Xerox daje garanciju godinu dana ili 30 000 stranica  Koliku garanciju ti daješ na svoj uređaj?

btw. Državna uprava je jako poznata po svojoj štedljivosti, pogotovo u RH...

Ja nigdje nisam rekao da će ovaj printer koji sam preporučio kolegi isprintati 250 000 stranica, ali da će isprintati 4000-6000 tisuća, hoće, ako ne i više. I definitivno se isplati kao kućni povremeni printer.

Adriatix pet 17.4.2015 17:57

Očit primjer ako se zavarava neuko pučanstvo

Preporuča im se nešto za kao da  imaju garanciju. A garancija se je izfinacirala kroz orginalni potrošni materijal.

Znači to je moral jednog našeg preprodavača.

Uzmi kod mene ovaj printer  zato jer za njega imam jeftine zamjenske tonere a garanciju ćeš naplatiti od izvornog proizvođača jer je toliko blesav da ti daje garanciju na 12 mj ili 30 000 otisaka.

E to vam jer ETIKA koja se uči u našim školama.

Sa druge strane ukoliko uzmeš jedan onaj gore refubrished pisač i možeš dati napismeno izjavu da češ isključivo koristiti uz njega Axxxx... tonere ili barem 3 takva tonera u 12 mjeseci. onda ti Axxxx može na ovaj printer dati  granciju na 10 godina. Ukoliko rikne dobiješ isti takav ispravan.

Zašto?

Zato jer si kroz 10 godima i  36 tonera isfinancirao takav tip garancije.

Međutim nažalost to kod nas ne funkcionira upravo iz gore opisane ETIKE i MORALA. I tko kome  sad može dati neku garanciju a da je to taj isti ne zoupotrebi.

Zato stalno i lupa gluposti oko garancije i poziva se na neku realno neostvarivu garanciju.

Ukoliko uzmete ovaj Xerox možete se u startu lijepo oprostiti od grancije.

Kako i Zašto?

Lijepo jer prvo što budete napravili nakon što potrošite originalni Start UP toner je da budete kupili neki zamjenski za cca 100 kn. I sad kad počnu problemi ne možete istjerati garanciju jer u printeru imate zamjenski toner.

Znači da bi je realizirali morate kupiti novi originalni Xerox toner == cca 250 kn za 1600 otisaka.  I naravno vi to nećet naparviti jer sa time u startu niste računali, već bacate printer.

Jeli vam sad jasno kolio je priča o novim laserskim printerima i garanciji vs refubriš provjerenim i dokazanim printerima, slaganje gluposti na glupost i navalakuša za naivne potrošače.

Naravno nemojte misliti da možete staviti u vaš printer Start Up toner za 500 otisaka i praviti se blesavi jer  a kesnije servis očita da ste vi sa tim Start up tonerom od 500 otisaka recimo napravili 2000 - 3000 otisaka. I što mislite što će vam reći.

Mislite li možda da toga Xerox nije svjestan. Samo naivni potrošači toga nisu svjesni. Tako da Xerox u prinipu ni ne planira organizirati neku ganrantnu servisnu mrežu za ove uređaje. Garancija jvam je dakle efektivno tek jedna stavka na papiru na koju se lijepe ovakvi subjekti ko muhe na ljepak. I zamajavaju publiku na forumima iz nekog interesa.

lllnuclearlll pet 17.4.2015 18:18
Adriatix kaže...

Očit primjer ako se zavarava neuko pučanstvo

Preporuča im se nešto za što imaju garanciju. A garancija se je izfinacirala kroz orginalni potrošni materijal.

Znači to je moral jednog našeg preprodavača.

Uzmi kod mene ovaj printer  zato jer za njega imam jeftine zamjenske tonere a garanciju ćeš naplatiti od izvornog proizvođača jer je toliko blesav da ti daje garnciju na 12 mj ili 30 000 otisaka.

E to vam jer ETIKA koja se uči u našim školama.

Sa druge strane ukoliko uzmeš jedan onaj gore pisač i možeš dati napismeno izjavu da češ isključivo koristiti uz njega Axxxx... tonere ili barem 3 takva tonera u 12 mjeseci. onda ti Axxxx može na ovaj printer dati  granciju na 10 godina. Ukoliko rikne dobiješ isti takav isprava.

Zašto?

Zato jer si kroz 10 godima i  36 tonera isfinancirao takav tip garancije.

Međutim nažalost to kod nas ne funkcionira upravo iz gore opisane ETIKE i MORALA. I tkome ti sad možeš dati neku garanciju a da je to taj isti ne zoupotrebi.

Zato stalno i lupa gluposti oko garancije.

Mene nitko ne prisiljava da kupujem potrošni materijal kroz tih godinu-dvije dana garancije koju sam dobio. Ne trošim toliko tonera da bi mi trebala 3 godišnje (rijetko ko od kućnih korisnika i troši). Problem je taj što ti ne daješ apsolutno nikakvu garancijju na taj svoj rabljeni uređaj, a podvaljuješ ga pod cijenu novog i nemaš odgovora na to osim baljezganja jednog te istog na svaki napisani post. Eto ponudi 2 godine garancije na taj printer koji prodaješ ili ekvivalent 50 000 otisaka ako se potroše prije te 2 godine. A ja ću u printeru koristit tvoj toner u tom periodu ukoliko mi zatreba (ukoliko je zdravorazumska cijena). može? Ali neću kupit 3, kupit ću jedan, dva, a možda niti jedan... poanta je u tome da ti prodaješ rabljeno pod cijenu novog, to je činjenica, a ne garantiraš ni 100 ispisanih stranica, a od prazne priče da će taj printer isprintati 250 000 otisaka nema previše pameti ukoliko mi to ne garantiraš. Zašto bi netko kupio polovno pored novog po lošijim uvjetima, a po istoj cijeni?

Adriatix pet 17.4.2015 19:11

Da zaključimo

Ukoliko netko uzme taj Xerox i za 50 kn + PDV  Colibri kit za nadopunjavanje orginalnih tonera za 1600 otisaka za ovaj Xerox, onda i on ima garanciju na 12 mjeseci ili 30 000.

Ne znam dali sam dobro razumio napisano?  Može kakav link gdje to piše?

lllnuclearlll pet 17.4.2015 19:15
Adriatix kaže...

Da zaključimo

Ukoliko netko uzme taj Xerox i za 50 kn + PDV  Colibri kit za nadopunjavanje orginalnih tonera za 1600 otisaka za ovaj Xerox, onda i on ima garanciju na 12 mjeseci ili 30 000.

Ne znam dali sam dobro razumio napisano?  Može kakav link gdje to piše?

Ma ne moram ja uopće kupovat nikakav toner. Kak tebi to nije jasno??? ja imam garanciju na uređaj godinu dana bez da dam jednu jedinu lipu za potrošni materijal xeroxu ili bilo kom drugom. A otprilike tih prvih godinu dana će mi trajati i toner koji sam dobio s pisačem.