Periferija

Printer, skener, kopirka (all-in-one)

zvako sri 6.1.2010 09:29

Hi!

Želio bih čuti vaše preporuke oko kupnje all-in-one uređaja koji bi sadržavao funkcije printera, skenera i kopirke. Cijena po mogućnosti ne prelazi 600-700kuna, da je zamjenska tinta što povoljnija, pouzdan te da se može kupiti u Zagrebu. Uglavnom ona klasična najbolji omjer cjene i kvalitete.

Rudy sri 6.1.2010 11:03

Canon IP190 ili 250, omjer cijene i kvalitete im je dosta dobar. Računaj s tim da printeri nisu toliko skupi, zarađuje se na potrošnom materijalu, a sad je na tebi odgovornost hoćeš li koristiti originale ili zamjenske...

Igor uto 19.1.2010 14:51

Imam jedan problem s multifunkcionalnim uređajem Epson sytlus dx4450. Kad nešto fotokopiram, znači odma skenira i printa, onda je sve u redu. Ali kada samo skeniram da dobijem sliku i spremim ju na hard disk onda su mi rubovima kopije odrezani. Jel zna netko gdje se to namješta?

mci uto 19.1.2010 15:03

Za obradu i scan postoji Epson software koji ide uz printer

Epson Scan

Mode:

Home, Office, Professional

- opcije postavki su i više nego dovoljne za kućnog korisnika.

Poigraj se postavkama.

mci uto 19.1.2010 15:13

Do nedavno sam koristio Epson DX5050

printer, scan, copy

i bio sam vro zadovoljan.

Vrlo dobar ispis, ekonomičan, reativno brz, original tinte nisu preskupe, zamjenske od 19 do 49 kn.

minus: bučan prilikom povlačenja papira

Unatrag mjesec dana koristim

Epson BX300F

printer, scan, copy, fax

cijena: prava bagatela za ovakav uređaj,

karakteristike su približne starom modelu koji sam koristio

s tim da je scan bitno brži,

koristi identične tinte kao i DX serija.

S obzirom na cijenu uređaja, cijenu tinti, kvalitetu ispisa, mogućnosti...

prezadovoljan sam

Slični modeli kod HP-a ili Canona su preko 1.000 kn.

Epson BX300F se već može naći po 600 kn

ovdje i ovdje i ovdje

Odnosno

na ovim stranicama

možeš usporediti sve moguće uređaje pa i printere različitih proizvođača

Moja preporuka

The_Goc uto 19.1.2010 18:22

Evo i od mene jedna preporuka, koristim oko godinu dana Canon MP540 i do sada sam prilično zadovoljan. Naravno posjeduje odvojene tinte, od toga su dvije crne - ona veća je za dokumente i brze (draft) ispise, dok manju koristi za fotografije. Cijene tinta su oko 30-40 kn za zamjenske sa čipom, a originalne su oko 80 kn. Takodjer ima i mali LCD te može printati direktno sa raznih kartica od digitalaca, skener je 2400x4800 dpi. Ispis mi se čini vrlo kvalitetan, jedina zamjerka bi mu mogla biti brzina za color stranice, ali to mi za po kući i nije najvažnije. Sada se može kupiti njegov nasljednik MP550 po istoj cijeni od oko 700 kn. Još da ne zaboravim potrebno je kupiti i USB kabel jer se ne isporučuje s njim (ne znam za ovaj novi model).

Igor uto 19.1.2010 19:41
mci kaže...

Za obradu i scan postoji Epson software koji ide uz printer

Epson Scan

Mode:

Home, Office, Professional

- opcije postavki su i više nego dovoljne za kućnog korisnika.

Poigraj se postavkama.

Imam instaliran taj software i pokušao sam namještati opcije, ali nikako ne mogu dobiti neodrezanu sliku ni na home ni na office ni na professional.

Adriatix uto 14.4.2015 11:01

Ali bez garancije da će raditi.

Kupi zamjenske kazete set za 80 - 100 kn i skaner ne radi. Što onda. Znači bacio je 150 kn

Znači bolja varaijanta gdje za 100 - 150 kn skaner  provjereno radi. I može ga isprobati na licu mjesta.

Znači obavezno to se mora provjeriti jer sa nekim zamjeskim radi printer ali ne is skaner. Ili obrnuto. Sve opcije su moguće.