Printer, skener, kopirka (all-in-one)

heheh neznam ni jedan takav!! hahaha

Epson Stylus SX215 (489kn), zamjenska tinta 29kn kom.

Aha. Možeš li mi reći gdje kupuješ zamjensku tintu?

Canon IP190 ili 250, omjer cijene i kvalitete im je dosta dobar. Računaj s tim da printeri nisu toliko skupi, zarađuje se na potrošnom materijalu, a sad je na tebi odgovornost hoćeš li koristiti originale ili zamjenske...

Aha. Možeš li mi reći gdje kupuješ zamjensku tintu?

Imam jedan problem s multifunkcionalnim uređajem Epson sytlus dx4450. Kad nešto fotokopiram, znači odma skenira i printa, onda je sve u redu. Ali kada samo skeniram da dobijem sliku i spremim ju na hard disk onda su mi rubovima kopije odrezani. Jel zna netko gdje se to namješta?

Za obradu i scan postoji Epson software koji ide uz printer
Epson Scan
Mode:
Home, Office, Professional
- opcije postavki su i više nego dovoljne za kućnog korisnika.
Poigraj se postavkama.

Do nedavno sam koristio Epson DX5050
printer, scan, copy
i bio sam vro zadovoljan.
Vrlo dobar ispis, ekonomičan, reativno brz, original tinte nisu preskupe, zamjenske od 19 do 49 kn.
minus: bučan prilikom povlačenja papira
Unatrag mjesec dana koristim
Epson BX300F
printer, scan, copy, fax
cijena: prava bagatela za ovakav uređaj,
karakteristike su približne starom modelu koji sam koristio
s tim da je scan bitno brži,
koristi identične tinte kao i DX serija.
S obzirom na cijenu uređaja, cijenu tinti, kvalitetu ispisa, mogućnosti...
prezadovoljan sam
Slični modeli kod HP-a ili Canona su preko 1.000 kn.
Epson BX300F se već može naći po 600 kn
Odnosno
na ovim stranicama
možeš usporediti sve moguće uređaje pa i printere različitih proizvođača
Moja preporuka

Evo i od mene jedna preporuka, koristim oko godinu dana Canon MP540 i do sada sam prilično zadovoljan. Naravno posjeduje odvojene tinte, od toga su dvije crne - ona veća je za dokumente i brze (draft) ispise, dok manju koristi za fotografije. Cijene tinta su oko 30-40 kn za zamjenske sa čipom, a originalne su oko 80 kn. Takodjer ima i mali LCD te može printati direktno sa raznih kartica od digitalaca, skener je 2400x4800 dpi. Ispis mi se čini vrlo kvalitetan, jedina zamjerka bi mu mogla biti brzina za color stranice, ali to mi za po kući i nije najvažnije. Sada se može kupiti njegov nasljednik MP550 po istoj cijeni od oko 700 kn. Još da ne zaboravim potrebno je kupiti i USB kabel jer se ne isporučuje s njim (ne znam za ovaj novi model).

Za obradu i scan postoji Epson software koji ide uz printer
Epson Scan
Mode:
Home, Office, Professional
- opcije postavki su i više nego dovoljne za kućnog korisnika.
Poigraj se postavkama.
Imam instaliran taj software i pokušao sam namještati opcije, ali nikako ne mogu dobiti neodrezanu sliku ni na home ni na office ni na professional.

Pozdrav
evo "ScreenShot-a"
Obrati pozornost na:
- Target Size -
Ja gotovo uvijek koristim opciju:
- Original -

Sviđa mi se ovaj Epson BX300. Za kučnu upotrebu trebo bi zadovoljit.
Još da ima ispis na cd, al eto

Bok svima, jel ima netko preporuku za sekener?
Mogu birati jedan od ovih skenera, pa mi treba savjet koji da uzmem. Ne kuzim se previse, ali znam da mi treba mali i tihi. Hvala.

Najjeftinije ti je uzeti neki Epson kojem je otišla glava. Aali staviš u njega zamjeske kazete toliko da radi. To te dođe 100 - 150 kn A skaner radi ko urica

Ak hoćeš turbo jeftino imaš ih na njušci za 50kn, neki čak i poklanjaju

Ali bez garancije da će raditi.
Kupi zamjenske kazete set za 80 - 100 kn i skaner ne radi. Što onda. Znači bacio je 150 kn
Znači bolja varaijanta gdje za 100 - 150 kn skaner provjereno radi. I može ga isprobati na licu mjesta.
Znači obavezno to se mora provjeriti jer sa nekim zamjeskim radi printer ali ne is skaner. Ili obrnuto. Sve opcije su moguće.
Hi!
Želio bih čuti vaše preporuke oko kupnje all-in-one uređaja koji bi sadržavao funkcije printera, skenera i kopirke. Cijena po mogućnosti ne prelazi 600-700kuna, da je zamjenska tinta što povoljnija, pouzdan te da se može kupiti u Zagrebu. Uglavnom ona klasična najbolji omjer cjene i kvalitete.