Periferija

Logitech X530 5.1 problem

mstaglicic ned 3.7.2011 12:49

Pozdrav!

Posjedujem Logitech X530 5.1 zvučnike već 5 ,skoro 6 godina.
Do danas su radili odlično,baš kako treba.

Sad su prije 5 minuta usred slušanja glazbe,prestali svirati i lampica na glavnom zvučniku se ugasila.
Pokušao sam ih isključit iz struje i ponovno uključiti,al nije pomoglo,zatim sam pokušao mrdat kablove njegove i od subwoofera al ne pomaže.

Zna li itko u čemu je problem i koliko bi taj popravak mogao koštati?
Ili mi predlažete kupnju novih zvučnika?

Zahvaljujem na odgovorima.

Lazarus Long ned 3.7.2011 12:53

Ako ih mozes otvoriti onda svakako provjeri da li ima osigurac i ako ima promjeni ga. Ako popravak nije skup onda popravi. Ne vidim razloga za nabavu ili ako mislis da ces proci jeftino sa kupnjom a namjeravas kupiti isto u toj klasi onda si se grdno prevario.

Dakle, odvijac u ruke pa javi. Ili, zdravoseljacka metoda... pokusaj ih spojiti u drugu uticnicu (strujnu)

mstaglicic ned 3.7.2011 12:56

Pokušao sam i u drugu utičnicu i u drugi player (umjesto u kompjuter,zvučnike sam priključio pomoću adaptera na TV),ali nije pomoglo.
U utičnicu gdje su sad spojeni,bili su već preko 3 godine spojeni i danas usred pjesme se ugasili.

Koliko bi takav popravak koštao kod nekog lokalnog majstora,jer ipak ne bih kopao po zvučnicima?

Lazarus Long ned 3.7.2011 13:02
mstaglicic kaže...

Koliko bi takav popravak koštao kod nekog lokalnog majstora,jer ipak ne bih kopao po zvučnicima?

Pojma nemam. Nema se sto kopati, odvijac i vuzualno pregledaj zvucnike. Mozda se neki klonektor odkacio usled raznih ciklusa toplo-hladno ili usled vibracija.

mstaglicic ned 3.7.2011 13:18

Sa strahom sam otvorio zvučnike i koliko sam vidio,sve je u redu.
Malo sam pomakao kabel koj ide iz subwoofera u utičnicu i uključio zvučnike u struju i rade kako treba.
Nakon toga,pomakao sam zvučnike i subwoofer,pa je prestalo radit.
Sad rade,al se ne smiju pomaknut jer valjda gube kontakt.

Može close.