ultra dma mode-5 s.m.a.r.t. capable and status bad

SMART status bad - znači da je hard disk barem djelomično neispravan, zato istalacija ne prolazi.

SMART status bad - znači da je hard disk barem djelomično neispravan, zato istalacija ne prolazi.
a prije mi je hard disk uredno radio samo mi je maticna se pokvarila a sada kada sam je promjenio to mi se pojavljuje pa nezz sta da radim

Postoji mogućnost da je očitanje krivo, prvo probaj promijeniti podatkovni kabel kojim je taj disk spojen na ploču. Ako to ne pomogne, probaj kod nekoga isprobati disk; ako i tamo SMART prijavi grešku (očitati možeš preko HDD Sentinela ili HD Tune-a), disk nije ispravan.

Postoji mogućnost da je očitanje krivo, prvo probaj promijeniti podatkovni kabel kojim je taj disk spojen na ploču. Ako to ne pomogne, probaj kod nekoga isprobati disk; ako i tamo SMART prijavi grešku (očitati možeš preko HDD Sentinela ili HD Tune-a), disk nije ispravan.
ok pokusacu hvala na savijetu
Pozdrav.Trebam pomoc prije par dana kupio sam maticnu plocu asrock n61p-s i ugradio sam je u comp i onda sam krenuo reinstalirati windowse i uspjesno sam ih formatiro i kada mi se comp restartao pojavilo mi se ovo ultra dma mode-5 s.m.a.r.t. capable and status bad problem mogu pokrenuti biose ali nmgu nastaviti s instalacijom windowsa jer mi iza toga pise da mi se sustav nemoze pokrenuti moze li mi tko.reci u cemu je problem i sta da radim?