PC igre

ultra dma mode-5 s.m.a.r.t. capable and status bad

NILSKA KONJINAAAX čet 5.12.2013 16:11

Pozdrav.Trebam pomoc prije par dana kupio sam maticnu plocu asrock n61p-s i ugradio sam je u comp i onda sam krenuo reinstalirati windowse i uspjesno sam ih formatiro i kada mi se comp restartao pojavilo mi se ovo ultra dma mode-5 s.m.a.r.t. capable and status bad problem mogu pokrenuti biose ali nmgu nastaviti s instalacijom windowsa jer mi iza toga pise da mi se sustav nemoze pokrenuti moze li mi tko.reci u cemu je problem i sta da radim?

NILSKA KONJINAAAX čet 5.12.2013 16:17
KaeR kaže...

SMART status bad - znači da je hard disk barem djelomično neispravan, zato istalacija ne prolazi.

a prije mi je hard disk uredno radio samo mi je maticna se pokvarila a sada kada sam je promjenio to mi se pojavljuje pa nezz sta da radim

KaeR čet 5.12.2013 16:20

Postoji mogućnost da je očitanje krivo, prvo probaj promijeniti podatkovni kabel kojim je taj disk spojen na ploču. Ako to ne pomogne, probaj kod nekoga isprobati disk; ako i tamo SMART prijavi grešku (očitati možeš preko HDD Sentinela ili HD Tune-a), disk nije ispravan.

NILSKA KONJINAAAX čet 5.12.2013 16:22
KaeR kaže...

Postoji mogućnost da je očitanje krivo, prvo probaj promijeniti podatkovni kabel kojim je taj disk spojen na ploču. Ako to ne pomogne, probaj kod nekoga isprobati disk; ako i tamo SMART prijavi grešku (očitati možeš preko HDD Sentinela ili HD Tune-a), disk nije ispravan.

ok pokusacu hvala na savijetu