Miro7 čet 15.7.2010 10:00

Evo i ja tražim neki dobar šah. Sa bugovog DVDa sam instalirao HellChess V1.3 koji nije loš ali je vizualno teško gledljiv. Pa ako imate preporuku nekog vizualno atraktivnijeg i besplatnog šaha, slobodno javite :)

dncrmt pet 16.7.2010 22:06
Armor kaže...
vlad0 kaže...

Vidiš, vidiš - i ja tražim neki šah za starog, pitao me jel ima neki na hrvatskom (hr izbornici)... Jel zna netko postoji li tako nešto?

http://www.chesscube.com/play/app/

Online šah, imaš hrvatsku sobu i ekipu tam

Super izgleda, nema instalacije i besplatan

I ja ga osobno koristim,prva liga.Preporučio bih i FICS(Free Internet Chess Server).Može se skinuti i program da se ne mora stalno browser paliti.

Mlitavi uto 2.6.2015 15:10
illyrians kaže...

Vidim ovdje su se preporucivali racunalni sahovi koji kostaju. No, moze li netko preporuciti dobar, a besplatan?

Mani se tih programiranih. Odeš na chess.com, napravi account i piči s ljudima.

Imaš ranking, turnire, taktike, itd...

mata_87 uto 2.6.2015 16:52
illyrians kaže...

Vidim ovdje su se preporucivali racunalni sahovi koji kostaju. No, moze li netko preporuciti dobar, a besplatan?

Ovisi o tome sto trazis.... Ako hoces jednostavno igrati sah, kako su gore preporucili chess.com, chesscube, lichess, sve je u potpunosti besplatno, samo se neke premium stvari placaju....... Ako si pod "dobar" mislio na snazan, recimo za analizu svojih ili tudjih matcheva, onda skines neki GUI (npr Arena) + engine (Stockfish je open source i ujedino drugi najjaci engine na svijetu).

dasan pon 16.1.2023 11:18

Neki savjet gdje kako stari igra Šah cjeli život više manje polu prof ima stari izlizani cd Fritz 5 i datebazu za analizu partija sad gledam za skinit neki novi ali su skupi preko 200e koje su jos opcije

Ivan(4) pon 16.1.2023 11:27

Trentno najjači (ili jedan od dva najjača) šahovska programa je Stockfish koji se može besplatno skinuti sa zvanične stranice

Tu imaš samo sam šahovski program (engine), bez GUI-ja, tako da ti je za korišćenje potrebno aplikacija koja će ti to dati. Preporučujem ti Arenu, koja je takođe besplatna. U nju lako dodaješ Stockfish (kroz meni Engines).

EDIT: To ako hoće šahovski program za anallizu i slično. Ako samo hoće da igra na računaru, predlažem neki sajt tipa lichess.org, gde može besplatno igrati. Sajt igračima daje rejting prema njihovom učinku u partijama koje tu odigra, tako da te uvek uparuje sa igračima slične snage (na sajtu je stalno aktivan veliki broj igrača, tako da nije nikakav problem dobiti partiju, barem ukoliko se igra u nekom popularnom tempu).

dasan pon 16.1.2023 13:48

Njemu je potrebno samo za analizu partija ima na tabletu dobar program analyze this..ovaj je Arena je nekako komplikovan i bagovit još kad se uključi stockfish..nikako namjestiti da igram ja vs ja 

Ivan(4) pon 16.1.2023 14:14
dasan kaže...

Njemu je potrebno samo za analizu partija ima na tabletu dobar program analyze this..ovaj je Arena je nekako komplikovan i bagovit još kad se uključi stockfish..nikako namjestiti da igram ja vs ja 

Za to samo klikni na dugme Analyze (zavisi kakav ti je layout, meni stoji sa desne strane, ispod zapisa partije). Povlačiš poteze i SF analizira svaku poziciju.

dasan pon 16.1.2023 15:29

Skinuo sam Arena 3.5.1 for Windows i onda Stockfish 15.1 i dešava se problem kad idem install new engine i tamo mi stoji skinuti stocfish i on ga install i onda kad otvorim partiju uopce ne analizira sve dok ne odem na load engine pa promjenim na neki drugi..

I tu mi stoje iako sam brisao i arenu i stockfis sve prijašnje verzije kao da ne radi delet opcija

Probao sam i stariju verziju 14 ali ništa