ŠAH preporuka

Preporučite mi neku dobru šahovsku igru. Da je jednostavna, nema previše opcija, lijepo izgleda i da su protivnici dovoljno teški.

igraj chees online

http://letmegooglethatforyou.com/?q=free+chess
Za "pravi šah", nabavi Fritz 11, Shredder 11, Fruit ili Chessmaster Grandmaster Edition
Chessmaster je od svih navedenih igračka za djecu, redovito gubi od njih na turnirima šahovskih enginea

Evo i ja tražim neki dobar šah. Sa bugovog DVDa sam instalirao HellChess V1.3 koji nije loš ali je vizualno teško gledljiv. Pa ako imate preporuku nekog vizualno atraktivnijeg i besplatnog šaha, slobodno javite :)

Vidiš, vidiš - i ja tražim neki šah za starog, pitao me jel ima neki na hrvatskom (hr izbornici)... Jel zna netko postoji li tako nešto?

Vidiš, vidiš - i ja tražim neki šah za starog, pitao me jel ima neki na hrvatskom (hr izbornici)... Jel zna netko postoji li tako nešto?
http://www.chesscube.com/play/app/
Online šah, imaš hrvatsku sobu i ekipu tam
Super izgleda, nema instalacije i besplatan

imate i na playtoyu
edit:armor nije lose ovo tvoje sto si dao.....upravo pobjedio nekog čeha

http://www.chesscube.com/play/app/
Online šah, imaš hrvatsku sobu i ekipu tam
Super izgleda, nema instalacije i besplatan
I ja ga osobno koristim,prva liga.Preporučio bih i FICS(Free Internet Chess Server).Može se skinuti i program da se ne mora stalno browser paliti.

Šta vi iskusni šahisti kazete na šah u Windows 7?

Kak veli Armor, Fritza i deri. Ako ga uspijete skinut svaka vam čast :D. Plus, ima brdo partija snimljenih koje su odigrali majstori tak da ono, fakat je dobra stvar.

Vidim ovdje su se preporucivali racunalni sahovi koji kostaju. No, moze li netko preporuciti dobar, a besplatan?

Vidim ovdje su se preporucivali racunalni sahovi koji kostaju. No, moze li netko preporuciti dobar, a besplatan?
Mani se tih programiranih. Odeš na chess.com, napravi account i piči s ljudima.
Imaš ranking, turnire, taktike, itd...

Ovisi o tome sto trazis.... Ako hoces jednostavno igrati sah, kako su gore preporucili chess.com, chesscube, lichess, sve je u potpunosti besplatno, samo se neke premium stvari placaju....... Ako si pod "dobar" mislio na snazan, recimo za analizu svojih ili tudjih matcheva, onda skines neki GUI (npr Arena) + engine (Stockfish je open source i ujedino drugi najjaci engine na svijetu).

Neki savjet gdje kako stari igra Šah cjeli život više manje polu prof ima stari izlizani cd Fritz 5 i datebazu za analizu partija sad gledam za skinit neki novi ali su skupi preko 200e koje su jos opcije

Trentno najjači (ili jedan od dva najjača) šahovska programa je Stockfish koji se može besplatno skinuti sa zvanične stranice.
Tu imaš samo sam šahovski program (engine), bez GUI-ja, tako da ti je za korišćenje potrebno aplikacija koja će ti to dati. Preporučujem ti Arenu, koja je takođe besplatna. U nju lako dodaješ Stockfish (kroz meni Engines).
EDIT: To ako hoće šahovski program za anallizu i slično. Ako samo hoće da igra na računaru, predlažem neki sajt tipa lichess.org, gde može besplatno igrati. Sajt igračima daje rejting prema njihovom učinku u partijama koje tu odigra, tako da te uvek uparuje sa igračima slične snage (na sajtu je stalno aktivan veliki broj igrača, tako da nije nikakav problem dobiti partiju, barem ukoliko se igra u nekom popularnom tempu).

Jos jedna preporuka za lichess, s tim da ima i aplikaciju za mob. Moze se igrati offline ili online, ima probleme koje se moze rjesavati. Meni osobno top!

Arenu sam skinuo i kroz engine ubacio Stockfish ima li tu i gdje bazu odigranih partija

Ovde postoji lista šahovskih baza - link. Nisam ih koristio, ali mislim da su sve (a ako ne sve, onda pretežno) PGN fajlovi koji se mogu otvoriti iz Arene.

https://www.chessprogramming.org/Majestic_Chess
Ovo sam igrao na kompu davno, baš mi je igra ostala u dobrom sjećanju.

Njemu je potrebno samo za analizu partija ima na tabletu dobar program analyze this..ovaj je Arena je nekako komplikovan i bagovit još kad se uključi stockfish..nikako namjestiti da igram ja vs ja

Njemu je potrebno samo za analizu partija ima na tabletu dobar program analyze this..ovaj je Arena je nekako komplikovan i bagovit još kad se uključi stockfish..nikako namjestiti da igram ja vs ja
Za to samo klikni na dugme Analyze (zavisi kakav ti je layout, meni stoji sa desne strane, ispod zapisa partije). Povlačiš poteze i SF analizira svaku poziciju.

Skinuo sam Arena 3.5.1 for Windows i onda Stockfish 15.1 i dešava se problem kad idem install new engine i tamo mi stoji skinuti stocfish i on ga install i onda kad otvorim partiju uopce ne analizira sve dok ne odem na load engine pa promjenim na neki drugi..
I tu mi stoje iako sam brisao i arenu i stockfis sve prijašnje verzije kao da ne radi delet opcija
Probao sam i stariju verziju 14 ali ništa

Hm, nisam siguran šta se dešava, nisam imao taj problem. :(

Nešto je do procesora i verzije moguce da je slab CPU pa nekako šteka vidio sam na nekom tutu na yt instaliraju Stockfish 12

Pozdrav,
Ima li tko za preporučiti kakvu knjigu o šahu za poklon.
Rekreativni igrač, online igra, nikad čitao neku literaturu.
Možda ovo? https://www.begen.hr/proizvod/sah-igra-mudrosti/
Ili je bolje uzeti pretplatu na chess.com?
Hvala

How to Reasses Your Chess (Jeremy Silman)
Preporučite mi neku dobru šahovsku igru. Da je jednostavna, nema previše opcija, lijepo izgleda i da su protivnici dovoljno teški.