fila2208 čet 5.12.2013 23:27

Upravo malo odigrao,....super igra, ali sam totalno pogubljen. Koja je poanta igre? osvajati one baze i to je to?

Koja je najbolja klasa, za onako više infarty orijentirano?

Igrao snipera i malo medica iako ne znam kako healat sebe sa medi gun ili nemreš jer imaš passive heal?

Par starting tips za nooba ako se nekom da napisati...hvala

CyberDemonVZ čet 5.12.2013 23:59
fila2208 kaže...

Upravo malo odigrao,....super igra, ali sam totalno pogubljen. Koja je poanta igre? osvajati one baze i to je to?

Koja je najbolja klasa, za onako više infarty orijentirano?

Igrao snipera i malo medica iako ne znam kako healat sebe sa medi gun ili nemreš jer imaš passive heal?

Par starting tips za nooba ako se nekom da napisati...hvala

{#}

Podrzavam sve navedeno i pridruzujem se pitanju.

PLASMAorLCD pet 6.12.2013 17:42

Najbolje vam je pronaći neki Outfit (klan) voljan pomoći novim igračima za početak i s njima igrati u squadu i platoonu.

Nešto najvažnije u ovoj igri je što bi rekli situational i map awareness. Uvijek treba pratiti mapu/minimapu i biti ''on the move''. Stajanje na jednom mjestu će vas ubiti. Zato treba naučiti ''čitati'' mapu i znati što se događa oko tebe.

To naravno najviše dolazi igranjem i iskustvom (H poveća/smanjuje minimapu, [ ] default zoom/unzoom).

Nema najbolje infantry klase, svaka ima svoju svrhu, najbolje je igrati sa svakom i da nađete s kojima ste najbolji/najviše uživate prije nego potrošite puno Certificationa (bodovi za upgrade koje dobijate experiencom - uprite TAB i vidjet će te). Ja recimo imam 86% vremena provedeno na Heavy Assaultu, ostatak na Infiltratoru.

Vozila spawnate na terminalima previđenima za to (imate ih sve na warpgateu), a za njih trebate resurse. Što više držite mape, više resursa dobijate vremenom jer svaki hex daje dio (TAB i piše koliko će te dobiti resursa i za koliko vremena).

Pogledati koji youtube video/newb guide čisto za početak, možete sva oružja i upgradee isprobati u VR trainingu (otiđete tamo na onom terminalu gdje mijenjate kontinente u warpgateu odmah kod spawna).

Inače, Medic ne može sebe healati osim abilityem (F).

Eh sad, koji je cilj. To je mnogima najlošiji dio ove igre odkad se jedan dio promijenio od bete. Svako malo dođe ALERT (kao neka misija, tko će na kraju imati najveći dio nekog kontinenta, najviše Tech Plantova itd) i traju 2 sata. Osim toga nema nekog ''cilja'' osim osvajanja baza itd.

Meni je glavni cilj da mi nije dosadno. {#}

Iako će sada ubaciti neke vrste misije upravo da bi se imalo što raditi, na tome najviše trenutno rade. 

Keiichi pet 6.12.2013 18:57

Da se nadbacim za stajanje ja jednom mjestu :D sve zavisi kolko dobro gađate i kolko su protivnici retardirani :D jednom prilikom sam stajao na crownu s infijem i bolt action( sr 7) i silencerom equipanim na onom cudu sto drzi airpad xD oko 20ak killova bez beda s istog mjesta xD

fila2208 pet 6.12.2013 19:05

Hvala Vam  na vremenu i volji da napišete kvalitetan post.

Iskusan sam igrač što coda, što bf i donekle se znam pametno kretati, pazim na mapu, znam kad treba stati....ali u planetside su mape ogromnjava, nisu baš, recimo super složene za neki inf combat. ekipa se pentra po planinama itd.

Što se tiče igrača, ima njubara...uzeo sam snipzor i otkinuo par likova...kasnije sa h. ass. otkinuo još neke, čisto zbog iskustva u fps-ovima.

Na prvu igra je zanimljiva i pruža novi pristup svemu...dat ću jopj šansu, malo po malo koliko stignem igrati.

Hvala na pomoći.

PLASMAorLCD pet 6.12.2013 19:38
Keiichi kaže...

Da se nadbacim za stajanje ja jednom mjestu :D sve zavisi kolko dobro gađate i kolko su protivnici retardirani :D jednom prilikom sam stajao na crownu s infijem i bolt action( sr 7) i silencerom equipanim na onom cudu sto drzi airpad xD oko 20ak killova bez beda s istog mjesta xD

Dobro nisam mislio doslovno, ima milijun tako situacija :D , imao sam jednom u Biolabu (tu je samo infantry) killstreak od 27 sa light assaultom tako što sam se šteknuo na onom shieldu, a zerg samo ulijeće unutra sa onog pada za air vehicles...

PLASMAorLCD pet 6.12.2013 20:20

Hm, kako misliš naopako, meni je fiksirana, a vidim gdje gledam pomoću ove dvije crte što mi označavaju field of view...

Imaš čim uđeš u options (escape i dolje desno, FIXED MINIMAP s desne strane) pa odaberi kako ti paše. Inače nije loše zoom/unzoom staviti na miša.

PLASMAorLCD sub 7.12.2013 15:52

Imali su ''Operation: Make Game Faster'' i izašao je ogromni optimizacijski patch, mnogi kažu da su se preporodili, da su dobili po 15-20 FPSa, ja nisam vidio neki ogromni pomak jer mi je već bilo stabilno i ne pratim baš FPS brojke, a imam dobar proc koji je važan kao i grafička, ako ne i važniji. Nisu još završili s optimizacijama.

fila2208 ned 8.12.2013 20:55
PLASMAorLCD kaže...

Hm, kako misliš naopako, meni je fiksirana, a vidim gdje gledam pomoću ove dvije crte što mi označavaju field of view...

Imaš čim uđeš u options (escape i dolje desno, FIXED MINIMAP s desne strane) pa odaberi kako ti paše. Inače nije loše zoom/unzoom staviti na miša.

E super, hvala!

fila2208 ned 15.12.2013 20:14
PLASMAorLCD kaže...

Frakcija, klasa, certs. Scopovi su dosta važni. Ja skoro nikada ne skidam H/V Scope, jednostavno je OP na blizinu do koje radi, vidiš sve kada se malo navikneš. Sve ih možeš probati besplatno u VRu naravno.

Jel to mogu ja dodati kako pa da se nekad spojim na tebe.

Dosadno mi je samo trčati a i budem te još davio oko igre.

Jer velim kompleksna je i ogromna a ja to nikako da pohvatam {#}

PLASMAorLCD ned 15.12.2013 20:19

Inače igram na Woodmanu u KOTV outfitu s kojima uglavnom igram u platoonu kada bude alert (počeli mi kolokviji i to pa manje igram). I da, igram samo VS. Možeš nekome poslat friend request, kada držiš nišan na nekome stisni čini mi se E ili scroll.. Prije E

Recimo kada igram za vrijeme alerta KOTV otvori public platoonove (u kojima opet bude 99% KOTV membera jer je to zerg outfit i najveći, doslovno svima šalju inviteove i ništa ne pitaju, ali ipak znam dosta dobrih igrača i ljudi i udomaćio sam se)... Upališ zvuk i samo pratiš što ti lider govori i ostale iz svog squada. Dobro su organizirani, uvijek bude na teamspeaku jedan što navodi i korigira platoon leadere, a oni squad leadere, pa tako držimo i po 3 kontinenta jer imamo ogroman broj igrača...

Znaju bit 3 puna platoona, to je skoro 150 igraca, i kada jednom treba pomoć dođe drugi i tako... Međutim mnogi ne vole te ''zerg'' outfite gdje se pobjeđuje brojem, no meni ne smeta. 

PLASMAorLCD ned 15.12.2013 20:53

Zavisi od servera do servera, na kojem igraš?

KOTV = VS outfit

outfit = klan

platoon = čine ga 4 squada po 12 ljudi, ima platoon leader koji koordinira i 4 squad leadera

zerg = jednostavno nas je puno pa samo potaremo protivnika kakav god skill imali

alrt = ''misija'' od 2h što dolazi svako malo

Valjda je sad malo jasnije :D

fila2208 ned 15.12.2013 21:35
PLASMAorLCD kaže...

Zavisi od servera do servera, na kojem igraš?

KOTV = VS outfit

outfit = klan

platoon = čine ga 4 squada po 12 ljudi, ima platoon leader koji koordinira i 4 squad leadera

zerg = jednostavno nas je puno pa samo potaremo protivnika kakav god skill imali

alrt = ''misija'' od 2h što dolazi svako malo

Valjda je sad malo jasnije :D

Jeje, hvala.

Ma kupim stvari jednu po jednu, dosta lone wolfam jer sam iz bf došao, pa neznam di sam što sam ali čim vidim skvad svoj odmah dotrčim i healam.

Zasad najviše healera igram i light assaulta.

Engija ne znam jesam li probao ikako?

Druge puške one, njih moram kupovati sa seven onim novcima jel, a njih pravim novcima?

Ako je tako šteta jer sam se nadao šta otključati.

Kako da certova više dobijem?

PLASMAorLCD ned 15.12.2013 21:51

Imaš certove (koje zarađuješ experiencom) i station cash ($). Koliko ja znam sve puške se mogu kupiti certovima (250-1000) i sve osim cosmeticsa. 250 certova stvarno nije puno, 1000 onako, reći ćemo da jeste :P ; tj. ako misliš dulje igrati jer ćeš imati tisuće certova. 

Pošto certove dobijaš expom, što bolje igraš (ili farmaš, ima i takvih klanova, ja ne uživam u tome) dobijaš ih više logično.

Zato su dobri oni experience boosteri i membership, zbog certova, a ne da bi brže levele dobijao jer nemaju nikakvu funkciju u igri osim da imaš neki osjećaj napredovanja.

Ja sam samo level 32 i imam 4000 certova što je ništa, leader mog outfita je level 100 i ima 141 000 certova, da. {#}

Još za usporedbu ovaj level 77 lik ima 38 000.

No, uglavnom sve DEFAULT puške sa full attachmentima su i više nego OK, stvarno nema neke overpowered puške koju baš svi koriste, uglavnom se koriste najviše 2-3 po klasi. Ima nekih koje normalno prednjače, recimo SMG od Infiltratora u zatvorenim prostorima, LMG od Assaulta na midu i slično, ali ništa strašno. Opet kada te netko uhvati s leđa u 90% si mrtav ako čovjek ima imalo skilla.

fila2208 ned 15.12.2013 21:59

Skužio sam da...ali me mučći spawnanje. Neznam se spawnat gdje treba. nekad idem na squad pa me baci u pm.

Instant action me baci baš pred protivnika....a nemrem na mapi kliknut nekad di oću da me spawna.

Koja je rasa ajmo reć najbolja? Ja sam terran ali vidim da NC otkida sve servere di se spojim

Neznam imena servera još...samo znam da sam sa jednim na ceresu a drugi cobalt mislim

PLASMAorLCD ned 15.12.2013 22:06

Na mom su NC topovsko meso :P , nema najbolje frakcije... Cobalt je koliko pratim na redditu dobar, tj. populated server.

Instant action nemoj ni koristit, to je praktički broken feature. Možeš se spawnati na samo nekoliko okolnih ''hexova'' i gdje ima akcije/platoona (nisam ovo 100% siguran nisam nikad istraživao), na one dalje ne možeš, samo tako da se spawnaš na najbliži njemu pa tako dok ne dođeš do njega. 

Ja kada igram sam spawnam se gdje vidim da ima enemya i treba pomoći, a najčešće uzmem Scythe (ona najmanj letjelica, volim letiti) i letam po mapi. Kada si u platoonu korisiš squad deployment, možeš se spawnati na beaconu od leadera (koji se otključava certovima) ili čekaš medica, nije nikad problem...

fila2208 ned 15.12.2013 23:11

Presporo mi idu certovi pa za poludit :)

Ali igra se, danas baš guštao...ima trenutaka kad poludim na gluposti jer mi se dese, ponkead samo padneš mrtav da se pitaš što kako gdje, ali inače, za jead f2p, strava igra.

PLASMAorLCD ned 15.12.2013 23:24

Mislim da mi je najviše certova u jednom satu bez ikakvih bonusa bio 100, ali smo derali sve i dobio 10k exp od alerta (alert domination). Trebao si igrati kada je bio sad double exp weekend (ustvari 4 dana), dnevno sam ih oko 400 dobijao, ovi što imaju membership + 50% exp bonus po tisuće u par sati... Doslovno im je bilo 1 kill 2 certa.đ

Ali se ne zamaram time, guštam u igri, nitko nije toliko nadmoćan nadamnom da mi smeta, jedino u vozilima se primijeti jer tu slabo certam...

fila2208 ned 15.12.2013 23:25
PLASMAorLCD kaže...

Mislim da mi je najviše certova u jednom satu bez ikakvih bonusa bio 100, ali smo derali sve i dobio 10k exp od alerta (alert domination). Trebao si igrati kada je bio sad double exp weekend (ustvari 4 dana), dnevno sam ih oko 400 dobijao, ovi što imaju membership + 50% exp bonus po tisuće u par sati... Doslovno im je bilo 1 kill 2 certa.đ

Ali se ne zamaram time, guštam u igri, nitko nije toliko nadmoćan nadamnom da mi smeta, jedino u vozilima se primijeti jer tu slabo certam...

a certove moram pucati na klase...na štitove i to jel?

PLASMAorLCD ned 15.12.2013 23:34

Preporučio bih ti da za početak trošiš samo na 2 klase koje najviše igraš.

Scope, forward grip/laser ako voliš hipfire, ammo ako je dostupan za tu pušku.

Flak armour (nanoweave se sad mijenja, malo je nerfan), medicine kit koji te heala do kraja (odlično za lonewolfa, ja ih imam 3, puno ti produžuje vrijeme života), C4/Concussion grenades. 

Ako si medic/engy što prije maxati heal gun/repair gun. Sa medicom uzeti revive grenades, jeb*na stvar, jednom sam tijekom double exp weekenda ubacio revive grenade u sobu gdje mi je pola platoona mrtvo bilo i dobio par tisuća expa odjednom.

Uzmi u obzir da recimo suit slot možeš samo jednu stvar koristiti, i tako za sve. Znači ne možeš nanoweave i flak armour u isto vrijeme, certaj samo jedno za početak.

To ti je sve od mene za danas, odoh :D

Selverak pon 16.12.2013 03:50

Hej ako igras Terran Republic ili ti ga TR dodi na woodman dodaj Slithrax za frend mozemo igrati skupa imam ja i outfit s kojim picim ako nista zajebavati cemo se :)

E da i da dodam svi mrze KOTV na Woodman serveru, mislim da je 80% mojih killova u zadnjih tjedan dana KOTV klan ima vas ko zeceva i iz tog razloga i napadam i idem na VS non stop :)

PLASMAorLCD pon 16.12.2013 13:21

Da, IP je mal outfit i stvarno imaju jeb*no dobrih igrača. Mislim, ima ih i u KOTVu, samo što KOTV ima 1000 aktivnih igrača i puno malih BRa pa se ljudi glupiraju kao da nema dobrih igrača u njemu...

Mene ustvari više čudi što kada idemo sa public platoonom 95% igrača prati waypointe, redeploya se kad treba, znaju čak i ući u galaxy koji treba - je li to znači da u igri ima manje ili djece ili što ne znam...