PC igre

Operation Flashpoint 2: Dragon Rising

Tallahasee uto 3.11.2009 18:29
naxeem kaže...

Tallahasee, tebi nikako nije jasan pojam "replay faktora"? Marketinga? Ciljanja tržišta? Žanra? Uzorka? Ponude? Zapravo, nije ti jasno puno pojmova.

Recimo, ja tu nigdje ne vidim Sins of the Solar Empire, ali to je još uvijek najbolja 4x4 igra ikad. Ne vidim ni Star Trek Birth of the Federation, ali to je i dalje najbolja Star Trek strategija.

Kako to definira igru kao smeće? Možeš li, molim te, dati argumente da je igra smeće? Ili zapravo ne znaš i više pojmova, nego sam mislio?

"propusti od strane developera ucinili ovu igru najobicnijim smecem. Moje misljenje, ak smijem " Napisao sam ovo. Sjecas se? Moje misljenje, smijem imat, a nisam moderator? Ili samo moderatori imaju pravo na misljenje (o tome si ti vec pricao, pa sad samo pitam da znam pravila).

OK evo zasto je smece :

kosta 50 eura, puno-previse s obzirom da jos dan danas niti jedan patch nije izasao, igra trenutno bez ikakve podrske devova. Lobi za 32 igraca, alo? U principu mi to ne smeta jer sam navikao u L4D ali 32 igraca skupit da se sloze je nemoguce. A i nenormalan lag, u 70% slucajeva. Voiceacting u voice komandama LOL sta je to?

Oruzja: recoil ne postoji, ciljnik se vraca na isto mjesto nakon ispucanog metka. Gdje je ciljnik bacaca granata? Raketni bacac, alo, totalno neupotrebljiv. Nacin upravljanja vozilima katastrofa. Nema freelook u vozilima, alo? Fizika helikoptera, arkada na nivou BF-a. Onaj krug zapovjedi ocajno napravljen, trebao bi se automatski zatvarat.

Bugovi: granata ubija bez eksplozije; nevidljivi zidovi; ekipa bez noge a hoda; reload je koji puta kao lutrija; legnes ne mozes se dici, cucnes ne mozes se dici, a ima i obratno ne mozes niti legnut niti cucnut; koji puta na HC serverima   friendly fire radi koji puta ne; svako malo gubitak veze sa serverom; AI medica na nivou buga, ma AI i nije tolko bitan jer me ne zanima single player.

Igra nema nikakve fluidnosti, ama bas nikakve. Smece.

naxeem uto 3.11.2009 20:02

Davati kao argument listu popularnih igara je besmisleno. OF2 niti može niti je ikada namijenjen vrhu top ljestvica, jer cilja vrlo usku skupinu.

50 eura? Možeš ti igru platiti i 2000 eura. Ja sam svoju platio ravno 200kn ili 27 eura, što je skoro 50% cijene koju si ti platio. To što nije izašao patch, da to je loše, čeka se patch za MP tj. dedicated server. U singleplayeru bugova nisam vidio. Lag nije bug i nema veze s kvalitetom izvedbe igre, već je jednostavno rezultat tvog pinga prema kućnim serverima.

Vraćanje ciljnika na isto mjesto? Pa gdje bi ti da ciljnik ode? Ravno? - Dakle, ako si ikad pucao, sjeti se da rukama uvijek držiš i automatski vraćaš pušku u isti položaj. Pucao sam iz G36K i AK47 i s obje puške moguće je bez problema držati ciljnik na više-manje identičnom mjestu. Naravno, u igri možeš vidjeti radi li se o baš pikselskoj točnosti, ali u stvarnosti baš i ne - radi se o praktički istoj točki u koju vratiš ništan. Da ne možeš to, nebi nikad ni mogao pucati jer bi svaki put trebao drastično namještati nišan.

Ciljnik bacača granata? Hmm, ne sjećam se da sam ga koristio ili vidio.

Raketni bacač? Zašto je neupotrebljiv?

Granate inače ne eksplodiraju u oblaku žuto-crvene vatre, nego uglavnom rijetkog sivog dima i laganom bljesku. Možda misliš da nisi vidio eksploziju, ali to mi se nije dogodilo.

Hodanje bez noge? LOL - To nisam vidio, ali zvuči kao bug. Doduše, apsolutno nebitan za gameplay.

Reload? Kako to, pojasni.

Nikad nisam imao problem s ustajanjem.

Koliko vidim, većina tih tvoji bugova rezultat su laga (ustajanje, reload, sjedanje, friendly fire, guitak veze), a lag nije bug u igri.

Bugovi koje mislim da su mogući: hodanje bez noge. Radi se očito o vizualnom bugu i pogrešci kod interpretacije damage modela. Ništa bitno.

Tallahasee uto 3.11.2009 21:03

Hm lista popularnih igara, je, ali i broj igraca sta je jedino mjerodavno po meni koliko je igra popularna, dobra i igriva. Mogu se slozit da je igra bolja od CSS-a, ali je broj igraca odnosno popularnost na strani CSS-a. Zasto? Vjerojatno zato jer je igriviji i manje zahtjevan. Ispeglan i bez previse bugova.

Sta se drugog dijela mog posta tice jako dobro znam sta je lag jer sam iskljucivo u multiplayeru, ali neki od navedenih bugova pojavljuju se i u singu i u multiju. U ostalom imas officijalni forum, koji je prenatrpan problemima koje igraci imaju i na koje se sve zale. 51 stranica topica - Bug reporting thread.

Igra nije ispunila moja ocekivanja i nisam se uz nju uspio zabavit, upravo suprotno. Kolko god bilo offtopic i ma sta, sva sreca da postoji Valve, oni proizvode zabavu, cistu pravu pravcatu zabavu. Da podcrtam, ovo je moje misljenje.

Crojumper uto 3.11.2009 23:21

Dobro..vidim  da dosta ljudi spominje da će biti uključeni dedicated serveri u patch koji se treba pojaviti..sve sam pretražio po netu..nigdje se ne spominje da će to tako i biti...kamo sreće da bude jer mene samo zanima mp. igra je skroz ok ali bez ds. nema budućnosti jer ovo je neigrivo..ping je ogroman stalno štekava itd...znači pitanje je jeli oni planiraju ubaciti ds. u igru ili ne.to je sve što mene interesira...hvala i pozdrav...

Tallahasee uto 3.11.2009 23:29
naxeem kaže...

Usporedi GR/GRAW ili RSRVS, ali CSS s tim nema veze.

Haaaaa kuzim, CSS nema veze s time, ali su TF2 L4D AAO i CSS ipak bolji od OFDR. A na kraju ispada da je OFDR FUBAR. LOOOOOOOL

Da ne zaboravim, M.U.Y.A. za kraj.

Tallahasee uto 3.11.2009 23:41
Crojumper kaže...

Dobro..vidim  da dosta ljudi spominje da će biti uključeni dedicated serveri u patch koji se treba pojaviti..sve sam pretražio po netu..nigdje se ne spominje da će to tako i biti...kamo sreće da bude jer mene samo zanima mp. igra je skroz ok ali bez ds. nema budućnosti jer ovo je neigrivo..ping je ogroman stalno štekava itd...znači pitanje je jeli oni planiraju ubaciti ds. u igru ili ne.to je sve što mene interesira...hvala i pozdrav...

http://community.codemasters.com/forum/showthread.php?t=394422&highlight=dedicated+servers

Prosudi sam.

Tallahasee sri 4.11.2009 00:06
naxeem kaže...

Pa GR/GRAW i RSRVS spadaju u isti žanr sa OF, ARMA, OF2, dok TF2, CSS, COD i L4D spadaju u "lako FPS štivo" .

Ali fun je to da su ti kratice zabavne, da. :))

Gledajuci iskljucivo iz perspektive multiplayera. Igrajuci TF i L4D sa tebi znanim i neznanim facama sa ovog foruma, ove igre nisu nikakvo lako FPS stivo. Nikako. Nisu hm realne bas kao niti UT (kako mu ime i samo kaze) ali su vrhunske multiplayer igre sa svojim specificnim gameplayom i taktikom. Svaka od tih igara ima ono nesto, sta je cini specificnom i zabavnom. Zabava - meni je to bit u stvari.

Crojumper sri 4.11.2009 18:06
Tallahasee kaže...
Crojumper kaže...

http://community.codemasters.com/forum/showthread.php?t=394422&highlight=dedicated+servers

Prosudi sam.

Evo prosudio sam(pročitao).Patch izlazi sutra.Nema nikakavih dedicated servera..razočaranje totalno kod ljudi na forumu...ali ispravili su neke "bitne" stvari poput prikaza verzije igre i još par "jaaako" bitnih stvari...ma sve u svemu ništa novoga...mp ostaje smeće...

TopForumaš čet 5.11.2009 19:37

evo ja probo dlc patch koji donosi svašta
kao prvo malo je manji lag (al vjerojatno jer skoro nitko više ne igra)
drugo imate par novih misija pod single mission
AI bugovi te mnogi drugi su ispravljeni
Flashpoint Dragon Rising ako uvede DS i par još kvalitetnih DLC-a bi se mogao uzdignuti iz pepela

Jack Sparrow ned 8.11.2009 14:15
TopForumaš kaže...
evo ja probo dlc patch koji donosi svašta
kao prvo malo je manji lag (al vjerojatno jer skoro nitko više ne igra)
drugo imate par novih misija pod single mission
AI bugovi te mnogi drugi su ispravljeni
Flashpoint Dragon Rising ako uvede DS i par još kvalitetnih DLC-a bi se mogao uzdignuti iz pepela

uzdignuti iz pepela lol

Ali samo ako daju DS jer mi je glupo što napr onaj koji otvori server ima slabi scor i onda odide van, pa nas sve izbaci.

Hyperion pet 1.1.2010 17:28

Instalirao jučer igru i par sati igrao. Prvu misiju sam prešao iako sam puno puta umro, druga misija krenula dobro, uništim onaj kamion s raketom i onda problemi odozada mi dođe desetak neprijatelja pobijem ih idem kod one kuće pobijem ih i idem na ono brdo i tamo me ubiju pa nekad i kod te kuće. Crkao sam bar 20 puta.

1 metak i odoh ja na nebo iako se uvijek nastojim sklonit što bolje ili mi ubiju liječnika i onda nemogu trčat.

Prokleto teško vjerovatno je nekima lagano no ja nisam navikao na takav stil, još sam pod štihom cod-a i crysisa gdje samo ideš i pucaš.

Grafika je lošija nego što sam očekivao,ali barem se dobro vrti. Bio sam i ArMU II probao 30 min i to mi je zagorčalo život slabo se vrti, slika se mrda (nemoguće je tako igrat, a neda se isključit), treba puno pješačit... Odmah sam puknuo unninstall.

Kada će crysis 2,mass effect 2, AvP 3 više nemam šta igrat.

hrvatskafarkasevec pet 1.1.2010 17:33
Hyperion kaže...

Instalirao jučer igru i par sati igrao. Prvu misiju sam prešao iako sam puno puta umro, druga misija krenula dobro, uništim onaj kamion s raketom i onda problemi odozada mi dođe desetak neprijatelja pobijem ih idem kod one kuće pobijem ih i idem na ono brdo i tamo me ubiju pa nekad i kod te kuće. Crkao sam bar 20 puta.

1 metak i odoh ja na nebo iako se uvijek nastojim sklonit što bolje ili mi ubiju liječnika i onda nemogu trčat.

Prokleto teško vjerovatno je nekima lagano no ja nisam navikao na takav stil, još sam pod štihom cod-a i crysisa gdje samo ideš i pucaš.

Grafika je lošija nego što sam očekivao,ali barem se dobro vrti. Bio sam i ArMU II probao 30 min i to mi je zagorčalo život slabo se vrti, slika se mrda (nemoguće je tako igrat, a neda se isključit), treba puno pješačit... Odmah sam puknuo unninstall.

koje drivere si stavio mislim da ti arma ima problema sa 9.12

luckyluke pet 1.1.2010 17:34
Hyperion kaže...

Igrati Singleplayer je pomalo dosadno,ali ako igras co-op zabava je zagarantirana.

Hyperion pet 1.1.2010 17:36
hrvatskafarkasevec kaže...
Hyperion kaže...

koje drivere si stavio mislim da ti arma ima problema sa 9.12

Da 9.12Šutim

Ma dosadilo mi puko i ovdje unninstal, kao i prekjučer na resident evil 5 koji mi isto nije pao dobro...

Weky čet 30.9.2010 16:34
naxeem kaže...
DR je hibrid.

Nestajanje tijela je u svakoj igri. To je normalno. Kao i spawnanje. Nisam vidio da se baš "stvore", nego dođu. Ali i niti ne očekujem od igre da za dva suborca moram naći neku seljanku, napumpati je, pričekati ~18 godina i dati mu/joj pušku. To bi bilo pretjerivanje i znatno bi produljilo virtualno ratovanje.

Draw distance je meni bio ok. Možda da kupiš bolji PC? :P

To je igra. ARMA je "simulator". Zato ARMA-u u HR kupimo ja i Zoran. Call of Duty kupi barem nekoliko tisuća ljudi.

Isto je i s F1. Ferrari Virtual Academy smo kupili Pirat i ja i onaj bog formule, kako se zove zaboravio sam. F1 2010 je kupilo više ljudi. Nešto slično CoD-u.

Da - Ali Dragon Rising se reklamira kao profesionalni vojni simulator, te kao izravni nastavak Operation Flashpointa. Kao takav nastavak, definitivno nebi trebao uvoditi takve stvari, već se držati onog što je proslavilo prvi OFP - A to je realnost.

Draw Distance je nepodesiv koliko sam uočio. (Prešao sam SP kampanju te igrao MP dok nedođe više igrača pa krene lag) - Tako da nije stvar u mome PC-u koji je inače iznad prosjeka za gaming (GTX 260 OC, E8400@4.1Ghz, 4GB OCZ RAM 1066Mhz)