Oblivion

Bome radi ok izuzev tipičnog Unreal Engine 5 stutteringa koji je izgleda prisutan u svakoj igri. RTX 4060 laptop sve na high, DLSS blanaced i lumen RT low, radi 60 fpsa. Ali meni sve igre na UE5 kao da rade ispod 60. Ne mogu to opisati ali imam osjećaj kao da je 40 fps a ne 60.
Good to hear, igrao sam nedavno Avowed, isto UE 5 igra, isto RPG iz prvog lica, sve klizilo na mom PCu...

Nego dal je jos onaj glupi sistem sa tezinom igre ovisnom o tvom levelu ?

Nego dal je jos onaj glupi sistem sa tezinom igre ovisnom o tvom levelu ?
Modificirali su levelanje, ali treba probati. Definitivno je bilo glupo da ti random bandit ima Daedric armor set na sebi...

Igra ima sav jank obliviona i više...
NPCi se freezaju usred animacije ponekad,sve dok opet ne krenu hodat. Kad aggroas NPC njegov A.I padne na nivo najkrace linije do tebe,pa ga mos vrtit oko kojeg objekta hoces.
Ragdoll isto poludi kad ubiješ nešto... AL baš sav jank svih bethesda igara. xD I obavezni loading screen na svakim vratima,iako je UE5 xD
Apsolutni shit show.

NPCi se freezaju usred animacije ponekad,sve dok opet ne krenu hodat. Kad aggroas NPC njegov A.I padne na nivo najkrace linije do tebe,pa ga mos vrtit oko kojeg objekta hoces.
Ragdoll isto poludi kad ubiješ nešto... AL baš sav jank svih bethesda igara. xD I obavezni loading screen na svakim vratima,iako je UE5 xD
Apsolutni shit show.
Igra u pozadini vrti Oblivion na starom engineu zato mora bit loading na svakim vratima.

Apsolutni shit show.
Igra u pozadini vrti Oblivion na starom engineu zato mora bit loading na svakim vratima.
ali kako je A.I uzasan u igri majko sveta. Ne sjecam se da je oblivion takav bio ,sad sam u iskusenju da skinem original i probam da se podsjetim. Kriminalan je pathing charactera

4060ti
ultra details
dlss ultra performance
FG on
4k
underground 110-130 fps
world 54-70
125W
2k
underground 154-195 fps
world 90-112
100-125W
Igra izgleda fantastično na obje reze, nema nikakvog laga dok je FG on, ne primjećujem neku bitnu razliku između razina dlss'a, nema nikakvog stuttera i sve je butter smooth, grafa tiha i "hladna". 2x došlo do CTD'a na quickloadu, valjda će ispeglat.

Neznam kak vi al ja bethesda igre više igrat nemogu. Sva magija koju su nekad te igre imale ,više nije tamo (bar što se mene tiče). Što mi je bilo simpa prije i dio šarma sad mi jednostavno smeta. Još jedino morrowind remaster bi eventualno probao ali sam siguran da bi ista reakcija kao na oblivion remaster bila.

Neznam kak vi al ja bethesda igre više igrat nemogu. Sva magija koju su nekad te igre imale ,više nije tamo (bar što se mene tiče). Što mi je bilo simpa prije i dio šarma sad mi jednostavno smeta. Još jedino morrowind remaster bi eventualno probao ali sam siguran da bi ista reakcija kao na oblivion remaster bila.
Stvar je u tome sto je Skyrim bolji od svega, ni meni ovo nema smisla ponovno pokretati jer mi je sve outdated ali evo ocigledno se mnogima svidjelo ljudi su doslovno poludili

Stvar je u tome sto je Skyrim bolji od svega, ni meni ovo nema smisla ponovno pokretati jer mi je sve outdated ali evo ocigledno se mnogima svidjelo ljudi su doslovno poludili
Meni je skyrim prenapuhana igra, al ljudi takve igre vole i vjerujem da mnogi nisu igrali Oblivion

Meni je skyrim prenapuhana igra, al ljudi takve igre vole i vjerujem da mnogi nisu igrali Oblivion
Igra koja se prodala u vise od 50mil sigurno nije prenapuhana i koja se i dan danas prodaje ali ok, tvoje misljenje necemo dalje o toj igri! Oblivion sam onda igrao i to mi je nakon Morowinda bilo preloše

Igra koja se prodala u vise od 50mil sigurno nije prenapuhana i koja se i dan danas prodaje ali ok, tvoje misljenje necemo dalje o toj igri! Oblivion sam onda igrao i to mi je nakon Morowinda bilo preloše
Zato i velim. Meni nije tak dobra s obzirom na to kolko se prodala. Kak se cesto veli za tu igru... Plitka ko potok u svakom smislu

Mogli su bar dat 20% popusta za one koji već imaju staru verziju.

50 e za remaster ? ne bi fala.
Gledam na yt i jos se sjecam svega jer sam imao 100+ sati u starom Oblivionu, tak da mi nema smisla opet isto igrati.

skyrim je najlosija igra koju su napravili. al ajd

žuja je najprodavanija piva u hrvata,.jel to odraz kvalitete? nije.
skyrim je najprodavaniji jer je najcasual i ima najmanje rpg elemenata. Naspram morrowinda i obliviona to je kanta od rpga.

Ne skidam se sa ovog čuda imam oko 50 sati igre.
Igram sa Lossleless Scalingom FG i večina postavki na high sa Lumen RT na software 60 fpsa sa mojom bjednom RTX 2070 na 2k rezi.
Napokon završio Quest za Merhunes Razor koja faking velka tamnica jbte trebalo mi je dosta da to pređem.

Ja sam na cca 33 sata igre.
Main quest done
Arena done
Mage's Guild done
Sad idem na Thiefs guild

Završio Fighters Guild, Dark Brotherhood, Knights Of The Nine, Pilgrim, i trentutno na Mages Guild.
Main Quest nisam ni tako

skyrim je najprodavaniji jer je najcasual i ima najmanje rpg elemenata. Naspram morrowinda i obliviona to je kanta od rpga.
Skyrim je najprodavaniji zbog hrpetine modova, a i zbog toga sto je izgledao najljepse sto je novijim generacijama bitnije. Sve su to "kante" u odnosu na jedan daggerfall.

Skyrim je najprodavaniji zbog hrpetine modova, a i zbog toga sto je izgledao najljepse sto je novijim generacijama bitnije. Sve su to "kante" u odnosu na jedan daggerfall.
i ostali bethesda naslovi imaju hrpe modova,u jednakom broju (i isti engine je). jednostavno popularnost skyrima je zbog grafike i zbog konzolaša. znam masu ljudi koji u zivotu nisu mod instalirali na bethesda igre i igrali su to na plejkama/xboxu. to da je kanta igra valjda je sad i newgenovima jasno kad su instalirali oblivion.
Samo zbog spellcraftinga je oblivion bolja igra,a gdje su jos ostali sistemi...

Remaster ja fakin hit. Hoćemo i Morrowind

35 sati unutra i vratilo me nazad u mladost, igra radi i izgleda fantasticno na 4060ti, 2k@120fps, nutra i vanka, ultra detalji, dlss performance i fg on, bez fg je 100-110 fps'a, 4k, 60-70 fps'a, nema stuttera, sve radi fluidno. Nemam riječi za remaster i čekamo morrowind, mislim da će Todd izmilkat i Morrowind remaster do izlaska ES6, svakako win win situacija.

Ja na 4070TI Super nemogu imati 60+ bez DLSSa (Quality) i Frame generatora na 2K. Igra izgleda stvarno fino, mada sam ja generalno razočaran UE5, traži previše resursa za ono što vidim na ekranu. PS trenutno glavni problem ovog remastera su česta rušenja, to moraju popeglati + očekujem i da nVidija sa novim driverima dodatno stabilizira igru, ipak je ovo shadow drop i nema službene podrške u driverima još.

Skužio sam da mi je bolje igrati sa FSR i FSR FG na 2070 nego sa LS, mješavina high i med na 2k.
Sad ću bit gotov i sa Mages Guildom, onda na Thiefs Guild a Main Quest čuvam za kraj.
Ne zaboravite i na Sheogorathov DLC!

Frende to je punokrva ekpanzija, ne DLC, ono što je danas rijetkost a nekad bila normalna pojava.

R7 5700x + rx 7900 xt na 1440p, sve na Ultra, isključen FG i RT i vrti na cca 90-160 FPS-a (ovisno o sceni).
Za sada mi se igrica sviđa i podsjeća dosta na Dark Messiah of Might and Magic - jedna od prvih igrica što sam igrao.
Težina Adapt za prvi puta i Archer malo za promjenu stila igre :)

Frende to je punokrva ekpanzija, ne DLC, ono što je danas rijetkost a nekad bila normalna pojava.
Ma znam ja to samo neki na forumu su tolko mladi da ni neznaju kaj expanzija znači XD
Bome radi ok izuzev tipičnog Unreal Engine 5 stutteringa koji je izgleda prisutan u svakoj igri. RTX 4060 laptop sve na high, DLSS blanaced i lumen RT low, radi 60 fpsa. Ali meni sve igre na UE5 kao da rade ispod 60. Ne mogu to opisati ali imam osjećaj kao da je 40 fps a ne 60.