Monster hunter Wilds

Kupio jučer, krenut ću sutra na kompu pod MOJ PC
Odigrao samo do kampa gdje biram oružja, nisam imao nikakvih problema, igram u 4k.
Obeshrabruje me malo što je lagana igra, a ja veteran još od Freedom Unitea gdje sam utukao oko 3000 sati
Ali kad već traže 70e za igru, mogli su na prethodnoj naučiti optimizirati

Prije koji tjedan uzmem Monster Hunter World, nije me privukao.
Jucer uzmem MH Wilds Premium Deluxe , skinem High Resolution Texture Pack i ohh boy, igra me je uvukla ko malu bebu.

Nemam nikakve zamjerke , nista ne trza , dobijam konstantnih 70fps-a , uz hd teksture , 4k , ultra , frame gen ukljucen naravno.
Ocito se mora imati high end pc za neki bolji dozivljaj. U igri prevladavaju igraci sa konzola.

Jučer sam napokon uhvatio vremena za igranje i dojmovi su poprilično dobri. Iako sam oldschool mh igrač, sviđa mi se ovo. Lagano jest, ali očekujem lategame grind koji toliko volim. Novi map system je kul, skupljanje resursa je banalizirano, early game je iznimno noob friendly i već nakon prvih par questova imam oružja fora izgleda i seksi tekstura.
Malo me kopka što se vidi utjecaj zapada koji se očituje na izgledu likova (0 smisla da je blacksmith polugol s ogromnom dekotletom) i linijama teksta poput "YAY SO MUCH DIVERSITY" i slično. Baš se vidi da su se potrudili ubaciti sve moguće rase i zamjenice u prvih 2 sata igre da zadovolje standard modernog svijeta. Svi oni su dio priče za koju me apsolutno zaboli kifla jer sam došao po grind i nasilje.
Također mi se ne dopada što su izmijenili napade oružja koji su tu isti od 2008e.
Kako sam zadovoljan sa 60fps u ovakvim igrama, generalno ne obraćam pozornost na to ako je oko 60. Uz framegen i ultra 1440p postavke ide do 120fps, bez toga je 60ak. Igra ne izgleda baš toliko bolje od MHW da opravdava ovakve zahtjeve. Moj procesor zna biti bottleneck u područjima s puno životinja i gdje sam sa 7900x3d imao gladak gameplay, ovdje ga zna na trenutke droppati. Daleko od neigrivog, ali primjetim.
Na 8gb vram karticama igra izgleda lošije od MHW sa hi-res packom, ali to je klasika za sve novije igre. Koma.
Sve u svemu solidnih prvih 10ak sati igre. World mi puno više odgovara, ali vjerojatno je stvar navike. Čim imam entuzijazma za igru u ovom životnom razdoblju za mene je to win

Uz 7800x3d očekivano ogromno poboljšanje, smiješno koliko je neoptimizirano jer na trenutke ode na 100%... Ali hej, novi patch, nova čudovišta
Igra li itko? :D
45-75 fps na 1440p fsr balanced, frame gem off sa :
Rx 6800
ryzen 7 5700x3d
32 gb ram
1tb nvme ssd
Nije bas nesto najbolje optimizirano :/