Wolf88 pet 25.5.2012 21:15

Definitivno solidni zahtjevi

samo što je ovo najniži spec na kojem možeš vrtiti rezoluciju 1920x1080

Low Recommended Specs

Windows 7/Vista/XP PC (32 or 64 bit)
Intel Dual Core 3GHz or AMD equivalent
3GB System RAM
NVIDIA® GeForce 450 512MB RAM
or AMD Radeon™ HD 4870 512MB RAM

At this level, you will be able to comfortably run the game at 30 frames per second with a 1920 by 1080 screen resolution.

Što se tiće ovih 35 gb prostora za hdd rockstar kaže da je to zbog boljih tekstura,boljeg zvuka nego na konzolama.

Više možete proćitati interview na Pc world

lovac82 sub 26.5.2012 04:33

Je nez sto je vama, ali ovo nikako ne izgleda optimizirano..... @Praetorian1, gdje si to nasao? EDIT: nasao sam!  1920x 1080 na low? wow, sto vam to znaci ako su svi ostali detalji na low, a cim spominju 30FPS znaci da nece biti lockano kao u L.A. Noire-u, ali to isto tako znaci da je na granici za ugodno igranje, odnosno da puno jace konfiguracije mogu vrtiti igru i na 40-50 + FPS-a.

BTW, proucite malo bolje minimalnu testnu konfiguraciju i bacite oko na preporucenu za low detalje........ dakle, minimalna testna: XP + nVidia 8600GT / ATI HD3400 (ovo su 4.0 shaderi)..... dolazimo do zakljucka da je ovo dx 9 na toj konfiguraciji na ultra low detaljima/rezoluciji (koliko FPS?), radi se o dx 9-ki za sto trebas high end racunalo.... FAIL!

Mozda vam se opet ne cini tako neoptimizirano.... pogledajte preporucenu za low detalje: opet XP + nVidia 450 / ATI HD4870 i tako opet dolazimo do jednog zakljucka, radi se opet o dx 9-ki, a na toj konfiguraciji ce se vrtiti na low (zapravo preporucena za low, znate li sto to znaci?), to ne izgleda nimalo optimizirano ako usporedimo s drugim igrama koje se na dx 10/11 vrte ocigledno bolje na prosjecnim konfiguracijama.

EDIT: Morate vidjeti....

To anyone who preorders Max Payne 3 on Steam, you get a free copy of LA Noire. Offer ends May 28th, so be quick. It was a really nice surprise when I logged in to find a free copy of the game in my catalog, thanks Rockstar/Valve.

Sada da se vratim na optimizaciju, detalje etc...

Niste citirali ono najbitnije za te preporucene i testne konfiguracije:

1. Below are our tested and recommended specifications for running Max Payne 3 on your PC. The game will still run great using the Lowest Tested Specs, but the High Recommended Specs will allow you to comfortably run the game at 60fps with high detail at 1080p.

2. Other RequirementsHDD Space: 35 GB
Sound Card: 100% Direct X 9.0 compatible – Direct X 9.0 compatible supporting Dolby Digital Live

Evo jos par slika (sto se tice prve slike, preuzeta je s geforce.com, cini se da se radi o dx 10 jer je na listi 8800/9800 gt, nebi imalo smisla testirati doticne GPU-e na dx 10-ki, a ove druge jace na dx 11-ki na istom grafu):

Linkosaan sub 26.5.2012 13:07
Praetorian1 kaže...

Mene je baš ovo razveselilo što i 9800 GT daje umalo 30 fps-a. Izgleda da je dobro optimizirano.

Ljudi su se očito dobro potrudili, to im je svakako veliki plus. Ovako mogu računati na veći broj potencijalnih igrača.

lovac82 sub 26.5.2012 13:43
4mal kaže...

jao prek 90 fpsa to bu mi prebrzo lol

al fala Bogu da postoji adaptive v-sync {#}

Ja ionako niti jednu igru ne igram preko 60 FPS (i one koje se vrte na daleko vecem FPS-u) jer mi se pojavljuje samo bezveze screen tearing jer vecina monitora upravo radi na 60 Hz, a i nikada ne mozes znati kada ce doci do frame dropa (npr s 100 na 90/80 ili manje, a taj pad se ipak osjeti iako se na prvu ruku cini: "pa to je daleko vise od 30 FPS, zar ne", a ako opet netko smunja u tu tvrdnju, moze testirati i sam.... Bandicam i igranje s lockanjem FPS-a (moze i bez snimanja, odnosno bez opterecivanja CPU-a).

Ugl, L.A. Noire je lockan na 30 i to je ugodno igranje ako nema frame dropova, 60 FPS-a lockanih je zapravo najugodnije igranje iz gore navedenih razlogs, sve vise je pretjerivanje (osim, ako imas  120 Hz monitor i sl.).

BTW kada se kaze 1080p, to se ne misli na dx 10/11, moze to biti i dx 9.... ja se samo nadam da je onaj benchmark nVidia kartica raden na dx 10, a ne dx 9 jer ce tada ljudi i sa slabijim racunalima imati zadovoljavaujce iskustvo igranjem Maxa, a R* se dokazati i vratiti staroj slavi, osim toga, s novijim driverima ce vrlo vjerojatno doci do jos boljih performansi.

4mal sub 26.5.2012 14:03
lovac82 kaže...
4mal kaže...

jao prek 90 fpsa to bu mi prebrzo lol

al fala Bogu da postoji adaptive v-sync {#}

Ja ionako niti jednu igru ne igram preko 60 FPS (i one koje se vrte na daleko vecem FPS-u) jer mi se pojavljuje samo bezveze screen tearing jer vecina monitora upravo radi na 60 Hz, a i nikada ne mozes znati kada ce doci do frame dropa (npr s 100 na 90/80 ili manje, a taj pad se ipak osjeti iako se na prvu ruku cini: "pa to je daleko vise od 30 FPS, zar ne", a ako opet netko smunja u tu tvrdnju, moze testirati i sam.... Bandicam i igranje s lockanjem FPS-a (moze i bez snimanja, odnosno bez opterecivanja CPU-a).

Ugl, L.A. Noire je lockan na 30 i to je ugodno igranje ako nema frame dropova, 60 FPS-a lockanih je zapravo najugodnije igranje iz gore navedenih razlogs, sve vise je pretjerivanje (osim, ako imas  120 Hz monitor i sl.).

BTW kada se kaze 1080p, to se ne misli na dx 10/11, moze to biti i dx 9.... ja se samo nadam da je onaj benchmark nVidia kartica raden na dx 10, a ne dx 9 jer ce tada ljudi i sa slabijim racunalima imati zadovoljavaujce iskustvo igranjem Maxa, a R* se dokazati i vratiti staroj slavi, osim toga, s novijim driverima ce vrlo vjerojatno doci do jos boljih performansi.

zishku ? {#}

lovac82 sub 26.5.2012 14:07

To treba jos testirati, podrzava ga i 8800 (kao i FXAA i kako oni kazu 60% bolje performanse uz gotovo neprimjetu razliku u grafici).... samo je pitanje, kako to stoji u praksi..... ovo moje se odnosilo na dosadasnji vsync koji nije uklonjen, aa sada je, ajmo reci "poboljsan".

lovac82 sub 26.5.2012 14:43
MowERn kaže...

samo jedno pitanje ne vezano za max payne, je li samo nvidia kartice imaju i podrzavaju fxaa?

Sluzbeno ne, ali moguce je (isto kao da me pitas, mogu li registrirati CD key za piratsku igru), imas i MLAA.

BTW vsync (obicni) + tripe buffering aka velika vecina igara = konkurencija adaptive vsync-u jer ako FPS padne ispod 60, nece biti 30, vec ce moci biti i npr 56.... zapravo, ne sjecam se kada sam zadnji put vidio igru koja je imala pad s 60 na 30 zbog vsync-a tako da mi taj adaptive vsync bas i ne znaci puno.