tommy2103 uto 2.2.2010 13:51

Sa Mirandom naravno, ona mi je najprivlačnija, al me kolje jedna stvar.

Kelly Chambers mi uvijek pogine na zadnjoj misiji kad nađeš posadu u onim kapsulama. Potegne ju unutra i zmelje. Pokusao sam vise puta tu misiju i uvijek isto. Bas me zivcira to, zasto se to događa?

A od ostalih Jack i Mordin poginu dok brane ona vrata.

Robert-Je-Glup uto 2.2.2010 14:58
doktor1 kaže...

Pa baš mi je žao Jack-a. U razgovorima sa njom vidiš kako su je kao dijete odveli i vršili razna testiranja na njoj; otuda i naziv Subject Zero... Napatila se jadna u mladom životu...PlačMršti seOsmijeh

ma da jadna mala čubičvubičubiću.........Smijeh

Baotica uto 2.2.2010 14:58
Slash 666 kaže...
Ko je zaeed?

extra lik kojeg dobiješ ako instaliraš DLC

Završio sam igru za 30 sati.A nažalost poginula mi Tali, poginuše i Jack I Zaeed ali skužio sam da će njih dvoje poginuti kad sam morao odabrati ljude za određene stvari, ali za Tali mi je žao jer nisam mislio da će ona poginuti.Pokušao sam startati od zadnjeg sejva ali mi se ne da prečaziti jedno 5 sati igre sam zbog Tali.

Igra je fenomenalna, ukupan dojam je dobar, ali kako su neki likovi već rekli, previše pucačine a premalo RPG elemenata, nekako mi izgleda da su se orijentirali na konzole a PC ko hebe.Vidi se to i po teksturama koje su poprilično loše, nema AA nema Oclusion efekta, nema HDR, jer konzole to jednostavno nemogu prožvakati.A nije im se dalo raditi dva posla pa su jednostavno naprvavili igru za konzole i prilagodili za PC, što je uvijek loše.Ko da nekog učiš jahati na magarcu pa ga pošalješ u bitku na konju.

Što se same priče tiće, poprilično je slaba, kao neki kolektori otimaju zemljane i tako, od 30 sati na fajt sa kolektorima otpada jedno 3-4 sata, a od toga 2-3 sata za kraj igre.Priča je zapravo uvod u 3 i završni dio serijala, ali sve jedno su trebali malo više fokusa stavit na kolektore a ne na skupljanje ekipe po svemiru.Prvi dio je u ovom segmentu bolji jedno hiljadu puta.

Naročito me smetalo što nisam mogao mijenjati armor kod ulaska u misiju nego samo u kapetanovoj sobi, i to što oružja nemaju statistike što totalno zaudara na konzole.Pa me smeta što nema zagonetki, sve riješavaš sa paljbom, opet zadah konzole.

Osobno nemam ništa protiv konzole, već protiv .ebenog gamepada koji je totalno neuporabljiv u bilo čemu osim u sportskim simulacijama.A naročito je inferioran u FPS žanru.

Uglavnom na skali od 0-10 dao bih igri 7,9

Milica.B uto 2.2.2010 15:39
Baotica kaže...

Prvi dio je u ovom segmentu bolji jedno hiljadu puta.

Naročito me smetalo što nisam mogao mijenjati armor kod ulaska u misiju nego samo u kapetanovoj sobi, i to što oružja nemaju statistike

Podebljano me brine najviše. Stvarno misliš tako sve ukupno o igri?

Šta su onda, majko mila, nabili u dva DL DVD-a?!

Mad_Badger uto 2.2.2010 15:53
Milica.B kaže...
Baotica kaže...

Naročito me smetalo što nisam mogao mijenjati armor kod ulaska u misiju nego samo u kapetanovoj sobi, i to što oružja nemaju statistike

Pa nema puno na ta 2 dvd-a. samo najbolja igra svih vremena. ovaj bioware me razmazija. cak mi je dragon age sad los.

Psiho246 uto 2.2.2010 17:08
Milica.B kaže...
Baotica kaže...

Cutscene, audio snimke dijaloga i teksture.

Nakupi se toga dost...

Mad_Badger kaže...

Pa nema puno na ta 2 dvd-a. samo najbolja igra svih vremena. ovaj bioware me razmazija. cak mi je dragon age sad los.

Tebe je ocito lako zadovoljit...

Da najbolja igra svih vremena...rofl.

MegaMass 2000 uto 2.2.2010 17:28

Ovako imam jedno pitanje vezano za originalnu igru i sve one koji ju imaju. Dakle, moj frend je danas dobio igru koju je naručio preko CroVortexa i na stražnjoj strani piše nešto ovako. "Uz igru se dobije i jedinstveni kod za pristup   Cerebrus mreži". E sad, njega zanima gdje se nalazi taj kod?

Ja doma imam DA:O koji je kupljen u CroVortexu i sa igrom sam dobio nekakav papirć koji mi je otključao Shalea i BDA. Kad sam ga pitao da li je on nešto slično dobio, rekao mi je da nije, te da samo ima onu standardnu knjižicu koja dolazi sa igrama.

Mad_Badger uto 2.2.2010 17:46
Psiho246 kaže...

Mad_Badger kaže...

Tebe je ocito lako zadovoljit...

Da najbolja igra svih vremena...rofl.

A u biti, mene je lako zadovoljit, onaj clanak u Cosmopolitanu "100 nacina kako ga zadovoljit" se ne odnosi na mene. kod mene se primjenjuju ona 3 od Dave Chapellea.

Nisan jos zavrsia, al ono dosad je vrhunsko, pravi filmski dozivljaj. Fali mi jedna dobra SciFi serija, a Mass Effect je bas to. Vrhunska serija u kojoj ja utjecen na radnju.

Normandija je sad pravi brod, pun zivota i zanimljivih likova. 

Ne znan u biti di bi pocea, na sve pocetne wtf zamjerke (nedostatak inventorija, nedostatak statistika oruzja itd) san se brzo navika i definitivno mi imaju smisla. 

Mass Effect 2 je bolja igra od svog prethodnika, a taj mi je bija nesto naultimativnije sta san proba. A ne bi ga ni proba da nije bilo Dragon Age-a. 

A ova cila spika sa save gameom iz proslog nastavka me naprosto odusevila. Bilo je igara prije koje su davale mogucnost igranja sa likom iz prosle, ali ovo ... dovoljno mi je samo kolko mi je bilo drago kad san vidija Wrexa. Ka puno smo prosli skupa, jos smo se i skompali. A ono samo 3D game asset. Ne kazen da je igra savrsena, ali najbolji komad interaktivne zabave koji san proba.

Jedva cekan 3-cu, a nakon nje nam ne gine Mass Effect MMO, ako SWOR dobro prode.

Hyperion uto 2.2.2010 20:44

Šta ću ja bez mass effecta?Plač

Trebaju se furat na star wars pa napravit 6 dijelova, recimo jednu prequel trilogiju gdje se prati poraz prothean-a i gdje ta trilogija završava obraćanjem onog njihovog zadnjeg holograma shepardu + konačan pad reapersa (pretpostavljam da će ih shepard nekako srediti,samo nemam dume kako. U zadnjoj sceni ME2 ih je bilo ako ne preko par tisuća,a tko zna koliko ih se još nije vidjelo te u pozadini milky way...)

Kada se odvojite od ME2 na koji dan i sagledate igru objektivno, kao što je netko rekao previše je vremena otišlo na recruitanje ekipe što i čini bubnut ću 9/10 cjelokupne igre.

Jedine 3(mislim da su 3) misije koje se drže reapera/collectora tj. glavnog cilja su kod one ljudske kolonije gdje se prizemljio collector ship, kod onog prastarog reapera gdje treba uzeti IFF i zadnja misija u bazi collectora.

A kada se sagleda jedinica tamo je to puno bolje napravljeno, sve se misije drže glavnog zadatka -> zaustavljanje sarena, otkrivanje koji je ono brod, spašavanje galaksije.

Pratimo svaki posljednji korak Sarena i šta je radio i malo po malo se priča otkriva do njenog konačnog raspleta na Illosu kada nam onaj hologram sve objasni tko su reaperi,tko je sovereign, zašto je saren došao na Illos i šta dobiva s time itd. i onda konačno samoubojstvo (u mom slučaju) sarena i ubijanje onog čudovišta što je izašlo iz njegovog tijela,a paralelno se flota bori sa gethovima i sovereignom gdje vidimo cool filmiće.

U sva 3 puta što sam prelazio ono od holograma do kraja igre je bilo ekstaza, suze su mi išle na oči kako je to zakon bilo, kao da si u scfi filmu sa zakon pričom,pa i više od toga bilo je kao da si tamo.

U ME1 sam slušao i creditse jer mi je ono bila super pjesma. BTW ako itko zna ime te pjesme neka posta ovdje ili pošalje na PM.

To mi fali u ME2.Side missioni su veliki plus u dvojci sve sam ih prošao, dok u jedinici jedan-dva i ti su bili dosadni, ME2 sam prešao za 26h, a jedinicu za 11h i pohvalno je to povećanje dužine igranja. Zakloni i fightanje u dvojci su mi bolji. Manjka mi dobrih lokacija u dvojci sve su mi nekako mračne/presvijetle (recimo gdje onaj recruit tali gdje ni nemožete biti na suncu zato jer je prejako) izuzevši onu ljudsku koloniju i gjde ćale od jacoba svugdje ostalo je bilo nekako mračno. U jedinici je bio legendaran onaj zhu hope, Illos, onaj planet gdje more, gdje su neki ubili wrexa i gdje se priča sa hologramom sovereigna (neznam kak se zove), onaj planet gdje orochi queen (kao hoth je pod snijegom i ledom), eden prime, naš mjesec itd.

Inventory, malo oružja kod kojih nema statistika, mijenjanje armora dok si na planetu i te neke sitnice mi nimalo nesmetaju dapače čine igru realističnijom, ono kak će mijenjat oklop usred fighta logično je da promijeni na brodu itd.

U ME3 sigurno neće biti nabavljanja ekipe, pretpostavljam da će igra započeti nekim filmićem gdje prvi planeti padaju pod reaperima što je logično treba malo tragedije ubacit, neke će illusive man progonit (zavisi dali ste uništili bazu ili niste, ja jesam), ševa sa mirandom again i očekujem da će se tokom cijele igre tražit nešto što bi uništilo reapere,a šta je to blage veze nemam. Sa ovim oružjima, štitovima, platingom što cijela galaksija ima na brodovima nemaju šanse,ako uzmemo u obzir da je ni napredniji protheani nisu imali.

Neznam zašto pod codex još uvijek piše da se smatra da su protheani sagradili citadel kada se jasno do znanja daje da su je sagradili reaperi,a onaj council mi ide na živce spasiš im život,a oni vele da su reaperi izmišljotina i da nema nikakvih dokaza da je sovereign bio reaper unatoč njegovim ultra naprednim ostacima od kojih su napravili minijaturne thanix canone koji srokače collector ship iz drugog pucanja.

Šta god bilo u ME3 znam da će BIOWARE dobro obavit posao,uvijek to i naprave.

Paolo2612 uto 2.2.2010 21:09

Da li mi netko može pomoći oko sporedne misije? Radi se da sam u skladištu (mislim da je bilo kada sam obavljao onaj osobni zadatak za Garrus-a) našao falsificirane osobne podatke (forged ID) i sada piše u journalu da bi oni bili korisni nekome na Citadelu. Sve sam pretražio ali nikako nemogu naći tu osobu.

Zna li netko gdje je ta osoba?

Hyperion uto 2.2.2010 21:13
Paolo2612 kaže...

Da li mi netko može pomoći oko sporedne misije? Radi se da sam u skladištu (mislim da je bilo kada sam obavljao onaj osobni zadatak za Garrus-a) našao falsificirane osobne podatke (forged ID) i sada piše u journalu da bi oni bili korisni nekome na Citadelu. Sve sam pretražio ali nikako nemogu naći tu osobu.

To sam i ja pitao nedavno. Netko je odgovorio da ih možeš dati nekim asariankama na citadelu...

Pitaj Boga gdje se točno nalaze?

MegaMass 2000 uto 2.2.2010 21:26
Paolo2612 kaže...

Ta osoba/osobe se nalazi/e u Citadelu na levelu gdje je policijska postaja. Kad izađeš iz policijske postaje šibaj lijevo, i prije nego skreneš desno u onaj prolaz što vodi na level niže vidjet ćeš dvije Asari djevojke. Uglavnom, radi se o dvije Asari djevojke koje sjede na klupi. Dobit ćeš poruku kad prođeš pored njih.

Horagio uto 2.2.2010 22:28
Living.Dead kaže...

Ja opet prelazim s adeptom ovaj put idem na renegade, a i ovaj put cu se potrudit da mi miranda ne umre pa da je mogu hopa-cupa. Kad smo vec kod mirande Hyperion avatar me podsjeca na nju. :P

Zato jer ta ženska Mirandi daje glas i Mirandin izgled je inspiriran njome :D

Hyperion uto 2.2.2010 23:00
Living.Dead kaže...

Ja opet prelazim s adeptom ovaj put idem na renegade, a i ovaj put cu se potrudit da mi miranda ne umre pa da je mogu hopa-cupa. Kad smo vec kod mirande Hyperion avatar me podsjeca na nju. :P

Mislim da ti je Horagio sve rekao...

Ako si gledao BSG, već bi trebao skužit da onom EDI-u glas daje Tricia Helfer iliti ona Baltarova pi*ka, martin sheen -> illusive man itd.

Dosta poznatih daje glas čak i michael dorn (legendarni WORF) daje nekome glas.

Jack i miranda su dobile glas i izgled od stvarnih ženski, za druge neznam.

Mad_Badger sri 3.2.2010 00:12

Evo zavrsio. Dirty Dozen zivi dalje. A ja san se tolko uzivia u taj Mass Effect svijet, previse cak. Ima san srice sta san Mass Effect otkria misec i po dana prije dvice. Ko ce sad cekat 2 godine. 

Uglavnom, vrhunski. Taj BioWare me pocea zivcirat. Uvatili su me prvi put s Baldur's Gate-om. KOTOR san uspija nekako preskocit, al me sad nakon ovoga pomalo kopka. 

Mass Effect 2 je posvecen kompanjonima s kojima cemo kroz sito i reseto. A tu su stvarno napravili hrpu zivotopisnih likova. Bas san uziva pricat s njima. Al taj zanat su ispekli vec u Baldur's Gate-u (Minsc i Boo). 

Uglavnom, nadan se da ce bit nekih suvislih ekspanzija, jedinica je bila prilicno razocaravajuca po tom pogledu, a cili taj svemir je jednostavno vapia za njima.

Ako slucajno neko ima vremensku masinu, nek mi zgrabi Collector's Edition Mass Effecta 3 i sve ekspanzije za 2-cu. Navodno se i film snima, a to mi zvuci kao potencijalno veliko razocaranje.

Mad_Badger sri 3.2.2010 09:42
doxy kaže...

Badger...propustivši KOTOR propustio si najbolju SF priču i gameplay. ME je vrhunski, al KOTOR ti je klasu iznad. Klasika, čista klasika. Ak nisi, moraš probati.

Nemoj mi to govorit. Taman sad iman posla ko u prici. Jel ti meni zelis zlo? :)

Paolo2612 sri 3.2.2010 13:46

SPOILER

Evo ja isto završio Mass Effect 2, sve sporedne zadatke prešao, sve planete istražio, dostigao 26 level, zadobio svačiju lojalnost, sve moguće kupio i nadogradio što se dalo, glupa igra mi izbrisala pola achievmenta nakon što mi se PC zablokirao dok sam igrao i uslijedio restart,umrli mi Jacob i Zaeed (nekako sam uvjek odabirao one koje mi se najmanje sviđaju pa mi ih nije bilo žaoBelji se).Uglavnom kraj mi je razočaranje - onaj golemi terminator i fora da su Reaperi radili prema genetičkom kodu druge vrste i njegovom izgledu. Baš me zanima kako su onda izgledali oni od koga su reaperi uzeli prije oblik - divovske lignje? Uglavnom i kako bi onaj terminator kretao svemirom - letio kao Supermen? LOL

Uglavnom da li je netko uspio da mu Shepard pogine na kraju? Kada loada mi se neki level bile su one poruke (savjeti), a u jednoj je pisalo: "Export your save game in Mass Effect 3 - if you survive".  Ili je to neka patka od Bioware-a?