Farming Simulator 2015

zanimljiv e mail od GS
Seasons greetings! We have a small Christmas present for you - An all new Amazone Pantera 4502 for Farming Simulator 15!

DeEm, to je onaj TipAnywhere mod? Ili alternative tipping? Ja koristim u FS13 prastari heaps i radi dobro :)

DeEm, to je onaj TipAnywhere mod? Ili alternative tipping? Ja koristim u FS13 prastari heaps i radi dobro :)
Da,to je taj mod,sam sam ga konvertovo za fs15 jer bez njega jednostavno nemogu igrat ,samo me zeza sad ropa maus pa sa elevatorom tovarim,probo sam ropa mausa konvertovat al nesto nije dobro,ubacim ga u igru i imam ga u trgovini,al kad ga kupim njega nema na parkingu,a novce mi skine

Pošto vidim da dosta ljudi traži mod za kipanje po želji, evo neštošto sam pronašao, pa možda bude od koristi. Mod zahtjeva i dodatni mod koji također možete skinuti ovdje.
Što se moje farme tiče, poprilično sam zadovoljan kako se razvila. Zasad sam na 50 ovaca i 80 krava, te obrađujem 5 polja na kojima se uzgaja uglavnom pšenica. Polako sad razmišljam da se prebacim malo i na šećernu repu. Nema stajanja, posla ima i na pretek. :D

Pošto vidim da dosta ljudi traži mod za kipanje po želji, evo neštošto sam pronašao, pa možda bude od koristi. Mod zahtjeva i dodatni mod koji također možete skinuti ovdje.
Što se moje farme tiče, poprilično sam zadovoljan kako se razvila. Zasad sam na 50 ovaca i 80 krava, te obrađujem 5 polja na kojima se uzgaja uglavnom pšenica. Polako sad razmišljam da se prebacim malo i na šećernu repu. Nema stajanja, posla ima i na pretek. :D
Čime hraniš krave ako ne siješ kukuruz?

Pšenica je za prodaju, a po potrebi, kad mi je silaža pri kraju, posadim kukuruz koji poberem sa silo kombajnom.

Poz. Konačno se odlučih na uzgoj krava pa sam kupio 150 komada i sad zanima par stvari:
1. gdje mogu vidjeti koliko zarađujem od prodaje mlijeka,
2. koliko često im se mora davati onaj mix, korito za hranu je stalno puno i nemogu skužiti kad ga treba puniti,
3. dali se može zaraditi na gnojivu, nemam ga namjeru bacati po polju pa me sad zanima dali moram prazniti tankove i što učinit sa go...ma?

Sve informacije možeš vidjet na svom ''računalu'' (pritisni I i idi desno do prozora sa životinjama). Tamo ti piše koliko mlijeka trenutno imaš, koliko trenutno imaš hrane (mixa, trave, silaže) i sve ostale informacije.
Ja imam trenutno 80 krava i u prosjeku mi pojedu oko 20 000 l mixa na dan. Mislim da je maksimalan kapacitet korita 150 000 l (tako sam pročitao na jednom od foruma koji se bave igrom) i da je to otprilike dosta hrane za 6 dana za 100 krava. Moj plan je podignuti broj krava na 100, jer iznad toga bi imao previše posla oko njih i ne bih stigao raditi na polju.
Što se gnojiva tiče, stajsko gnojivo možeš koristiti za plastenike. Imam postavljeno 5 plastenika pokraj staje od krava i većinu gnojiva tamo iskoristim, a ostatak povremeno bacim na polje. Ima i modova koji ti postave prodajna mjesta za gnojivo (i stajsko i ono što voziš sa cisternom).

Poz. Konačno se odlučih na uzgoj krava pa sam kupio 150 komada i sad zanima par stvari:
1. gdje mogu vidjeti koliko zarađujem od prodaje mlijeka,
2. koliko često im se mora davati onaj mix, korito za hranu je stalno puno i nemogu skužiti kad ga treba puniti,
3. dali se može zaraditi na gnojivu, nemam ga namjeru bacati po polju pa me sad zanima dali moram prazniti tankove i što učinit sa go...ma?
Gnojivo trebas bacat po polju jer ti se onda povecava urod,isto tako trebas i špricat usjeve jer se isto povecava urod,a ovo sto oces prodat to moras sam preko giant editora dodat na prodajnim mjestima i otkup gnojiva,mal je zeznuto al ako znas baratat sa editorom dodaj si

Nema smisla i špricati i gnojiti. Jer nažalost na FSu nema razlike kod uroda :/

Kao što je kolega naveo, nema razlike u količini uroda tretiranog različitim gnojivima. Razlika je samo u tretiranom i ne tretiranom polju (polje koje se gnoji donosi duplo više uroda). Znači isto vam je štk koristili, tako da nema potrebe za duplim tretiranjem (gnojivo, pa špricanje ili nešto treće).

Kada ste se uhvatili rasprave o urodu ovisno o primijenjenom gnojivu, daleko najbolje rodi kada se baci umjetno gnojivo.
Napravit ću test pa ćete se uvjeriti

Može info. koji su ovo modovi (i link eventualno) da ovako prikaže na ekranu informacije (označeno crvenim strelicama)?

Nema smisla i špricati i gnojiti. Jer nažalost na FSu nema razlike kod uroda :/
Ima razlike jer postoji proces kojim moras sve redom raditi,ja sam naso na netu kako ,ja izvezem i po 2,3 prikolice vise ovisno o velicini polja kad špricam i gnojim,nego samo kad špricam

Evo sa stranih foruma gdje se potvrđuje da nema razlike između gnojiva: 1. 2. 3. Ima toga i još, pa tko hoće može tražiti.
SVA gnojiva daju isti rezultat, poduplaju urod u odnosu na netretirano polje. Razlika je u cijeni (stajsko gnojivo i tekuće su recimo besplatni jer se dobivaju od krava, špricevi i umjetno se mora platit). E sad, ako baš netko drži do potpune realnosti može kombinirati različita gnojiva, ali razlike neće biti.
Isprobao sam i sam više verzija i urod je uvijek bio isti.

ovako imam pitanje,sta se najvise isplati posadit i da se proda za veliku cijenu?

Baci pogled ovdje.
Najviše dobiješ od krumpira i šećerne repice, ali oni zahtjevaju velika početna ulaganja u strojeve. Uljana repica ima najvišu prodajnu cijenu, ali relativno mali urod po hektaru. Pšenica i ječam imaju nešto manju prodajnu cijenu, ali zato dosta velik urod po hektaru tako da to dođe na isto onda. Za početak možda najbolje početi sa ječmom i pšenicom jer sve strojeve već imaš, a kad zaradiš prebaciš se na ovo što daje više novaca.

molio bih majstore koji konvertiraju modove da li rijese ovaj mod za 2015 ako nije problem
http://www.modhoster.com/mods/bourgault-seeder
opet sve radim sam a ova sijacica je zakon tanjura sije i sprica odjednom :) a naso sam mapu sa neravnim poljima tako da nemogu zaposljavati radnike :)

molio bih majstore koji konvertiraju modove da li rijese ovaj mod za 2015 ako nije problem
http://www.modhoster.com/mods/bourgault-seeder
opet sve radim sam a ova sijacica je zakon tanjura sije i sprica odjednom :) a naso sam mapu sa neravnim poljima tako da nemogu zaposljavati radnike :)
Ima već to http://www.modhoster.com/mods/bourgault-iad600
A za sijanje koristi CP pa ti nema veze kakva su polja

hvala idem viditi dali radi :) spasavas me
sve radim sam zato sto nezelim zaposljavati radnike :) ima ovaj lexion mod brze kosi nego org kombajni sto takodjer olaksava posao hehe

ja nikako nemogu oprati utege za traktore,ako padne kisa,ona ih opere ali visokotlacnim peracem nikako

ja nikako nemogu oprati utege za traktore,ako padne kisa,ona ih opere ali visokotlacnim peracem nikako
Ja sam isto probao i nemogu ali se ne zamaram sa tim previse..

Pokušajte prati tako da vam je mlaz skroz blizu utegu. Meni tako radi, a ako perem iz daljine zna zezati i ne prati. Isto sam nekad primjetio da moram isključit i ponovno uključit miniwash jer nekad neće prati.

kolega johi bro neradi onaj mod :(

Kolega, kod mene radi ok.
Posijo ječam po repici da ti uslikam...

Posijo ječam po repici da ti uslikam...
Probaj updejtat igru

ljudi oce bit kakav mod da se ima onako 3 brzine ko u fs13?? ovo na tempomat ovako je skroz glupo.....

Posijo ječam po repici da ti uslikam ...
meni isto radi taj mod
zanimljiv e mail od GS
Seasons greetings! We have a small Christmas present for you - An all new Amazone Pantera 4502 for Farming Simulator 15!