PC igre

Farming Simulator 2015

DM-969 sub 20.12.2014 20:46
BULIGO kaže...

DeEm, to je onaj TipAnywhere mod? Ili alternative tipping? Ja koristim u FS13 prastari heaps i radi dobro :)

Da,to je taj mod,sam sam ga konvertovo za fs15 jer bez njega jednostavno nemogu igrat {#},samo me zeza sad ropa maus pa sa elevatorom tovarim,probo  sam ropa mausa konvertovat al nesto nije dobro,ubacim ga u igru i imam ga u trgovini,al kad ga kupim njega nema na parkingu,a novce mi skine{#}

Igzy20 ned 21.12.2014 20:10

Pošto vidim da dosta ljudi traži mod za kipanje po želji, evo neštošto sam pronašao, pa možda bude od koristi. Mod zahtjeva i dodatni mod koji također možete skinuti ovdje.

Što se moje farme tiče, poprilično sam zadovoljan kako se razvila. Zasad sam na 50 ovaca i 80 krava, te obrađujem 5 polja na kojima se uzgaja uglavnom pšenica. Polako sad razmišljam da se prebacim malo i na šećernu repu. Nema stajanja, posla ima i na pretek. :D

KiXiE pon 22.12.2014 10:28
Igzy20 kaže...

Pošto vidim da dosta ljudi traži mod za kipanje po želji, evo neštošto sam pronašao, pa možda bude od koristi. Mod zahtjeva i dodatni mod koji također možete skinuti ovdje.

Što se moje farme tiče, poprilično sam zadovoljan kako se razvila. Zasad sam na 50 ovaca i 80 krava, te obrađujem 5 polja na kojima se uzgaja uglavnom pšenica. Polako sad razmišljam da se prebacim malo i na šećernu repu. Nema stajanja, posla ima i na pretek. :D

Čime hraniš krave ako ne siješ kukuruz? 

kovaos pon 22.12.2014 23:55

Poz. Konačno se odlučih na uzgoj krava pa sam kupio 150 komada i sad zanima par stvari:

1. gdje mogu vidjeti koliko zarađujem od prodaje mlijeka,

2. koliko često im se mora davati onaj mix, korito za hranu je stalno puno i nemogu skužiti kad ga treba puniti,

3. dali se može zaraditi na gnojivu, nemam ga namjeru bacati po polju pa me sad zanima dali moram prazniti tankove i što učinit sa go...ma?

Igzy20 uto 23.12.2014 00:03

Sve informacije možeš vidjet na svom ''računalu'' (pritisni I i idi desno do prozora sa životinjama). Tamo ti piše koliko mlijeka trenutno imaš, koliko trenutno imaš hrane (mixa, trave, silaže) i sve ostale informacije. 

Ja imam trenutno 80 krava i u prosjeku mi pojedu oko 20 000 l mixa na dan. Mislim da je maksimalan kapacitet korita 150 000 l (tako sam pročitao na jednom od foruma koji se bave igrom) i da je to otprilike dosta hrane za 6 dana za 100 krava. Moj plan je podignuti broj krava na 100, jer iznad toga bi imao previše posla oko njih i ne bih stigao raditi na polju.

Što se gnojiva tiče, stajsko gnojivo možeš koristiti za plastenike. Imam postavljeno 5 plastenika pokraj staje od krava i većinu gnojiva tamo iskoristim, a ostatak povremeno bacim na polje. Ima i modova koji ti postave prodajna mjesta za gnojivo (i stajsko i ono što voziš sa cisternom).

DM-969 uto 23.12.2014 00:09
kovaos kaže...

Poz. Konačno se odlučih na uzgoj krava pa sam kupio 150 komada i sad zanima par stvari:

1. gdje mogu vidjeti koliko zarađujem od prodaje mlijeka,

2. koliko često im se mora davati onaj mix, korito za hranu je stalno puno i nemogu skužiti kad ga treba puniti,

3. dali se može zaraditi na gnojivu, nemam ga namjeru bacati po polju pa me sad zanima dali moram prazniti tankove i što učinit sa go...ma?

Gnojivo trebas bacat po polju jer ti se onda povecava urod,isto tako trebas i špricat usjeve jer se isto povecava urod,a ovo sto oces prodat to moras sam preko giant editora dodat na prodajnim mjestima i otkup gnojiva,mal je zeznuto al ako znas baratat sa editorom dodaj si 

Igzy20 uto 23.12.2014 00:26

Kao što je kolega naveo, nema razlike u količini uroda tretiranog različitim gnojivima. Razlika je samo u tretiranom i ne tretiranom polju (polje koje se gnoji donosi duplo više uroda). Znači isto vam je štk koristili, tako da nema potrebe za duplim tretiranjem (gnojivo, pa špricanje ili nešto treće).

DM-969 uto 23.12.2014 13:22
Deawood kaže...

Nema smisla i špricati i gnojiti. Jer nažalost na FSu nema razlike kod uroda :/

Ima razlike jer postoji proces kojim moras sve redom raditi,ja sam naso na netu kako ,ja izvezem i po 2,3 prikolice vise ovisno o velicini polja kad špricam i gnojim,nego samo kad špricam 

Igzy20 uto 23.12.2014 19:44

Evo sa stranih foruma gdje se potvrđuje da nema razlike između gnojiva: 1. 2. 3. Ima toga i još, pa tko hoće može tražiti.

SVA gnojiva daju isti rezultat, poduplaju urod u odnosu na netretirano polje. Razlika je u cijeni (stajsko gnojivo i tekuće su recimo besplatni jer se dobivaju od krava, špricevi i umjetno se mora platit). E sad, ako baš netko drži do potpune realnosti može kombinirati različita gnojiva, ali razlike neće biti. 

Isprobao sam i sam više verzija i urod je uvijek bio isti. 

Igzy20 uto 23.12.2014 19:53

Baci pogled ovdje.

Najviše dobiješ od krumpira i šećerne repice, ali oni zahtjevaju velika početna ulaganja u strojeve. Uljana repica ima najvišu prodajnu cijenu, ali relativno mali urod po hektaru. Pšenica i ječam imaju nešto manju prodajnu cijenu, ali zato dosta velik urod po hektaru tako da to dođe na isto onda. Za početak možda najbolje početi sa ječmom i pšenicom jer sve strojeve već imaš, a kad zaradiš prebaciš se na ovo što daje više novaca.

Igzy20 sri 24.12.2014 15:46

Pokušajte prati tako da vam je mlaz skroz blizu utegu. Meni tako radi, a ako perem iz daljine zna zezati i ne prati. Isto sam nekad primjetio da moram isključit i ponovno uključit miniwash jer nekad neće prati.