Fallout: New Vegas

Evo baš igram malo NW i srušio mi se status sa NCR-om zbog onog questa gdje moraš ubiti NCR Rangera za Brotherhood of Steel - dobio sam 3 dana da ga popravim i obavio sam questove Restoring Hope i Medical Mystery za NCR i pisalo je da mi se popravio status s njima, ali u Pip-boyu još uvijek piše da sam ''shunned'' - kako?
I još me zanima zašto imam uvijek premalo Action Pointsa - jedva za jedan hitac u VATSu?
Vjerojatno koristiš neko oružje s metcim; hunting rifle, vermint, carbine itd. Probaj sa energy oružjima jer ona troše puno manje AP u VATS-u.

Uuu, sad sam bio na Black Mountain i ćopio sam odličan loot. Kad bi sve rasprodavao dobio bi barem 8k capsova. :D Scratch that, najmanje 18k :D

Uuu, sad sam bio na Black Mountain i ćopio sam odličan loot. Kad bi sve rasprodavao dobio bi barem 8k capsova. :D Scratch that, najmanje 18k :D
Loot na Black mountain je poprilično slab s obzirom na težinu prelaska misije.
Najbolji loot na koji sam naišao:
Silver rush u freeside-u - upališ stealth boy i opelješiš ih sve. Odlična, rijetka i vrijedna energetska oružja
Nellis Air Base - u Hangarima najmanje 10 combat armora (vrijednosti 5000+) + ostale stvari

Vjerojatno koristiš neko oružje s metcim; hunting rifle, vermint, carbine itd. Probaj sa energy oružjima jer ona troše puno manje AP u VATS-u.
To ovisi, koliko si digao EW, a koliko Gunse, meni je recimo obrnuto.

Silver rush u freeside-u - upališ stealth boy i opelješiš ih sve. Odlična, rijetka i vrijedna energetska oružja
Nellis Air Base - u Hangarima najmanje 10 combat armora (vrijednosti 5000+) + ostale stvari
to sam i ja napravio .... onaj plasma defender je nenad*ebiv .... dal ima koje jace plasma oruzje od multipas rifle ...

Naravno, ima ih dosta ...ovisno na kakva oružja misliš, ako su energetska u pitanju Gauss rifle je odličan za dmg, ja sam svoj pokupio od BoS, također sam u Silver Rushu uzeo Plazma Caster , jedan od stražara ga je koristio...pa ako ga želiš morat ćeš ih napast....s time da Caster nije jači ali jako brzo ispaljuje plazmu pa je koristan

Pitanje:
Je li Fallout: NV nudi ono što Fallout 3 nije imao:
-humor
-dobru priču
-zanimljive sidequestove
Ako ne, da ga ne započinjem jer je F3 razočarao u tim segmentima.
I još nešto: Ne znam je li ovo spoiler, ali može li mi itko reći da li je u završnici igre boss fight? (nešto što je svaki Fallout osim trojke imao)

humor - ne baš...
dobra priča - ne baš
zanimljivi sidequestovi... vecinom su isti...
ali kad ti je dosadno ono..
Meni najbolje energy wep je bio Alien Blaster....

to sam i ja napravio .... onaj plasma defender je nenad*ebiv .... dal ima koje jace plasma oruzje od multipas rifle ...
Gauss rifle i njegov specijalni unikat (znam da je naziv neka kombinacija slova i brojki ali ga nemam)
Tesla cannon i njegov unikat (nalazi se u donjem dijelu mape uz sami rub). Znam da je kod srušenog vertibirda i čuvaju ga roboti
Gatling laser - ima ga za kupiti u BoS bunkeru kada službeno postaneš njihov član
Plasma caster
Euclid c-nešto. Izgleda kao dječji pištolj i kupiš ga od klinca u freesideu za 1000 čepova (20 ako uspiješ ga nagovoriti). Moraš u heliosu one odabrati da struja ide u ono superoružje. Možeš ga koristiti jedanput na dan i razvaljuje sve živo
http://www.youtube.com/watch?v=tJu4mWnCQAM
Osobno koristim Laser RCW sa recycler nadogradnjom (svaki 4 pucanj se reciklira tj. besplatan je) i tri-beam laser rifle. Troše jako malo vats-a a ja ih imam na bacanje tako da sve protivnike riješim u vats-u.

Šta kada postanem BoS član? Da li će me NCR napadati (kod njih sam Idolized ili Liked ne znam sad..)?
I kakve veze ima onaj Hidden Valley bunker? Na world mapi piše "Neutral", a tamo nema nikog osim par kentaura.

Šta kada postanem BoS član? Da li će me NCR napadati (kod njih sam Idolized ili Liked ne znam sad..)?
I kakve veze ima onaj Hidden Valley bunker? Na world mapi piše "Neutral", a tamo nema nikog osim par kentaura.
Ja sam bio BoS član i idolized s NCR. NCR će te napadati samo ako nosiš bos-ov power armor. Imaš i neutralne verzije PA tako da nije problem.
Ideš u taj hidden valley i uđeš u bunker (100 lockpick) ili na intercom rečeš šifru (ako si našao jednu od 3 bos pobijene patrole) ili odeš s veronicom koja je član bos (nalazi se na 188 tradig post).
I onda moraš obaviti par zadataka za njih i na kraju možeš postati njihov član i dobiti power armor training.

Ušao sam u bunker, ali tamo iza vrata su samo ruševine i sa strane su 2 mini nuke. :S
Gdje još mogu nabaviti dobar loot, ali da ubijam samo mutante/fiendove i Legiju jer sam sa ostalima dobar.

Ušao sam u bunker, ali tamo iza vrata su samo ruševine i sa strane su 2 mini nuke. :S
Gdje još mogu nabaviti dobar loot, ali da ubijam samo mutante/fiendove i Legiju jer sam sa ostalima dobar.
Imaš 2 ili 3 bunkera na tom području
Neznam jer nisam bio tamo, ali boomersi govore da su bili u vault 34 ali overseer im nije dao da pucaju iz oružja. Možda bi tamo moglo biti dosta oružja

Imaš 2 ili 3 bunkera na tom području
Neznam jer nisam bio tamo, ali boomersi govore da su bili u vault 34 ali overseer im nije dao da pucaju iz oružja. Možda bi tamo moglo biti dosta oružja
Valut 34 je prekrcan s oružjima, tamo je vojska dopremala velike količine oružja te na taj način testirala stanovnike Valuta 34. BTW, ako budeš išao tamo ponesi Rad X-ova i RadAway jer je radiacija konstantna.

Da tamo je krcato.
Btw, bio sam u Vault 3 koji je krcat Fiendovima(a ima i oružarnicu u najdonjem levelu potopljenom pod vodom sa very hard bravom) i došao u Overseerov ured, na njegov komp i kliknuo "Unlock storage rooms". Idemo dolje, ali ne mogu ući.. Sigurno neki glitch (provjereno ta vrata otključava)

Da tamo je krcato.
Btw, bio sam u Vault 3 koji je krcat Fiendovima(a ima i oružarnicu u najdonjem levelu potopljenom pod vodom sa very hard bravom) i došao u Overseerov ured, na njegov komp i kliknuo "Unlock storage rooms". Idemo dolje, ali ne mogu ući.. Sigurno neki glitch (provjereno ta vrata otključava)
Znam da su isto tako zbugana vrata od napuštenog bos bunkera.
Navodno da ovo radi s bunkerom ali nisam probao. otvoriš konzolu pritiskom na tildu, klikneš na vrata i upišeš unlock, pa enter

Znam da su isto tako zbugana vrata od napuštenog bos bunkera.
Navodno da ovo radi s bunkerom ali nisam probao. otvoriš konzolu pritiskom na tildu, klikneš na vrata i upišeš unlock, pa enter
Fallout je jedina igra u kojoj mi nije gušt koristiti šifre :/.
Probat ću još par puta za ta vrata, pa ću onda unlockati.

Gauss rifle i njegov specijalni unikat (znam da je naziv neka kombinacija slova i brojki ali ga nemam)
Tesla cannon i njegov unikat (nalazi se u donjem dijelu mape uz sami rub). Znam da je kod srušenog vertibirda i čuvaju ga roboti
gdje to naci ?? trenutno koristim multipas rifle i plasma defender ... sad bi mi jos samo trebalo nesto cime cu ih skidat sa udaljenosti :)) agility mi je 10 i imam nekoliko onih perkova za energetska oruzja, sve ih tamanim prek VATS-a :))

unikat mozes naci ako NEMAŠ WASTELAND PERK tamo iznad Horowitz Farmstead...
glavno gornji dio mape na putu prema jacobstownu...
Ako imaš wasteland perk naći ćeš Alien Blaster... Najjače oruzje u igri... i ktome još mala vats potrosnja...
Na hard mi je trebalo cak 7 shotova iz tog pištolja da ubijem mother deatclaw (ili 6)... a to sam ispucao u sekundi...

gdje to naci ?? trenutno koristim multipas rifle i plasma defender ... sad bi mi jos samo trebalo nesto cime cu ih skidat sa udaljenosti :)) agility mi je 10 i imam nekoliko onih perkova za energetska oruzja, sve ih tamanim prek VATS-a :))
Ako imaš wild wasteland perk zaboravi na unikatnu inačicu.
Inače istočno od brooks tumbleweed ranča - ako imaš ww tamo su vanzemaljci i dobiješ alien blaster.

znaci u blizini Jacobstowna ?? taj Alien blaster ... ukljucen mi je taj WW

Na putu prema jacobstownu... Horowitz Farmstead... kad ides iz Freesidea prema jacobstownu, samo prati cestu... i naci ces...

Tamo su neki likovi iz bande, možda Viperi ili Fiendovi.
Šteta, nisam uzeo taj Strange Wasteland trait jer sam mislio da svi traitovi moraju imati lošu stranu.

Koji jacobstown?
Teleportiraš se /dođeš na taj ranč i onda ideš istočno prema kompasu.

Koji jacobstown?
Teleportiraš se /dođeš na taj ranč i onda ideš istočno prema kompasu.
ej hvala ... isao sam od toga ranca prema jacobstownu i nisam ih naso ... samo mantise i bighornere ....

Ma odmah gore od tog FARMSTEADA... ne dalje... ja sam ti samo pokusao objasniti gdje se nalazi ranč :)
I uzmi najbolje oruzje u igri nakon sto ubiješ 3 aliena...

imam frustrirajući bug u igri, ED-E mi je nestao (ne vidim ga) ali mi je i dalje companion tako da nemogu imat Rexa dok se njega ne rješim, mislim da sam ga zadnji put vidio dok sam rješavao questove za Boomerse, i s tim imam problema jer mi je nestao i Loyal pa nemogu završit "Sunshine boogie" quest (možda su se i zaljubili pa zajedno pobjegli :D)

Ovako za ED-E
otvori konzolu
napisi prid 001732d1 (enter stisni) moveto player
ako ti to ne ide... probaj ovo
prid 001732d1 (enter) disable (enter) enable (enter) moveto player
Također za Loyala...
PRVO pogledaj u hangaru...
Drugo... ako tamo nije
onda napisi ovo
player.moveto 000ff26a
to bi trebalo tebe do njega odvesti... ako ti se srusi igra...
onda sljedece napravi... isto kao i za ED-e
napisi prid 000ff26a (enter stisni) moveto player
ako ti to ne ide... probaj ovo
prid 000ff26a (enter) disable (enter) enable (enter) moveto player
ako ne ide slobodno reci... pa cemo vidjeti sto cemo dalje...

To se i meni dogodilo sa Rexom, lik je samo nestao, nigdje ga par sati igre, kad odjednom, ja na donjim katima Vaulta 34, kad on dotrči, samo tako, i onda opet sve normalno.
Nisam imao dovoljno speecha yebiga - ovako me NCR tlači, a rekao je lik da nitko ne zna da je tamo (pazi tu logiku)...