Fallout 4

Ima li rešenja???
Jača grafička, nvidia po mogućnosti.
Smanji prvo rezoluciju na najnize moguce, ako i dalje imas shit FPS onda ti je procesor. Fallout 4 zdere procesor ko i vecina novijih igra, pa cak i ako ne izgledaju bolje nego starije igre.

Instalirah igru. I kao što obično radim, "probavam grafiku".
Izašao sam iz vaulta. Ajmo redom. Sve je na maksimumu izuzev shadow i shadow distance koji su na High, i onaj Godreys kako se već zove je na Low jer je razlika mala u odnosu na Ultra a performanse dosta poveća kada se smanji na Low, valjda. Motion blur isključen jer ga ne volim.
Igra mi je preporučila medium present pri pokretanju.
Po meni igra lepo izgleda, grafika je ugodna oku, imerzivna, atmosferična...
Sad problemi.
Po meni igra tehnički osim osvetljenja ne izgleda puno bolje od Skyrima, ajde to nije problem, ali dugo nisam imao ovako iritirajuće performanse. U momentu je 40 fpsa, napravim korak 20, pogledam levo 37, krenem dalje 22. Jednostavno nešto nije u redu da fps ovako katastrofalno varira. Voleo bih da mogu zaključati na 30. Dal se to može preko AMD Catalysta?
Jel bilo pečeva? Šta još da smanjim da dobijem bolje performanse?
Hebote igra izgleda značajno gore od Witcher 3, i radi značajno gore.
Ima li rešenja???
AMD Athlon II X4 630 2.80GHz
Šta misliš da ćeš i u 2020 godini sa "ovim" procesorom igrat ove nove igre preko 60 fps-a???
P.S ne podcjenjujem nikoga ali .... koliko bi ti fpsa sa ovom konfiguracijom???

ima li opcija 4:3 na piratki sa rezolucijom 1024x768

danas sam probao nove postavke i ostao u čudu
dakle na fotki su postavke, a igra na mojoj gtx 570 ide na oko 40+ fps vani, ispod 35 ne pada, preko 60-70 u spiljama i unutarnjim prostorima
igra ide glatko čak i kad padne na 35 fps, nema trzanja i usporavanja, doduše nisam bio s više od par npc-eva, nisam bio u nekom gradu osim par sitnih naselja
wow

Anisotrpic filtering može slobodno ići na 16x jer nema nikakvog utjecaja na performanse...

Anisotrpic filtering može slobodno ići na 16x jer nema nikakvog utjecaja na performanse...
jel ima još štogod osim godraysa za podić, a da ne utječe znatno na perfomanse?

http://www.ign.com/videos/2015/11/10/fallout-4-real-life-vs-in-game-boston?utm_source=IGN%20hub%20page&utm_medium=IGN%20(front%20page)&utm_content=3&utm_campaign=Coverstory
http://www.ign.com/videos/2015/11/11/fallout-4-how-to-find-the-developer-room-with-every-weapon?utm_source=IGN%20hub%20page&utm_medium=IGN%20(front%20page)&utm_content=18&utm_campaign=Blogroll

Eto je, pomoglo je. Ako ništa drugo, nema više tog trzanja. Samo sam nakopirao taj dio u Fallout_default.ini u Fallout 4 folderu, usput smanjio godrays na low i radi ko beba. Hvala na savjetu

jel ima još štogod osim godraysa za podić, a da ne utječe znatno na perfomanse?
Teksture stavi na medium jer razlika ne postoji!!
Probaj isključit FXAA tu u opcijama, a uključit ga u control panelu ili nvidia inspektoru; rezultat isti, a performanse bi mogle biti bolje...
Decals stavi na medium jer baš i nećeš brojat rupe od metaka usred borbe, a možda dobiješ koji FPS...
Iako kada dođeš u Diamond City i centar grada najvjerovatnije sljdi pad FPSa

Uf, pa zar teksture nije bolje drzat vise ako ide, jer kad mi je launcher odredio medium po defoltu je teksture stavio na high i igra je isla 10-15 fps vise nego sad?
Za ovo u gradu ako padne fps onda cu snizavat sve na medium ako treba, jer mi je i tako ok za igrati.
Volim kad se moze dici grafika sto vise, ali nisam bas zaludjen da mi je to toliki problem.
I btw, fala na trudu, puno su mi pomogli tvoji savjeti za ljepsi izgled i na gta5 dok sam jos imao 550ti

Ima li rešenja???
Smanji prvo rezoluciju na najnize moguce, ako i dalje imas shit FPS onda ti je procesor. Fallout 4 zdere procesor ko i vecina novijih igra, pa cak i ako ne izgledaju bolje nego starije igre.
Engine je GPU heavy

Ima li rešenja???
Engine je GPU heavy
Kad je tako usporedi i3 i i5 pa ces vidjeti da bome papa i CPU ;)

Dabome da papa, meni neke gpu bound igre ne koristi proc niti 50-60 posto, ali ova ga zakuca na sve 4 jezgre do 3,7ghz i usage na 100% kao i gta5

RADRoach sa neprobojnim štitom:

Ijuju eo me nakon 15ak sati prvi puta u Diamond Citiyu. Meni je igra jednostavno fantastična. NA mojoj konfi radi bez imalo trzanja (sve max osim god rays), što ne govori puno al eto. Prica, dizajn svijeta, lokacije za istrazivati i sve ono što cini betezdin fallout falloutom mi se jako sviđa. Sjedim na poslu i ne mogu dockeat doc kuc još igrat.

Hmm, imamo sličnu konfu, trebalo bi ti sve raditi bez trzanja, čak i godrays.

Ovi vulgaris djelovi armora sa 3 pridjeva su tlaka.
Pa daj kad priđem lootu neka mi prikaže statse tog armora i odmah da mi prikaže compare koji mi je equipan.
To bi bilo tako odlično da svi developeri tih silnih rpga počnu implementirati u igre
Mod bi neko mogao napraviti.

evo i moj first look na FO4 :
dakle imam piratsku verziju da odmah razjasnimo :/
sinoc instaliro igru i automatski mi launcher stavio sve high, nisam puno cacko, ugl stavio sam sjene na normal i god rays na low ovo sve high i ultra ostalo
fps mi se krece izmedju 40 i 60 zavisi od mjesta di gledam ali štucanja nema kao ni onog trzanja ili slično ( u 3h igre nisam ni jednom primjetio )
to je sto se performansi tice
e sad sto se tice gameplay-a nmg previse rec jel sam prakticki jos na samom pocetku tek sam 6 lvl i rjesio sam mozda 3 questa, ugl. sviđa mi se igra, obožavam fo univerzum, prijašnje nastavke sam sve odigrao, iako FO 1 nisam nikad presao do kraja...
FO4 je malo drugačiji od svoja 2 prednastavka, ima možda malo više elementa FPS-a nego rpga, međutim to mi nije ono što mi smeta, ono što mi malo smeta je onaj nedostatak karizme, odnosno razrada good/evil lika, ja inace uvijek prvo pređem sve na loše odnosno na evil pa onda sljedeci put na good... ovaj put neznam kako ce ic prica i kako ce se moj lik do kraja okarakterizirat, ali budemo vidili :S
igram na hard i mogu reci kako je AI zaje*an, znaci bacaju bombe, flankaju te, koriste cover i tako to, zaglavio sam bio negdje među 3-4 super mutanta, nabili su mene i kera za 3 sec valda xD
naletio sam na dva tri buga do sad, tipa mole rat mi se zbuggo u onoj garaži(na početku gdje psa sretneš) u zid i čuo sam onaj buggy zvuk skroz dok nisam loado igru ponovno, i dogodio mi se jedan crash između ta 3 h igre za sad :D
Na moj prvi dojam igra mi se jako dopala i jedva cekam zavrsit ovu mutavu prvu na poslu da se mogu otic zabarikidirat i odigrat jos par sati ove postapokaliptične more :D
glupo mi je još davat ocijenu ili nešto, ali meni je zasad igra 9/10 do kraja dana budem vidio dali se tu šta mjenja ili ne, ali eto toliko od mene...

Jučer je i ja instalirao i malo isprobao. Prvo ću se posut pepelom i reć da grafika i nije toliko ružna. Pristojna je i art syle je cool ali ono što me je ubilo u pojam su bugovi. Došao sam do Concorda(?) i tamo odustao, barem za sada. Dosta često zaglavi animacija kad pristupam terminalu ili ako i posjetim terminal onda zaglavi animacija kad se odmičem od njega. Ona S.P.E.C.I.A.L. / perk kombinacija je čudna i ne sviđa mi se. Pip boy i navigacija po njemu - ubi bože, zapravo kompletna ta meni navigacija. Treće lice tj igranje u 3rd personu napokon liči na nešto, može to i puno bolje ali nije toliko loše koliko u prijašnjim nastavcima. Frame dropova nemam, doduše ni ne mjerim si FPS ali koliko sam uspio pohvatat ide dosta visoko i drži se tu.

Evo jedan bug (glitch) za pare
http://www.eurogamer.net/articles/2015-11-12-theres-an-infinite-money-glitch-in-fallout-4

Jučer je i ja instalirao i malo isprobao. Prvo ću se posut pepelom i reć da grafika i nije toliko ružna. Pristojna je i art syle je cool ali ono što me je ubilo u pojam su bugovi. Došao sam do Concorda(?) i tamo odustao, barem za sada. Dosta često zaglavi animacija kad pristupam terminalu ili ako i posjetim terminal onda zaglavi animacija kad se odmičem od njega. Ona S.P.E.C.I.A.L. / perk kombinacija je čudna i ne sviđa mi se. Pip boy i navigacija po njemu - ubi bože, zapravo kompletna ta meni navigacija. Treće lice tj igranje u 3rd personu napokon liči na nešto, može to i puno bolje ali nije toliko loše koliko u prijašnjim nastavcima. Frame dropova nemam, doduše ni ne mjerim si FPS ali koliko sam uspio pohvatat ide dosta visoko i drži se tu.
Uključi vsync preko GPU control panela (ako si igrin isključio). Ako imaš preko 60 fpsa, šanse su da će ti se dešavati bugovi kao ovaj s terminalom. Problem s engineom i nije riješen još od FO3.

Jel postoji opcija/ini komanda/šta god, a da se igra postavi da ne ide preko 30 fps-a. Witcher 3 je imao to.

Jučer je i ja instalirao i malo isprobao. Prvo ću se posut pepelom i reć da grafika i nije toliko ružna. Pristojna je i art syle je cool ali ono što me je ubilo u pojam su bugovi.
Da su mrvicu poradili na sjenama u interijerima i kvalitetnijem ambient occlusionu, (doduše nvidia HBAO izgelda super) igra bi izgledala mnogo bolje, (a pazi ovdje, objekti bacaju sjenu!). Jer može se naći interijera koji izgledaju baš loše, (kao i u Witcheru) no više je onih koji izgledaju super; poput raznih tvornica i vaultova; Evo npr ulazak u Vault 114, i unutrašnjost istog - slika1, slika2, slika3
Ona preseravanja da igra izgleda kao Fallout3/Skyrim su ništa drugo nego preseravajna...
Oružja su detaljan i super dizajnirana...
A šta se tiče bugova, pa evo u 16 sati gameplaya sam sreo jednu leteću osobu u Diamond Cityu!

Jel postoji opcija/ini komanda/šta god, a da se igra postavi da ne ide preko 30 fps-a. Witcher 3 je imao to.
Ima, kupiš verziju za konzole.
Zaozbiljno, ne znam koja je opcija u igri da zalockaš na 30 FPSa. Navodno ako staviš fullscreen mod, onda se locka na 30.
Ako ne, probaj preko RivaTunera.
Ovdje je dosta uputa za podešavanje.
Inače, igra na otvorenom meni osobno izgleda odlično. Kao da je rađena u Frostbite-u. S druge strane, interijeri baš ne oduševljavaju.
Radi mi gotovo konstantno na 60FPS-a, nekad padne na 48-50. Sve postavke su na Ultra, Godrays na medium, motion blur off. Igrao sam samo 2 sata, možda kasnije bude lošiji framerate.

Pozdrav,
da li netko od vas ima problema u Arcjetu sa pristupom terminalu? Tj kad se pokuša odmaknuti od terminala char se više ne miče...Da li ima kakvog rješenja za to jer bez tog terminala se ne može dalje u tom području.
Hvala
EDIT : samo se trebao upaliti V-Sync i sad radi. Ako naiđete na sličan problem probajte.

Pozdrav,
da li netko od vas ima problema u Arcjetu sa pristupom terminalu? Tj kad se pokuša odmaknuti od terminala char se više ne miče...Da li ima kakvog rješenja za to jer bez tog terminala se ne može dalje u tom području.
Hvala
EDIT : samo se trebao upaliti V-Sync i sad radi. Ako naiđete na sličan problem probajte.
Limitiraj igru na 60 fps-a.
Ako netko može nekako to zakačiti da svi to vide ili barem da se napravit tema o tehničkoj podršci za FO4.
Vidim da se stalno isti problemi javljaju.

Ljudi pazite ovo!!!
Na onom linku što je doktor dao. Pomeranjem ovih vrednosti (radio sam to postepeno):
iPreloadSizeLimit=262144000 na 662144000
uInterior Cell Buffer=12 na 62
uExterior Cell Buffer=144 na 644
Kvalitet grafike ostaje isti a fps konstantno raste. Ja ne znam šta je ovo? Nastaviću da povećavam do nekih 10xxx bla,bla.
Može li neko da mi objasni o čemu se radi ovde, dal radim nešto što zapravo nevalja???

Hmm, imamo sličnu konfu, trebalo bi ti sve raditi bez trzanja, čak i godrays.
Ne znam jesi meni odgovaro. Al radi sve bez imalo trzanja na max. God rays sam stavio na low kad sam vidio ovu usporedbu od doktora te ni sam ne vidim u igri razliku pa čisto iz principa . A ovo da to što meni radi na max bez trzanja "ne govori puno" je zato što je konfa objektivno jaka pa i nije neko iznenađenje ondosno informacija o optimiziranosti enginea.
BTW gradnja ovih nastambi i sela mi je super fun. Za sada samo sanctuary pimpam al evo uvodi se struja, turreti, hrane i vode ima. Sad cu krenut sa prvim originalnim projektom :D Kako ljude privucem, jel moram baš sagraditi radio becon i da li mogu "preselit" ljude iz drugih sela u sanctuary. Glupo mi imat 2-3 mjesta na mapi sa 1-2-3 covjeka rađe bi sve to na jedno mjesto.
R7 250X, staviti postavke skoro na maksimum i onda se čudit performansama?
I da tako je, ovo i Skyrim su skoro isti po prezentaciji.