doky01akablava čet 5.3.2015 15:32
Xpider kaže...

Meni isto igra nakon 1.4 update radi odlicno, dok je prije jedva 20fps na bilo kakvim postavkama bio maximum.

Sa kojim postavkama sad igras,koja rezolucija i koliko fps ? Imamo slicne cpu,jedino moj je na 3,1 ghz,ali gpu r9 280x i opet nema sanse izvuci vise od 20-25 fps na 1.4 patchu.

Na najnizim postavkama jedva se priblizi 30 fps,ocigledno ja imam onda izoliran problem :/

Xpider čet 5.3.2015 19:59
doky01akablava kaže...
Xpider kaže...

Meni isto igra nakon 1.4 update radi odlicno, dok je prije jedva 20fps na bilo kakvim postavkama bio maximum.

Sa kojim postavkama sad igras,koja rezolucija i koliko fps ? Imamo slicne cpu,jedino moj je na 3,1 ghz,ali gpu r9 280x i opet nema sanse izvuci vise od 20-25 fps na 1.4 patchu.

Na najnizim postavkama jedva se priblizi 30 fps,ocigledno ja imam onda izoliran problem :/

Eto postavke tako mi radi na prosjecnih 35 do 40fps, nekad ali bas u rijetkim trenutcima zna pasti ispod 30 ali 99,9% vremena je iznad 35 pa nadalje

Stjepanj čet 5.3.2015 20:42
Xpider kaže...
doky01akablava kaže...
Xpider kaže...

Eto postavke tako mi radi na prosjecnih 35 do 40fps, nekad ali bas u rijetkim trenutcima zna pasti ispod 30 ali 99,9% vremena je iznad 35 pa nadalje

ja na tim tvojim postavkama imam poprilican fps!

evo dva puta sam mjerio s frapsom(dan)!

Avg: 80.136 - Min: 56 - Max: 141
Avg: 70.240 - Min: 36 - Max: 187

i noc je dosta zahtjevnija

Avg: 60.377 - Min: 39 - Max: 136

lp

=xfact= čet 5.3.2015 20:45
doky01akablava kaže...
Xpider kaže...

igra radi jako lose sa amd cpu-ima navodno

Xpider čet 5.3.2015 21:34
Stjepanj kaže...
Xpider kaže...
doky01akablava kaže...
Xpider kaže...

ja na tim tvojim postavkama imam poprilican fps!

evo dva puta sam mjerio s frapsom(dan)!

Avg: 80.136 - Min: 56 - Max: 141
Avg: 70.240 - Min: 36 - Max: 187

i noc je dosta zahtjevnija

Avg: 60.377 - Min: 39 - Max: 136

lp

ii, ne kontam sta si htio reci, da bi trebo da imas vise u odnosu na moju conf i postavke ili manje???

eywa33 čet 5.3.2015 22:39
=xfact= kaže...

igra radi jako lose sa amd cpu-ima navodno

Nije navodno nego je tako :P

Oni sa FX procovima... meni je upalilo sljedeće:

u task manageru maknite affinity sa zadnje dvije-tri jezgre i u pozadini pratite fps...Meni se povećao kad sam stavio da mi igra radi na samo 5 jezgri :O

Ovo je dokaz onog šta sam vjerovao cijelo vrijeme - devovi jednostavno ne mogu kvalitetno iskorištavati 8 jezgri na ovim FX procovima... Ili FX nema dovoljno dobru arhitekturu. Negdje sam pročitao da je većina draw callova na GPU vođena preko prve jezgre, koja ima tako najveći usage, a jezgre na fx procovima su neusporedive sa intelovim. 

Najveći problem je što se CPU uopće NE ISKORIŠTAVA...a stvara BN?!?! Zbog toga Intelov i5 sa 4 fizičke jezgre opere 8jezgrenog FX-a bez problema. I zato mi je sljedeća investicija Intel. Pomalo je jadno šta AMD dugo vremena ništa ne radi na cpu polju...konzole su ih otjerale na neku drugu ravan...ovdje, u PC gaming svijetu Intel je tata... a to je žalosna činjenica zbog koje intel može nabit 2500kn cijenu med-high end procesoru...a o X (per)verzijama i njihovim cijenama da ne pričam :/

Stjepanj sub 7.3.2015 00:01

Evo kako ja rijesavam horde i tako skupljam materijale i novac!(oce me ubiti i samo se nabadaju:)

Jel i vas iritira ovaj debeli s maljem?

iako sam iza njega ako zamahne lik me kao udario i uzme mi health(pizdim na potenciju radi tog bug-a) ispravak: nije bug vec splash damage kad lik rokne maljem u pod

neke butre imaju stvarno dobre guzice:)

inace ne podnosim igre ovog tipa(zombiji i sl sranja) ali ova igra je zaista zabavna i nudi svakako novi i drugaciji gameplay od svih slicnih na pc!

lp

eywa33 sub 7.3.2015 15:37

Mali update na performanse na SLI-u. Najbolja iskorištenost grafa je na prvom SLI bitu 0x000040F5, no na njemu postoji blood flicker koji zna iritirat. Umanjit ga se može sa vsyncom, al onda iritira input lag :/ ... bezizlazna situacija.

Novi SLi profil ima nove bitove, al onda je iskorištenost u najbolju ruku od 50-70%...Stari bit daje najbolje performanse, fps mi ne pada ispod 60, a ide i do 150 u zatvorenom... sve na maxu osim tekstura

zagy15061984 sri 11.3.2015 20:18

instalacijom navedenog petcha igru nisam mogao pokrenuti.. 

brisanjem navedenih fajlova igra radi s  velikim pomakom fps-a na bolje

ukoliko  update ne radi izbrisite navedene filove

DW\DataDLC1_2.pak
DW\DataDLC1_0.pak
DW\DataDLC1_1.pak
DW\data\all_in_maps_1_p1.csb
DW\data\all_in_maps_2_p1.csb
DW\data\all_in_maps_3_p1.csb
DW\data\all_in_maps_persistant_p1.csb
DW\data\common_cod_1_pc.rpacz
DW\data\common_cod_2_pc.rpacz
DW\data\engine_pc.rpacz
DW\data\menu_ingame_gameplay_pc.rpacz
DW\data\menu_main_pc.rpacz
DW\data\weapons_pc.rpacz"

eywa33 sri 11.3.2015 20:48

Eh...sad vidim za 1.5 patch, kad sam prešao igru...solidna igra. Nakon dužeg vremena prešao sandbox igru, što znači da je zadovoljila moje kriterije :)

Preporuka, budem probao ovaj zadnji patch pa možda pređem još jednom.

lazicki88 čet 12.3.2015 01:55
zagy15061984 kaže...

instalacijom navedenog petcha igru nisam mogao pokrenuti.. 

brisanjem navedenih fajlova igra radi s  velikim pomakom fps-a na bolje

ukoliko  update ne radi izbrisite navedene filove

DW\DataDLC1_2.pak
DW\DataDLC1_0.pak
DW\DataDLC1_1.pak
DW\data\all_in_maps_1_p1.csb
DW\data\all_in_maps_2_p1.csb
DW\data\all_in_maps_3_p1.csb
DW\data\all_in_maps_persistant_p1.csb
DW\data\common_cod_1_pc.rpacz
DW\data\common_cod_2_pc.rpacz
DW\data\engine_pc.rpacz
DW\data\menu_ingame_gameplay_pc.rpacz
DW\data\menu_main_pc.rpacz
DW\data\weapons_pc.rpacz"

Pomoglo ;)

boxer sri 18.3.2015 12:25

Tek sam započeo igru, svega par sati gameplaya, 2-3% prijeđene igre i zanima me sljedeće.

Pojavljuje mi se anomalija ili bug da mi equipano oružje dropa na pod kada pokupim neko drugo oružje sa poda. Izgubio sam moj prvi pištolj koji sam našao u policijskom kombiju, drugi sam dao Dawudu za sporednu misiju. Problem je u tome što mi u dijelu inventorija gdje se vide eqipana oružja budu slobodna 2 od ukupno 4 slota no često mi bez obzira na to što ima mjesta da pokupi oružje on odbaci equipano i pokupi ono sa poda. Pizdim zbog pištolja koji mi je dosta olakšavao neke stvari, npr. kod preuzimanja dropova i sl gdje me napadne hrpica dobro istreniranih mamlaza sa čekićima i mačetama. Ne znam koji je vrag no to se ne događa uvijek, no poprilično često se desi. Uvijek pazim da imam barem 1 slot prazan no desi se da mi dropa oružje i tako u žaru borbe, bježanja i sl. kada provjerim u inventory vidim da mi je dropao negdje oružje koje sam masno platio i unaprijedio. Igram sa patchem 1.4. i zanima me da li ste vi imali ovakvih problema. 

Puls3 sri 18.3.2015 12:41
boxer kaže...

Tek sam započeo igru, svega par sati gameplaya, 2-3% prijeđene igre i zanima me sljedeće.

Pojavljuje mi se anomalija ili bug da mi equipano oružje dropa na pod kada pokupim neko drugo oružje sa poda. Izgubio sam moj prvi pištolj koji sam našao u policijskom kombiju, drugi sam dao Dawudu za sporednu misiju. Problem je u tome što mi u dijelu inventorija gdje se vide eqipana oružja budu slobodna 2 od ukupno 4 slota no često mi bez obzira na to što ima mjesta da pokupi oružje on odbaci equipano i pokupi ono sa poda. Pizdim zbog pištolja koji mi je dosta olakšavao neke stvari, npr. kod preuzimanja dropova i sl gdje me napadne hrpica dobro istreniranih mamlaza sa čekićima i mačetama. Ne znam koji je vrag no to se ne događa uvijek, no poprilično često se desi. Uvijek pazim da imam barem 1 slot prazan no desi se da mi dropa oružje i tako u žaru borbe, bježanja i sl. kada provjerim u inventory vidim da mi je dropao negdje oružje koje sam masno platio i unaprijedio. Igram sa patchem 1.4. i zanima me da li ste vi imali ovakvih problema. 

U options-ima pod game stavi Swap Weapon na OFF to bi ti trebalo riješiti problem.

Frenkyca čet 19.3.2015 13:36
doktor1 kaže...

U novoj iZombie, (dali su nayebali kada dobiju tužbu iz Applea?? ) seriji igra se Dying Light...

Haha bas sam ju jucer gledao i umro od smijeha kad sam vidio da lik i zenska pice dying light prvo sam mislio da je dead island al onda kad su zumirali vidim dying light

boxer sri 25.3.2015 15:50

Super se zabavljam sa DL tek sam na nekih 15%, više igram sporedne misije jer ima dosta zanimljivih likova.

Zbog ove igre sam kupio 280X i jučer sam testirao sa MSI Afterburnerom kakva je situacija sa iskorištenosti CPU-GPU i FPS.

Stanje nije dobro, znam da mi je Phenom 965 bottleneck za ovu grafičku al hebaji ga ispala mi dobra prilika pa sam je uzeo. 

Problem je što procesor i dalje nakon patcha 1.4 nije 100% iskorišten, uglavnom se kreće oko 60-80% a grafička je pretežno na 30-40% opterećenja, FPS se kreće od 20-35. 

Igrao sam nekih sat vremena i u ponekim dijelovima iskorištenost CPU zna skočiti oko 90% i grafičke na 60% i Afterburner mi je znao pokazati čak ponekad i 100 fps-a što je poprilično čudno.

Isprobavao sam isključivati pa ponovno uključivati razne opcije ali sve je to u pet deka razlike. 

Čačkao sam i u task manageru CPU Affinity i Priority no nije pomoglo. 

Da li je sa 1.5 patchem situacija išta bolja oko performansi?

doky01akablava sri 25.3.2015 21:36

Skoro istu konfiguraciju sam ja imao,sad uzeo Xbox360,R9 280x na 30-40 % iskoristenosti,VRAM skoro maksimalno iskoristen,CPU 80-90 % i na 1680x1050 na najnizim postavkama 20-25 fps,katafakinstrofa...

1.5 sam mislim probao i nikakvih pomaka kod mene...

boxer čet 26.3.2015 01:42

Evo uhvatio vremena pa odigrao par sati baš da vidim iskoristivost grafičke.

CPU niti u jednom slučaju ne prelazi 90% - dan, noć, jutro, zalazak sunca, puno zombija, malo zombija, makljaža, free roam itd. uglavnom se kreće od 60-85% ovisno o jezgrama, dosta oscilira zauzeće.

GPU - tu je stvar malo čudna. Otišao sam u park i čekao noć da pokupim neke biljke po noći i gledao sam u tlo i iskoristivost GPU se penje na 90% i fps skače na 60-70 što je čudno. Čim dignem pogled na okolinu pada polako i spušta se u raspon 30-50%. U kućama također iskoristivost skače na 90% kao i fps.

Zanimljiva stvar je da se u meniju iskoristivost gpu  penje na 90%.

Smanjivanjem postavki na medium dobijem svega par fps više no iskoristivost gpu ostaje ista.

Ova igra jednostavno nije optimizirana za AMD procesore i grafičke kartice...

Sutra ću instalirati nove beta grafičke drivere pa ću probati kao i novi patch 1.5 da vidim ima li tu kakvih pomaka.

Stjepanj ned 29.3.2015 11:57

Neznam dali je jos netko nasao Excalibur? nalazi se na otocicu(vise kamenu) na mapi skroz dolje desno!

3min traje vadenje iz kamena! ludnica kak likove odvaljuje i baca tjela na sve strane!(dual hand) moze se pokupiti odma na pocetku igre! mislim da je neunistiv!

Puls3 ned 29.3.2015 12:27
Stjepanj kaže...

Neznam dali je jos netko nasao Excalibur? nalazi se na otocicu(vise kamenu) na mapi skroz dolje desno!

3min traje vadenje iz kamena! ludnica kak likove odvaljuje i baca tjela na sve strane!(dual hand) moze se pokupiti odma na pocetku igre! mislim da je neunistiv!

+ Kad tijelo od zombija izgori možeš dobiti i Blueprint za njega.

XXX ned 29.3.2015 16:03

Neznam, igra je prelagana da bi se još i nešto takvoga koristilo. Oružja, municije, zdravlja, novaca...ima svega na bacanje. Sve u svemu solidan naslov sa puno sati zabavne igre što je i najbitnije. 

boxer ned 29.3.2015 19:35
Stjepanj kaže...

Daleko bolja je Korek Machete, 500 dmg.

Svako melee oružje se troši, Expcalibur ima mislim 37 durability što je vrlo malo i dual hand je.

Potraži blueprint za Korek Machete, nalazi se na krovu zgrade i lakše ju je kraftati.