Dragon Age: Origins

di je četvrti?
lol?
3 normalno..
četvrtog nema tamo..a i quest je završen...jedino ak ima još neki malo dalje...sutra ću nastavit igrat pa javim
Imaš i 4. koji je easter egg.

pa daj spoiler onda, i ja sam naso samo 3

pa daj spoiler onda, i ja sam naso samo 3
Kada napravite prva tri (što je cijeli quest) ponovite sve one postupke zaredom (od prvog, drugog i trećeg) bez da idete na summoning flame. Onda odete u onu okruglu prostoriju (kao da želite ići na gornji kat) i skrenite lijevo, iza knjiga se nalazi 4 summoing circle i odite na njega. Pojavit će vam se Arl Foreshadow. Ne možete niti pričati s njim i nakon jednog vremena će nestati, dok nije nestao okradite ga i dobit će te ovaj codex entry

e pa to je vec nesto lijepo xD jos jedan codex entry, nije mi ih tak puno falilo, sad znam di je jedan nesto
hvala

Igral sam sinoć po prvi put sa slušalicama ovu igru.
Jednostavno sam zaboravil da ih imam, a zvučnike sam često imal jako smanjene zbo uber basa kod iniciranja, a i kod same borbe.
Tak da nisam čul hrpu "malih" zvukova koje sam recimo sinoć.
Baš sam krenul igrati elfsku šumu sa slušalicama, zvuk rula, super doživljaj je.
BTW, je nada za pronalazak Stenovog mača propala kad je Lothering uništen?

@Armor
Nije propala
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!
Nakon što ti Sten da taj quest idi u Lake Calenhad odmah ulijevo bi trebi neki tip skojim malo popričaš. Onda idi u Mountain Pass - Faryn , onda idi Redcliff Village - Dwyn (patuljak).

Igral sam sinoć po prvi put sa slušalicama ovu igru.
Jednostavno sam zaboravil da ih imam, a zvučnike sam često imal jako smanjene zbo uber basa kod iniciranja, a i kod same borbe.
Tak da nisam čul hrpu "malih" zvukova koje sam recimo sinoć.
Baš sam krenul igrati elfsku šumu sa slušalicama, zvuk rula, super doživljaj je.
BTW, je nada za pronalazak Stenovog mača propala kad je Lothering uništen?
par postova ispod sam ja to pitao slično...
kolega je odgovorio ti točno...samo idi tim redoslijedom i dobit ćeš mač..obavezno povedi Stena s sobom...zanimljivi dijalozi se otvore onda
hehe

Koliko ima glavnih zadataka ??

@armor opiso sam cijelu proceduru nabavke maca prije nesto postova/stranica, sve ti uredno pise
MOGUCI SPOILERI:
ima dovljno i malo glavnih zadataka, ovisi kako gledas, nakon uvoda, tj bitke kod one utvrde ti imas naoko vrlo malu zadacu, okupiti stare allye i tako formirati vojsku za obranu od blighta: 4 su vojske, magovi, ljudi, patuljci i elfovi. kazem naoko jednostavna zadaca jer ce ti u vakom gradu tj. mjestu gdje trebas skupit vojsku se nac neka prepreka, tj ogroman slijed mapa i fightova dok rijesis problem tom narodu da bi ti se mogli pridruzit. takodjer to je popraceno brojnim sidequestovima:
dakle kako gledas, imas 1 veliki, 4 nesto manja, ili milion jos manjih qeustova

@armor opiso sam cijelu proceduru nabavke maca prije nesto postova/stranica, sve ti uredno pise
Ma ok, nisam pročital, uopće ne čitam spojlere.
Samo sam pital dal je moguće obaviti quest ili ne ;)

Da Kvotnem sam sebe od prije mjesec dana:
Sve u svemu, moja procjena je da će dobiti 90+ u slijedećem Bug-u
......
96%, Čitao danas

Da Kvotnem sam sebe od prije mjesec dana:
Sve u svemu, moja procjena je da će dobiti 90+ u slijedećem Bug-u
......
96%, Čitao danas
Uf, moža čak i previsoko :). Ali igra je stvarno dobra, rijetko koji RPG me ovoliko zadržao zainteresiranim pred ekranom. Pre pre dobro.
Evo na HCL-u recenzije:
RECENZIJA: Dragon Age: Origins
Teško da će ju izbjeći nagrada RPG-a godine kako stvari stoje ;)

Mislim da je ovih 96 zasluženo, u potpunosti.
S lakoćom uzima RPG godine, nije baš da ima neku konkurenciju.

ja se slazem da nije igra savrsena, ali naspram konkurencije mogli su joj bash dat i tih 4% gore, onak realno, bilo je igri u zanru u zadnjih 4-5 godina koje su bile preko 90%, ja se ne sjecam neke koja joj je bila blizu po kvaliteti

ja se slazem da nije igra savrsena, ali naspram konkurencije mogli su joj bash dat i tih 4% gore, onak realno, bilo je igri u zanru u zadnjih 4-5 godina koje su bile preko 90%, ja se ne sjecam neke koja joj je bila blizu po kvaliteti
Meni je osobno bolji i Kotor i NWN2, a Witchera nisam odigrao cijelog pa neznam - dospio samo u prvo selo pa odustao zbog obaveza, a nikada nastavio i moram reći da mi se početak jednako svidio po viđenome.

da
KOTOR je kralj ... sve ostale su samo igre...
Dragon Age dolazi na treće mjesto iza KOTOR-a i The Witchera (ipak on ima oriđiđi svoj slavensko/istočno-europski lore) ... savršeno razrađenu priču ... neću dalje nabrajat da ga nebi morao instalirat

96%, Čitao danas
Ne kupujem više BUG, ali se slažem, prema onome što malo znam o DAO, da zaslužuje tu ocjenu. Jedna od rijetkih RP igara koje su vjerno prenijele pen & paper roleplay igranje na računalo i tako fino zapakirale taj ugođaj u filmsku uzbudljivost koja se danas traži od zabave.
Dragon Age dolazi na treće mjesto iza KOTOR-a i The Witchera
To je tvoja osobna preferenca, ali ako ih uspoređuješ po onom iznad kriteriju koji sam spomenuo (a to je bila namjera autora DAO, očito), onda je redoslijed DAO, KOTOR, Witcher. Poljaci su napravili dobru RPG, ali je ovom igrom Bioware malo više podigao mjerilo.

Iskreno Kotor je dobra igra, meni osobno se svidjela, ali ne ko DA:O, stepenicu mi je niza, dok NWN2 mi je tu negdje po dubini price i lore-u, odlicna je ona cijela fora sa Keep-om i prestige klasama, ali igra je usprkos patchevima bila prepuna bugova tako da je ne bih stavljao iznad DA:O nikako.
Sto se pak tice witchera, usporedjivat action RPG u kojem cijelu igru lupas jedan te isti kombo, a prica koliko god morbidna nije ni priblizna ovoj, quest opcije gotovo i ne postoje (uglavnom se svode na zanemari quest ili ga obavi, rijetki su questovi gdje se moze odabrat dobar ili zao nacin izvrsenja)), dijalozi puno jednostavniji.... ne znam, ne bih reko - igra nije losa, dapace sa gustom sam ju odigro, ali jedno 2-3 stepenice niza od DA:O ziher

DAO i The Witcher su po meni dosta slični zbog mračnog svijeta i teških odluka koje moraš donositi. Ipak DAO mi je nešto bolji samo zbog taktičke borbe. U Witcheru je borba svedena na klikanje mišem u pravom trenutku a moći su mu dosta ograničene (ja sam većinom koristio dva znaka, ne znam im imena napamet) dok u DAO imaš cijelu lepezu mogućnosti u borbi, kod gradnje lika i kod slaganja družine.

poslušajte iskusnog starca - ovo je nakon baldursa daleko najdublji i najbolji rpg

cudni su im malo oni magnetski drzaci maceva na ledima, i zasto glavni lik suti ko zaliven non stop, jao jao witcher me tako razmazio sto se tice dijaloga. ali necu drobit vise jako dobra igra svida mi se iako su death spawnovi malkice tupavineprijatelji se jako lako navlace, plus nakon fajta bi barem trebali obrisati facu, zarazno jako zarazno instalirao sam i 8 sati u komadu damn.

A to su problemi mlađih generacija naučenih na šminku i na to da im vizualni podražaji potiču maštu.
Meni i dan danas toplo oko srca kad se sjetim Krynn serijala

jao jao witcher me tako razmazio sto se tice dijaloga
A zašto ti se Witcher ne ogadi zbog gomile pikseliziranih kloniranih likova, osobito gostioničara, trgovaca, magova i svećenika, a ne razmaziš se s Dragon Age "uloženim-trudom" različitim likovima, animacijama, scenarijem, itd.?!
Osim toga, dijalog je u DAO daleko realniji...

jao jao witcher me tako razmazio sto se tice dijaloga
A zašto ti se Witcher ne ogadi zbog gomile pikseliziranih kloniranih likova, osobito gostioničara, trgovaca, magova i svećenika,
Nego, jesi li primjetio da sva djeca u DA:O-u izgledaju jednako? Pogotovo muška i pogotovo od ljudi i elfova. Muško djete ima jednu te istu facu, samo drugačije uši i kosu.
Toliko o pikseliziranim likovima u oba dvije igre.
Sve su to mali trikovi kojima se tvorci igre služe da zgotove igru na vrijem. To nisu mane igre.

Samo što je to u Witcheru mega naglašeno.

Samo što je Witcher prvi projekt CD-Projekta, a DA:O je već koji projekt od BioWare-a?
Budžet DA:O-a i budžet Witchera?

Jesam, sva imaju dva oka kao na slikama koje si priložio.
Ono o budžetu CDP RED tima i Bioware tima, slažem se, ali zato su suvišne sve usporedbe te dvije igre. Nema potrebe za flejmanjem, CDP RED su dali najbolje od sebe, ali ne dovoljno da se uspoređuje s Bioware proizvodom.

U DAOu mi se ne sviđa što su oružja prevelika i preširoka. Mačevi imaju oštricu debelu 4-5cm....

Kad smo kod oruzija i opreme. Meni se ne svidja sto gear nije više random based. Ono da moze past opak mac negdje ako imas srece. Prakticki se zna di je najbolji gir i odakle se dobije to malo oduzima od iznenadjenja kod lutanja chestova i sl.
di je četvrti?
lol?
3 normalno..
četvrtog nema tamo..a i quest je završen...jedino ak ima još neki malo dalje...sutra ću nastavit igrat pa javim